mandag, september 14, 2009

STEM!!

Audrey Hepburn entrer valglokalet


Jeg gjorde min borgerplikt i går, og oppfordrer alle sofaslitere til å komme seg ut i dag og gjøre en innsats for verden. Stemmer man ikke, har man heller ikke lov til å klage. Og husk nå endelig min bønn fra fredag: Tenk lenger enn egen nesetipp. MILJØET angår oss alle og bør være i sentrum i dag. Miljø, ikke egoisme.

12 kommentarer:

gullpels sa...

Japp, i dag skal det stemmes!

Kom over dette økologiske SPA-hotellet, som på toppen av det hele er et Yves Rocher-hotel! Det må jo være noe for deg? :)

http://www.lagreedeslandes.com/index.php/

Hilsen Gullpels

koristen sa...

Støtter opp om dette! Igjen, hmm...kanskje du blir lei av kokmmentarene mine snart...

koristen sa...

Å hjelp, nei du blir ikke lei hvis jeg fortsetter å finne opp så fine ord! Kokmmentar, fnis...

Kaisa sa...

Stemte i går, så fra og med i morgen har jeg muligens klagerett. ;)
Stemte i kirkevalget også, etter litt research om hva de forskjellige kandidatene sto for.

S sa...

Gjorde min borgerplikt i går, jeg også! Og håper jeg har bidratt til et større fokus på solidaritet.

Glamourlektoren sa...

Konf. Aftenpostens oppslag i dag om sofavelgernes grunner for ikke å stemme. Gjør meg trist til sinns. "Ikke interessert i politikk" - er det mulig?? Jeg stemmer selvsagt, og er enig med Glamourbibliotekaren i at man skal tenke litt lengre enn til egen nesetipp når man velger parti, og tenke miljø! :)

Fair sa...

Jeg forhåndsstemte for noen uker siden. Jeg håper alle kommer seg opp av sofaen og tenker etter hva som faktisk er viktig i samfunnet vi lever i. Mer penger til overforbruk? Eller miljø, solidaritet og velferd?
Jeg går for det siste.

peanut sa...

Mmm, og så bør man tenke på at for å finne løsninger på dagens og fremtidens problemer, behøves penger til forskning. Og for at vi skal slippe å leve på luft og kjærlighet når _vi_ blir gamle, bør vi sørge for det legges til rette for et nyskapende næringsliv :)

karen sa...

Javisst stemmes det, og miljø er i fokus. Jeg er bl.a i mot oljeboring i Lofoten, så da er valget enkelt for min del, som i alle stemmepliktige år. Vi må tenke fremover, og som mor til 3 og bestemor til 6 føles ansvaret for hva slags verden vi overleverer våre barnebarn, ekstra stort. En svale gjør ingen sommer, men hvis vi er mange svaler sammen......Godt valg og god bedring til bibliotekaren.

Katrine sa...

Jeg forhåndsstemte med miljø og ikke-frp i tankene i forrige uke for å være sikker på å få gjort det, termin i disse dager som jeg har. Siden det har jeg vært mest bekymret for om jeg vil gå glipp av Geir Helljesens siste sending, men det ser ut til å gå bra det også. Jeg var jo helt ute da Bjørn Hansen hadde sin siste Urix-sending, så i kveld stiller jeg forberedt med kleenex og greier.

Hilde sa...

Har allerede forhåndsstemt, og skal følge spent med på valgvake i natt (litt nrk1 og litt p3 med Radioresepsjonen). Ja til en ny rødgrønn periode!

Fruen sa...

Jeg overhørte en student som kom hesblesende inn i forelesningslokalet i dag. "Puh, jeg rakk det - sjøl om det ble stress!" sa hun, tydelig tilfreds med sin egen innsats. "Jaså, så nå har du gjort din plikt?" spurte en medstudent. "Jah! Og så har jeg fått benyttet min rettighet!" sa den første glad. (Hun er nok førstegangsvelger.) "Så hva stemte du?" dristet jeg meg til å spørre. "Jeg stemte blankt!" strålte jenta.

Og da... ble jeg stum. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Hva skulle jeg ha sagt?

God valgkveld/-natt, alle sammen!

Populære innlegg