fredag, oktober 16, 2009

Gi et par timer av ditt liv til dine medsøstre


Herved går oppfordringen ut til alle mine lesere:

La søndagsturen bli meningsfull og solidarisk - registrer dere som bøssebærere under tv-aksjonen! Jo flere bøssebærere som samler inn penger, jo flere kvinner er det som får hjelp til å bli selvstendige, planlegge sin egen fremtid, ta utdannelse, starte egne bedrifter, få kunnskap og styre sitt eget liv.11 kommentarer:

Nanne sa...

Jeg støtter saken ved å gi en god sum penger til den bøssebæreren som ringer på døra mi - men mange år med påtvunget loddsalg etc. på dørene for den lokale turnforeninga har gitt meg alvorlig fobi mot å stille opp på noe som helst som innebærer å gå rundt og ringe på dører.....dessverre. Men kred til alle som stiller opp!

Hanne sa...

Jeg er fast "tilkallingsvikar" som bøssebærer - hvis noen ikke stiller opp på roden sin, vet aksjonskomiteen at jeg kan stille på kort varsel. Og jeg skal definitivt støtte aksjonen, som har et meget godt formål.
Det er alltid hyggelig å være bøssebærer på tv-aksjonen (selv om noen sitter musestille og later som de ikke er hjemme når jeg ringer på døra...)
God helg!

Anonym sa...

JA -søstersolidaritet er bra! Men jeg trenger mer kjøtt på flesket her. For det er noe som skurrer. Og jeg vil ikke det skal skurre. Regner med det er fordi jeg ikke har skjønt hvorfor vi skal sponse ett bestemt kjønn. Er vi ikke da med på å sementere en kultur? Hadde vi ikke reist bust hvis det var kun MENN som hadde fått lån?

Det skurrer også fordi jeg ikke er sikker på at løsningen for positiv utvikling av et land ligger i å innføre markedsøkonomi. Jeg må ærlig talt innrømme at de reklamesnuttene som går på tv ang. denne kampanjen er litt kvalmende. En kvinne går bak sin manns rygg og har tatt opp lån, kjøpt ku osv. Etisk sett reagerer jeg på at det å gå bak ryggen på sin kjære premieres. Men det er kanskje jeg som er pirkete og emo fordi jeg synes reklamen er fin og fænsi på overflaten -og jo flere ganger jeg ser dem- desto mer ekkel smak får jeg i munnen. Hvorfor skal de presenteres som vestlige- med vestlige verdier som et mål? Jeg skjønner at det er fordi vi skal identifisere oss med karakterene i reklamen, men det er så far fetched at jeg bare synes det er i overkant spekulativt.

Helliger målet midlet? Og hva er målet? Er det andre måter å hjelpe et land og en kultur til utvikling? Er det riktig at vårt økonomiske system (som har spilt delvis falitt) blir overført til en annen kultur? Jeg vet himmelropende lite om dette. HJELP!

Og er disse låna rentefrie? Og må menn skifte kjønn for å få dem? Hjelp meg å få en skurrefri fredag slik at den kan bli glamorøs -det er UMULIG å føle glamour når det skurrer! Selv om jeg har tatt på leppestift og greier! (jeg er IKKE spydig!)

Glamourbibliotekaren sa...

Grunnen til at de fokuserer på å hjelpe kvinner i denne sammenhengen, er vel at kvinner i tredje verden har usedvanlig lite makt i forhold til mengden arbeidsoppgaver de gjør. Resten av spørsmålene dine tror jeg du får stille noen andre, det tar vi ikke her :) Les på hjemmesidene deres.

Mette sa...

Jeg skal gå med bøsse! Tar det som en søndagstur med familien. Gikk i fjor også, og ingen sure folk. Anbefales.

karen sa...

Er med og arrangerer bøssebæreraksjonen, dvs tar i mot og sender bøssebærere ut, samt tar i mot med kaffe og varme pølser. Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å vise solidaritet med andre mennesker, enten det er her til lands eller som i år, til prosjekter i Afrika mm. Masse hyggelige mennesker, de aller fleste innstilt på å gi. En flott og meningsfylt søndag.

Glamourlektoren sa...

Får ikke gått i år siden jeg er på krykker, men håper riktig mange tar oppfordringen! Min erfaring er at man blir tatt vel imot når man ringer på. Ang. saken: Hjelp til kvinner i U-land kommer hele familien til gode, også mannen! Harde facts viser at det blir mer velferd for den enkelte familie hvis kvinnene får den økonomiske hjelpen (90 vs 40 pst). Så synes det er greit at man stikker fingeren i jorda og fokuserer på kvinnene, selv om den reklamen kanskje er litt teit..!

Anonym sa...

Warning: Her kommer en ordentlig sur og irritert én: Ha ha stilig parert, Glaomourlektor. Hersketeknikker er flott, altså (ja, jeg kan dem også:-D) Poenget mitt er ikke at jeg ikke skal gi penger, men det må da være lov å være en smule kritisk? Care bidrar med u-hjelp og informasjonsvirksomhet. Ingen av innsamlingsaksjonens penger går til disse kvinnene, men til de som INFORMERER og hjelper dem med sparing og lån. Og jeg er ikke i stand til å se at det har noe med jord og finger å gjøre at vi skal gripe inn i en kultur på en slik måte som vi faktisk gjør med å informere om våre løsninger og tro at overføringsverdien og kunnskapen vår er tilstrekkelig til "å redde verden". Er altås ikke sikker på at vår metode og våre verdier er "løsningen". I hvert fall ikke så lenge vi utnytter og utbytter hverandre. Jeg er glad for empowerment, men vet ikke om det er veien å gå når man på denne måten kanskje har like stor risk for å sementere kjønnsforskjeller som man har til å jevne dem ut. Jeg tror på å støtte "menneskesaken" og vet som sagt ikke om det å støtte kvinners utvikling i områder der hverken gutter eller jenter har tilstrekkelig helsehjelp eller utdanningsmuligheter er "rettferdig". "Empowerment to the people", spør du meg. Men jeg sitter jo ikke med svaret, men med spørsmålene.

Dette er antageligvis feil forum å stikke fingern i lufta for spørsmål. Her trives fingeren best i jorda der selvforherligelse og "gid-så flinke-vi-er!-mentaliteten kan gro. Litt kvalmt det, også, i grunn. Akkurat sånn som i reklamen:-P

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym - det er ingen som har angrepet deg, så jeg ber deg ta debatten et annet sted. Det er trist å høre at solidaritetstanken min blir oppfattet som selvforherligelse.

HildeSofie sa...

Ønsker alle som er i Norge lykke til med aksjonen på søndag, enten de er hjemme og gir en slant, eller om de også deltar med bøsser!
Selv er jeg i København og nyter litt helgefri, men jeg er ikke i tvil om at nordmenn ikke bryr seg om finanskrisespøkelset når det ringer på døra!

Til anonym: jeg skjønner hvorfor du tenker som du gjør - men tenk at dette er det nærmeste vi kommer en ekte, nasjonal dugnad - når ellers får vi med oss så mange på et prosjekt? Det er jo flere som gir til tv-aksjonen enn som stemmer ved valg, og det er jo helt utrolig bra!
Når det er sagt, anbefaler jeg deg å lese denne kommentaren om aksjonen, som forteller historien på et litt annet vis: http://www.xmag.no/id/1399.0
(mener ikke dermed å rakke ned på dem som gir penger - det er nemlig en viktig og veldig fin ting å gjøre!)

sg sa...

Jeg har gått for tv-aksjonen i mange år nå, men i år skal jeg dessverre jobbe. :(
Kommer til å støtte med penger i det minste. :)

Populære innlegg