onsdag, september 23, 2009

Mon Amie

Dette er nok et kjent og kjært servise for mange av dere! Mon Amie fra Rörstrand, designet på tidlig 50-tall og i produksjon helt utpå 80-tallet om jeg ikke tar helt feil. Jeg kjøpte dette settet på Vestkanttorget for min svigermor som samler, og grublet litt på om jeg skulle begynne å samle selv også - det er veldig fint!
Forrige helg var jeg imidlertid så heldig å få disse av ei venninne! Kaffekrusene er en "modernisert" utgave av det gamle Mon Amie-serviset som kom nå i år, til glede for retroglade mennesker. Ypperlig!

16 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, barndommens deilige servise! Mormor hadde Mon Ami teserviset, og det var alltid stor stas å sitte i kjøkkenbenken hos henne, ved det blåmalte bordet og drikke te og spise baguette med ost eller fårepølse! Det er nok fra henne jeg har fått kjærligheten til te. Da jeg ryddet bod og kjøkkenkrok nå i helgen, kom jeg over Mon ami igjen, men for tiden har jeg ikke plass til å ta det frem.
Hm, det bør gi ekstra motivasjon til å endelig pusse opp kjøkkenet og nyte det blå serviset hver helgemorgen.

Lille My

Princess of many sorts. sa...

Hei
Jeg tror det er bedre å samle på noe som virkelig kan brukes enn ting som bare står til pynt. Har selv samlet på servise/store tekopper i alle år. Det som er fint med å samle på noe du virkelig liker er at alle vet hva de skal gi deg til jul/bursdag:)
Ha en fin dag, hilsen SP

hege sa...

Det er kjempefint! Kan jeg spørre hva du måtte betale på Vestkanttorget?

Glamourbibliotekaren sa...

Lille My: Så koselig! :)

SP: Veldig lurt å samle, ja.

Hege: Et sett med te, skål og asjett kostet 350. Han hadde ikke så mye. Man kan sikkert få det billigere andre steder, men det er jo blitt veldig populært nå, så da skyter prisene i været.

glamouringeniøren sa...

De er veldig fine ja, og jeg har siklet på disse nye utgivelsene. Men jeg har ikke plass! I'm on a ban! :)

Gratulerer!

Huset på Planen sa...

Jeg fant slike te-kopper og frokosttallerkner på hytta etter min farmor - en av de få tingene som vi sparte på fra den gamle hytta da vi rev og bygget ny. Det meste andre var dessverre ikke noe å spare på.

Jeg skal jammen ta noen fine bilder av disse når vi skal ned i høstferien og kose oss med te og gode stunder. :)

Mari sa...

Å, et sånt kaffekrus skulle jeg gjerne hatt på jobbben - hvor kan jeg kjøpe det? De nye, altså.

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouringeniøren: Har du sett dem i butikk her til lands?

Huset på planen: Ta vare på dem! :)

Mari: Har ikke sett dem selv - nå har jeg ikke vært i butikker på evigheter heller, kanskje de har kommet inn noe sted? Ellers: Sverige :)

Synnøve sa...

Ååå dette serviset er nypete og omelett med salt skinke på lørdagskveldene hos farmor og farfar! Er det Rørstrand som har nyutgivelsene?

glamouringeniøren sa...

Har heller ikke vært i butikker på hur lenge som helst... Men jeg vil tippe de selges på steder som Glassgalleriet/magasinet.

Glamourbibliotekaren sa...

Pixelsynn: Ja, men Rörstrand eies jo av noen andre nå, så svaret blir.. tja :)

Glamouringeniøren: Det tviler jeg faktisk på - Glasmagasinets repertoar ser ut til å bli dårligere og dårligere.. de mindre filialene har snart bare glasskunst nå, ikke helt min greie :) Men vi kan jo håpe at de får dem inn!

hege sa...

Man får "de nye utgivelsene" hos Bache i Grensen i Oslo i alle fall.

Glamourbibliotekaren sa...

Hege: Oi, så bra! Bache skal man ikke undervurdere altså, de har mye fint. Takk! :)

glamouringeniøren sa...

Bra noen har peiling når min synsing ikke slår helt rett ut :)

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg skulle ønske du også hadde rett :) Jeg tror jeg var innom åtte forskjellige filialer i sommer for å finne en pen tekopp, men mislyktes. Håper vinden snur snart :)

Anonym sa...

Hadde Mon Amie teservise tidligere, det gikk dessverre med når ungene var i knusealderen. Men kan noen forstå hvorfor Rörstrands nyutgivelser er i tykkere gods og ikke med så fin dekor heller? Det er en klar kvalitetsforskjell i designet av selve porselensformene også. Selv om man kanskje ikke skulle kopier direkte og ødelege samlermarkedet så måtte det da vært mulig å laget noe litt mere elegant?

Populære innlegg