tirsdag, november 17, 2009

From here to eternity


I går var det filmaften igjen, og kveldens valg ble "From here to eternity" fra 1953 med Burt Lancaster, Deborah Kerr, Montgomery Clift, Frank Sinatra og Donna Reed. Jeg tok den opp for lenge siden men har aldri somlet meg til å se den. Bildet over er jo svært klassisk og velkjent - og av mindre betydning for filmen, mener nå jeg - dette er et krigsdrama som handler om basen på (og bombingen av) Pearl Harbour og ikke fullt så mye om romantikk blant bølgene. Åtte oscar fikk den, bl.a. for beste film - og Sinatra fikk oscar for beste birolle. Og jeg ble som vanlig opprørt over maktkampen i militærleiren, det blir jeg alltid når jeg ser slike filmer - ydmykelse og straff og mishandling og nedpsyking av mennesker, jeg blir så provosert...

5 kommentarer:

Pia sa...

Men det er i dag du skulle hatt film dag, ligger her med svineinfulensa og på filmkanalen til tv 2 så går det kun filmer med Audrey Hepburn. Jeg fryder meg :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Det kaller jeg flaks! :) Også Paris-filmene da! De er morsomme begge to, har sett dem hundre ganger :)

Siri sa...

Da ble jeg gjort oppmerksom på en kanal jeg ikke en gang visste eksisterte, men som fungerer veldig bra også når man har residiverende halsbetennelde. Tusen takk!

Anonym sa...

Linn, er det deg?

Glamourbibliotekaren sa...

??

Populære innlegg