fredag, oktober 16, 2009

Glamorøs fredag


God morgen!

Endelig helg igjen, her skal det pustes inn frisk luft og slappes av og leses og høres på radio og drikkes te! (Jeg er en riktig partygirl, som dere skjønner!)

Glamoureffekter er den gode gamle høstvenninnen Chloé, en Capri-kamé og en frisyre inspirert av Audrey sin på bildet over, fra westernfilmen "The Unforgiven" som jeg gløttet til med ett øye i går aften. Samt et gjennomvått ben etter at jeg løp gjennom en relativt stor vannpytt på vei til jobb i mørket.

Og før jeg tar helg, skal det kurses. Glamourbibliotekaren erverver ny kunnskap, forhåpentligvis til glede og nytte for mange. Nå vil jeg høre om deres fredager - og husk, også i dag oppfordrer jeg alle til å rapportere, selv om dere aldri har gjort det før. Giddyup!

42 kommentarer:

Hermia Says sa...

En mörk regnig höstdag som den här har jag tänt ljuslyktorna i kontorsfönstret. Glada röda naglar och örhängen inköpta under sommarens Parisresa piggar upp. Helgen ägnas även här åt party i form av en fin bok och en god kopp te.

Trevlig helg!

HildeSofie sa...

Riktig god morgen, og hurra for fredag!
Jeg har løpt fra møte til møte i Oslo de siste tre dagene, så i dag var det fantastisk deilig å våkne og vite at jeg har hjemmekontor, og kan få unna alt jeg burde gjort mens jeg satt i møter :)

Lav glamourfaktor foreløpig, sort kosebukse og en myk topp, og ArdenBeauty bak øret.

I ettermiddag blir det litt trening, etterfulgt av en laaang dusj og påfølgende testing av min nyinnkjøpte roseolje fra Dr. Hauschka.

Rolig kveld ikveld når Kjære kommer fra jobb, for tidligtidlig imorgen setter vi oss på flyet til deilige København, hvor vi skal kose oss i tre dager.
Da blir det nok litt titting i noen av de mange secondhandbutikkene som finnes der, mange lange kafebesøk, en konsert og et lite besøk i Tivoli, kanskje? Det er glamour nok i massevis!

Ønsker alle en strålende fin oktoberhelg!

glamouringeniøren sa...

Svever fortsatt på en sky av feriefølelse etter flere dager i København forrige uke (derhav manglende rapport forrige fredag). I dag er det kvartalsvis besøk fra konsernledelsen her på kontoret, så da er glamourinnsatsen litt ekstra. Svarte pene bukser, hvit skjorte, svart Dagmar Fortuna golfjakke. Et nytt København kjøp rundt halsen, Hermes Brides de Gala silkeskjerf i en mørk lilla/aubergine farge. Neglene er Essie Bordeaux og håret ble fønet i noen ekstra sekunder i dag. Føler meg veldig fjong. Dufter jaggu også av et nytt København kjøp, Hermes Rose Ikebana, herlig autentisk roseduft føler jeg.

Eneste som mangler er de pene kontor-helene, men jeg har ennå ikke funnet de perfekte, og jeg nekter å kjøpe noen før jeg gjør det. Så mine svarte Birkenstocks trekker nok ned glamouren litt :)

Helgen skal tilbringes i sofaen, svært sjelden party her i gården også. Har en del blader som ligger og venter på meg, samt bøker og slikt. Det pissregner ute, så det passer jo fint. Oljehyret og sydvesten må dog på av og til når dyret trenger en luftetur og det har jo eieren godt av også i blant :)

Ønsker alle sammen ei fantastisk god helg!

Frk Drew sa...

Ha! I dag var jeg en av de på trikken som jeg alltid beundrer, nemlig de som sitter der sminket og med tørt hår/ikke slapp hestehale pluss ser ut til å ha planlagt hva de har på seg :) Og selv om det duskregnet lett og jeg hadde kåpe og hverken hette eller paraply så gjorde det ingenting. Tror til og med jeg plystret litt på vei ned siste bakken til jobb ... :) Ha en plystrende god helg! ps: jeg har de siste ukene funnet et hverdagsglamourtips, nemlig det å ha underkjole. Ikke bare blir skjørt og kjole penere, men den følelsen av å ta på seg noe pent innerst er veldig fin :)

Kirsten M sa...

Så hyggelig lesing denne fredagsmorgenen.Takk for den, ble i godt humør. Drikker kaffe og brenner i ovnen på kjøkkenet. Skal sitte litt ved skjermen, og når det versteav regnet og vinden gir seg skal jeg ta med mine to gutter som er hjemme i dag på biblioteket. Gleder meg. Tror biblioteketer min beste venn!! Fortsatt god fredag!

Anonym sa...

Fredagen begynte på minst tenkelig glamorøst vis - med at jeg forsov meg en drøy time. Dermed måtte jeg se langt ertter avslappende morgenstund med aviser og kaffe, og i stedet løpe i regnet for å rekke baner og trikker og det som var. Nå har pulsen senket seg, takket være gode kollegaer. Kanskje blir det en kvalitetskaffe litt senere. En fin fredag satser jeg uansett på.

Tenker å ta en rolig helg, kafe-besøk med venner, litt trening, klesvask og kanskje kino eller konsert. Ha en fin helg!

barbalib sa...

I dag går det i ull! Ullkjole fra Anthropologie, lang ullcardigan fra Benetton, stort kasjmirskjerf fra Oasis og tjukke ullstrømper. I tillegg kommer slagstøvler og knalloransje paraply utendørs.

I helgen skal jeg på slektstreff i Solør, og ellers blir det vel en fem-seks episoder av Six feet under.

God helg!

Globetrottaren sa...

Glamorøs fredag på mange måter for denne frøkna. I kveld skal jeg ta med min kjære på Latter, der Rune Andersen visstnok er fryktelig morsom, i tillegg til koselig middag. Også deilig luksus å vite at dette er en av de fredagene der jeg kommer hjem til nyvasket leilighet ;) Ja, det er kanskje tabu å snakke om sånt, men helt ærlig; annenhver fredag er min absolutte yndlingsdag. Det er det verdt å betale godt for.

Kjører nedtonet klesdrakt i dag, med jeans og pen, ny ulltopp og -genser, sammen med mine lyseblå favorittstøvletter med hjerter på :D

Lukter godt av Guccis Flora, min graduation-presang til meg selv, og har arvegull fra mormor rundt halsen.

I morgen blir det oppbygging av selvtillit og komfort-nivå, med vennindebesøk og manikyr-time! Kan komme godt med når jeg skal i to sistegangs-intervjuer neste uke...

Christine sa...

Når dagen starter med en datacrash, og alt jeg skal jobbe med på mitt hjemmekontor dermed ikke lar seg gjøre, må man lete veldig for å finne frem noe som helst glamour.. :-(
OK, kjøre avgårde å få litt support på pc'en må gjøres. Kanskje ta på meg noe riktig fint?
Ihvertfall blir det en liten dash med L'artisans "Vanilia" (ny favoritt!!!)
Middag på restaurant med gutta mine blir det i kveld, middagsselskap i hovedstaden lørdag, så det blir jo nok anledninger til å være litt glamourøs denne helgen!
God helg til alle!

Alt godt sa...

God morgon! Eg er litt sliten etter ein forrykande konsert med Raphael Saadiq på Rockefeller i går, for ein musikar! Vi hadde med eit vennepar, han hadde fått konsertbillettar i femtiårsgave frå oss, og gåva var ein suksess.

I dag er eg litt snufsete, så antrekket er polo med varm jakke over, ullstrømper og alt som høyrer til. Dagens duft er Narciso Rodriguez EdT For her, eg brukar den så sjeldan at eg gløymer kor godt eg likar den.

I helga blir det bursdagar for store og små, tiåringen (som blir 11 neste helg) skal i utkledningsbursdagselskap til ei venninne, og i morgon skal vi alle i femårsbursdag til ei søt, lita kusine. Det betyr gåvejakt i ettermiddag.

Eg ynskjer alle, og bibliotekaren i sær, ei god og fredeleg helg!

S sa...

Ikke så veldig glamorøs ytre sett, men en blå genser (fra H&M)liver litt opp i høstmørket. Har en god fredagsfølelse, og en dag på jobb som ikke er alt for spekket med gjøremål. Dagens mest glamorøse innslag blir kanskje å lakke negler sammen med eldste-datteren i kveld?

Ellers byr helgen på litt huslige sysler, kanskje en tur i skogen, muligvis litt shopping for mor og et større middagsselskap søndag. Satser på en god balanse mellom aktiviteter og avslapping.

Ha en fin helg!

Anonym sa...

God tid på badet i dag tidleg. Fekk testa den nye rosekremen min frå Dr Hauscka og ny mineralfoundation. Virkar bra så langt.

Fekk tre barn avgårde til skule og barnehage tidsnok til å rekke bussen til jobb. Roa ned på bussturen med Kafka på stranden, fantastisk bok.

I kveld blir det pizza m ungane, gullrekka og joggetur i regnet ( er ein nattjoggar ;).

Glamourfaktor; Mørk blå høghalsa ullkjole frå Vila, perleøyredobbar, lange perle og sølvkjede rundt halsen, svarte strømpar og svarte oxfords m litt hæl.

Tusen takk for ein fin blogg. Set veldig pris på at du fokuserer på ansvarleg forbruk, miljø og økologi.

Ha ein fin dag alle saman.

H

Anonym sa...

I dag utsatte jeg jobben en time og startet dagen med svømmetur på Biseltt bad. Veldig gamorøst i grunn. Anbefales.

Therese sa...

Foreløpig har jeg hatt en eksepsjonelt god kopp te. Resten av dagen skal brukes til shopping i Glasgow. Og på kvelden blir det belgisk sjokolade :)

Glamorous Scientist sa...

Satt her med en følelse av utrolig lite fredagsglamour: fikk ikke tatt morgendusjen, heiv på meg et ikke-koordinert antrekk, og ingen sminke. Men det er jo en grunn til det: avslutter arbeidsdagen til lunsj for å trene, så ettermiddagen blir nok betraktelig høyere opp på glamourskalaen! Hjemmehelg venter med det som måtte dukke opp av venner, kaféturer, kino og annet kos :)

Elisabeth sa...

Glamorøs fredag igjen, johooo! Denne dagen føles faktisk litt ekstra glamorøs, for jeg har fri fra jobb i dag/hele helga for å passe et par barn for et vennepar :) Dro hjemmefra fem minutter over åtte, og i skrivende stund er mor&far i ferd med å boarde flyet til tigerstaden for litt etterlengtet voksentid. Det er dem vel unt!

Jeg har plommefarga strømper og sort strikkekjole til knærne (samme som forrige fredag?). Halsen/nakken dufter av Noa fra Cacharel, vippene har MaxFactor på seg og så snart jeg er ferdig med forsinka frokost skal min elskede Mac SlimShine prege leppene.

Dagens og helgas aktiviteter blir avgjort i samråd med en av verdens fineste ettåringer - jeg gjetter på leking og tur ut, kanskje til Breivika eller noe. Vær ingen hindring!

Monika S. Nyhagen sa...

Dagen starter med (les dagens innlegg på monihagen.blogspot.com). Dagen avsluttes med kakefest og biltur til Huset.

Anonym sa...

Dette er mitt førse innlegg, etter å ha vært fast leser av - spesielt Glamorøs fredag - i omtrent et år. Det er en utrolig koselig måte å starte fredagen på og jeg ser frem til det hver eneste fredag.
Glamouren her i gården består foreløpig av en rolig start med to usedvanlig glade gutter som gikk avgårde syngende til skolen, en jobbpresentasjon som allerede er ferdig skrevet etter en time (!) - og en utrolig god og sterk kopp kaffe. Til lunsj skal jeg møte en venninne i byen (Oslo) og det gleder jeg meg veldig til. I morgen blir det nok et 40-års lag og glamourantrekk skal bestemmes i kveld. Ønsk meg lykke til;-)
Ønsker dere alle en herlig helg - spesielt til deg Glamourbibliotekaren

Glamorous Scientist sa...

...må legge til at jeg er enig med frk. Drew: underkjole er genialt! Slipper at kjoler og skjørt kryper oppover lårene nå når tykke strømpebukser er et must. Er ikke helt fornøyd med dem jeg har, noen som har tips? Må være passelig smal og elastisk, og minst mulig elektrisk.

Har akkurat lest i Morgenbladet at den nye sjokoladen Bergene Melk blir produsert vha. barnearbeid, så den blir ihvertfall ikke kjøpt inn for å fylle godteskåla.

God helg!

Mette sa...

God fredagsfølelse ikledd kjole med varme klær under. Fikk til og med tatt på parfyme. Med en kopp god og sterk kaffe innabords går ting unna her på jobb. Gleder meg til rolig helg med mann og barn etter to helger på reisefot.
God helg alle sammen!

Johanne sa...

Er hjemme i mammaperm, så fredag har ikke helt den samme schwungen som når man er i jobb. Nedtonet fredagsglamour i dag, er iført kort sort kjole, grå ullstrømper og grå, myk ullcardigan. Ingen sminke eller parfyme foreløpig. Har satt meg til med kaffe og aviser, og skal bare kose meg mens vesla sover.

I morgen blir det Ane Brun-konsert og en øl eller to med venninner, mens pappaen er hjemme og passer på. Gleder meg i bøtter og spann!

Glad helg til dere alle :)

fru winther sa...

Lavendelfarget strikkekjole fra ti-mo, myke brune tights fra samme gjenget og "Love in white" på halsen. Jeg har frifredag og skal vaske hus og lage lammecurry,bli underholdt av lillesøster og generelt ha det fint. Resten av helgen blir det jobb, en tur innom "Pryd" på Bakklandet og kokkelering og bakelering sammen med mannen. Jeg har byttet "identitet", så jeg framstår som ny og fresh, men desverre er jeg bare en gammel gnurk som har hengt med leeenge :) God helg!

Glamouradvokaten sa...

En lugn dag idag; ikke på jobb men masse ærend skal gjøres; så jeg kler meg laidback i deilig lang beige kashmirgenser med brune tighte skinnjeans under og noen klumpete boots på beina. Deilig "utenfor boksen" dag. Sublime Ballkiss i store doser gjør seg også på en fredag.
Er i strålende humør etter konsert med Raphael Saadiq i går. Å få høre en artist som går så rett i hjertet er er bare såå utrolig deilig. Dette blir nok et langvarig og tett bekjentskap; "rett ut og kjøpe CD".
Helgen blir nok lugn; må lese litt Ted Kennedy og rydde i hagen og så må jeg løpe en tur: og så skal jeg høre på min nye favoritt.

Mammadamen sa...

Jeg er så fornøyd i min nye strikkejakke fra Ti-Mo:-) Dessverre måtte jeg dekke den til med en selvlysende diger oljehyre av en regnjakke på morgenen i dag. Men nå ser jo alt ut til å lysne, og snart blir det venninnekaffe på min yndlingskaffebar også! Hurra for fredag til alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Cool, la rapportene strømme på! Her er omtalen fra den legendariske og eksklusive Raphael Saadiq-konserten på Cosmopolite i januar, for dere som hørte han i går!

Cecilia sa...

Essence fra Narciso Rodriguez bak øret, blått glasshjerte rundt halsen, som matcher ny strikkejakke fra Vernissage. Og konsert i kveld, Steve Gadd m. band på Cosmopolite :-) God helg!

Charlotte sa...

Her i Bergen skinner solen idag!
Fram til nå har jeg sittet og jobbet med studierelaterte essay, men nå skal jeg snart møte en venninne på cafe. Og da blir det litt glamour i form av en mørkeblå kjole med puffermer og høyt liv (hjemmelaget gave fra den beste venninne!med stort talent!),deilige grå ullstrømper trukket til over knærne,perleøredobber fått fra min elskede, og en liten dæsj lolita lempicka.
ellers blir det nok en rolig kveld, som skal tilbringes med min kjære, god mat og en fin film. =)

Ha en flott dag! Og en god helg!

Løvemunn sa...

Gulløyenskygge og vintage tunika fra Mauds syateljé i Stockholm forgyller dagen min.

Tips til Glamorous Scientist og andre med underkjole - et undervurdert plagg:
bland litt skyllemiddel (for eksempel Neutral, uten parfyme) med vann i en spruteflaske og dusj lett på underkjolen/strømpene - da blir det slutt på statisk knitring.

Mari sa...

Fredag, hurra! Glamouren venter i form av togbilletter. Toger til hytta med mann og barn, og gleder meg til å leke på gulvet i familievognen... God helg, Glamourbibliotekar!

Kaisa sa...

God glamorøs fredag! Ikke superglam i dag, men har i hvertfall valgt antrekk med litt omhu. Topp fra Enkelt med lilla bol med vikingdragetrykk i grått og hvite ermer i ull, blå jeans med vide ben og grønt belte. Litt grønn øyeskygge pluss mascara og så er man klar for jobb.

Planen for helga er å lage en bursdagsgave til kusine som fyller 18 år og har familieselskap på søndag. Vurderte å være bøssebærer for tv-aksjonen i år, men de holder på fra 16-18, dvs midt under selskapet.

wine-fueled narcissism sa...

God fredag!

Er lei meg for at jeg gruer meg intenst til jobbhelg, men jeg nekter og la det ødelegge de timene jeg IKKE er på jobb. :) Jeg drikker deilig kaffe fra Kilimanjaro brygget på fantastiske Aeropress, spiser brødskiver med brunost og smugkikker på Seinfeld, selv om jeg egentlig burde lese noen pensumartikler. Fire tente lys, og en neeesten funklende leilighet sørger for glamouren. Senere skal jeg freshe meg opp litt, og ta en kaffe på kafeén på hjørnet, før vi får en kokk på middag i kveld. Hjelpes.

Forøvrig er jeg på leting etter den perfekte bær-fargede leppestiften. Sånn farge som saften fra en bjørnebær har. Finner jeg den, blir det en riktig glamourøs fredag. :)

glamourlegen sa...

Rolig dag i akuttmottaket, glad det endelig er helg (vært to lange uker, bare ørten timer igjen). Sent i kveld venter flyttesjau, men når det er overstått skal kjæresten og jeg feire samboerskap med chmpagne.

I helgen venter middag med svigers + egne foreldre, tror det kan bli riktig så hyggelig :)

Ytre glamour: ikke noe å snakke om pr nå, men innvendig stiger euforien med tanke på MJ-vesken som er på vei fra Shopbop til meg, og skal gjøre prikken over i'en til ethvert antrekk de neste årene.

God helg!

Epicureatricen sa...

Sitter i et regnvått og trist København og gleder meg til at jeg snart drar til Stockholm. En helg med min kjære på besøk hos en god venn er jo veldig glamorøst, men gjør mitt beste her på kontoret også med lilla tunika, sorte jeans og Clinique Happy.

God helg!

Sol sa...

Inspirert av deg, glambibl, fant jeg fram den gamle kameen min! (bruker altfor skjeldent brosjer og nåler, sjal også for så vidt) Den sitter nå fint på en sennepsgul pologenser fra H & M, øredobber fra Accessorize, jeans fra Tiger, og et belte kjøpt på min sønns (15. år) favoritt streetware shop. Dagens duft blir Ormonde Jaynes Woman, som jeg venter med til i kveld. Da skal jeg nemlig på Uke-revyen i Trondheim, etter middag med kolleger først. Gleder meg!
Imorgen feirer vi stesønnen min sin 13 årsdag.
Ha en fin helg! :)

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle rapporter så langt, og takk til dere som tenker å rapportere også! :) Det er moro å høre!

Nanne sa...

Føler meg sånn passelig fredagsglamorøs i dag i ny, smaragdgrønn v-halsgenser, grå dressbukser og perler i ørene:)Glemte parfyme som vanlig, men den ville ellers ha vært Laura Biagiotti's "Roma", en favoritt som jeg aldri går lei av! I helga skal vi dra til et økologisk gårdsbruk en times tid unna for å hente noen matvarer vi har bestilt(både økologisk og kortreist mat!), og så må det ryddes på loftet til inspeksjon av det elektriske anlegget på mandag. Typisk å ha sikringsskapet på det rommet som ikke kan brukes til noe annet enn en (heller rotete) bod...

Ha en riktig god høsthelg, alle sammen!

Glamourlektoren sa...

Confy antrekk pga benbrudd, men ren og pen og litt make-up på likevel til tross for "hjemmekontor". I helgen skal vi feire min kjære mor som fyller rundt år og som skal ha stort selskap. Det blir tale fra meg (på ett ben!) og musikalske innslag fra junioravdelingen. Er litt rørt over at eldstemann på 21 melder fra andre siden av fjellet at han har laget sang til bestemor på "Fly me to the moon" som han skal fremføre til gitarspill. Og det rett før en stor eksamen. Jamen er gutten blitt voksen mann, og det er rart og fantastisk :)God helg, alle!

k sa...

Min glamourøse fredag startet med litt for lang slumring på en for meg altfor tidlig morgen, men det ble da kjole, støvletter, leppestift fra Guerlain og Vetiver Tonka (mmmmmm) likevel. Kaffen ble anskaffet på en liten koselig kaffebutikk istedenfor hjemme, ikke ofte forekommende hendelse så det var deilig. At det er sol bidrar til super helgefølelse etter en lang dags ferd før helgen kan starte. Tur, tur, kino og lesing står på planen, og lytting til nye CD\er. God helg til alle!

koristen sa...

Beste glamoureffekt er å være på beina igjen etter to sykedager med matforgiftning! Antrekk yndlingsstøvletter, dongeriskjørt, pen bluse, arvet årgangsbling-kjede, perlering. Diskret sminke og roseparfyme. En hyggelig og hektisk arbeidsdag er slutt, nå skal jeg hjem og slappe av. I morgen skogtur, søndag konsert med gamlekoret mitt som jeg snart skal begynne i igjen. God helg til alle :-)

Miss Morland sa...

Jeg startet min glamorøse fredag allerede i går kveld, da jeg så Händels "Xerxes" i Stockholm Operahus. Dette var andre gangen på kort tid jeg så denne oppsetningen - den var så flott at jeg bare MÅTTE dit en gang til. Handlingen var lagt til 1920/30-tallet, og hele forestillingen var i Art Deco-stil. Fantastisk lekre kostymer og kulisser, veldig Poirot-ish :) Ellers er høsten her i min nye hjemby kald og nydelig, og dagen i dag har blitt tilbragt i Gamla Stans vakre smug og bakgater, samt på kafé med rykende varm drikke i koppen :)
God helg til dere alle!

fairyTale sa...

Jeg har vært i begravelse for min mor idag :( Sort fra topp til tå, med mormors nål på brystet.

Glamourbibliotekaren sa...

Tale: kondolerer... :(

Populære innlegg