tirsdag, september 22, 2009

Yum

Flaks = å ha både mel, margarin, epler, kanel og bittelitt sukker i huset når man har lyst til å bake men ikke til å gå på butikken.

Mel + margarin + epler + kanel + bittelitt sukker = en veldig happy hardtarbeidende musiker-ektemann, foreløbig uvitende om den herlige duften som slår i mot han når han kommer hjem fra spillejobb om få strakser. Eplekake, noe av det beste høsten kan by på!

Og mens den står i ovnen, plukker jeg opp min snart ferdigleste Doris Lessing-bok - omtale kommer om et par dager.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, så deilig:) Det er slike ting høsten er til for! Har du oppskrift? :)

Anonym sa...

Akk, jeg tror faktisk at du egenhendig kommer til å gjøre meg til en bedre person. Nå tenker jeg miljø og har tatt opp igjen lesningen (det er deilig med noe annet en pensumstoff). Og nå er jeg jammen i ferd med å ta steget inn i mors gamle forkle for å lage pai til min kjære. Tusen takk Glamourbibliotekaren!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja, fant den i en av Ingrid Espelids bøker. 150g mel og 100g margarin smuldres, tilsett evt en ss vann, trykkes ut i paiform, kutt opp epler i skiver og legg over det hele, dryss over to spiseskjeer sukker + kanel etter ønske. 15 minutter på 225 grader på laveste rille i ovnen, deretter flytte opp til midten og steke 15 til. Voila!

Anonym: Haha, så hyggelig å høre! Miljø og lesing og pai, fine ting om høsten som resten av året :)

Anonym sa...

Takk, takk! :) Jeg får sette opp kjøkkenviduet, ifall det kommer en beiler forbi som vil smake! ;P

Populære innlegg