søndag, september 06, 2009

St. Elmo's Fire




I kveld på NRK3: Bratpackfilmen over alle Bratpackfilmer, St. Elmo's Fire fra 1985. Som jeg ikke har sett på tjue år. Jeg husker knapt hva den handler om, annet enn at Demi har en eller annen breakdown. Jeg husker at jeg kanskje syntes noen av de andre Bratpack-filmene var bedre (Pretty in pink, for eksempel). Jeg husker at Rob Lowe hadde en ganske søplete tone i saksofonen sin (det har jeg fått bekreftet på Youtube). Men her er de altså; Demi Moore, Judd Nelson, Ally Sheedy, Rob Lowe, Emilio Estevez, og min gamle fjortishelt Andrew McCarthy! Dette er en hilsen til alle som var tenåringer på 80tallet. Jeg benker meg foran tv'n i aften, ingen tvil.

6 kommentarer:

fru Storlien sa...

Åh, den var så fin...kanskje på tide å benke seg i sofaen og se om den fremdeles holder mål? Men, The Breakfast Club er best!

S sa...

Denne har jeg sett så mange ganger at jeg husker historien nokså godt! Pretty in Pink og Breakfast Club - synes 80-tallet hadde sine absolutte høyder. ;-) Men vi venter på å få kabel-TV, så TV3 har vi ikke.

Elisabeth B sa...

Awww... Dette var 'min' 80-tallsfilm mer enn de andre du nevner; de andre husker jeg at jeg syns var så skikkelige, mens denne var det litt mer nerve i, litt mer guts. Om den rent faktisk var bedre, se det er nok en annen historie

Det er nesten så jeg skulle ønske jeg var i Norge igjen, for denne er det maaange år siden jeg har sett. Hmh. God søndagskveld :)

Alt godt sa...

"Min" var Breakfast club. Pretty in pink har eg faktisk klart å ikkje sjå av ein eller annan grunn. Eg er einig i at St. Elmos fire har litt meir edge enn Breakfast club, BC er meir durstemt.

Smilla sa...

Dette er den nest beste av alle bratpack-filemen, og en av de beste til Rob Lowe! Den hvor han spiller tilbakestående med fele, Square Dance, ble liksom ikke hans gjennombrudd som karakterskuespiller. I denne filmen spiller han nok like dårlig sax som karakteren hans behersker livet. Likevel er det Billy som viser størst mellommenneskelig innsikt mot slutten...
Når jeg ser denne filmen senere (har sett den mange ganger siden) får jeg litt Sex og singelliv m/ menn vibber. De er eldre. De går ikke på high school her.

Forvrig er den beste brat pack filmen The Outsiders (1983), singert FF Coppola.

anne sa...

Aargh! Fikk bare med meg den siste halvtimen. Jeg elsket denne filmen (og Rob Lowe), men kjenner jo nå at jeg har moved on. Godt å vite!

Populære innlegg