søndag, desember 13, 2009

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 13


Nå er det ganske mange år siden jeg har aktivt feiret Lucia - men det er alltid koselig å stå opp tidlig om morgenen 13. desember og se på Lucia-feiringen i Sverige, direkte fra et eller annet sted i vintermørket. Ekte og gammeldags. Svensk tv. kl. 07, altså nå, men jeg antar de fleste av dere leser dette altfor sent... (Isåfall: reprise kl. 18.15.)

Maleriet er av Carl Larsson, fra hans hjem i Sundborn ved Falun i Dalarna - paradis på jord. Jeg vil flytte inn der.

6 kommentarer:

propelle sa...

Larsson har dei nydelegaste bileta!

Eg likar Lucia. Mannen min har bursdag i dag, så då blir det litt ekstra feiring!

Elisabeth sa...

Jeg mener å huske fra en tidligere bloggpost at du kjenner noen i Bodø? Her har nemlig domkirkens ungdomskor konsert i domkirka hver luciamorgen hvert eneste år - en klokka sju og en klokka ni sogar. Det blir ikke lyst ute før den klokka ni er slutt, og det er helt magisk å sitte inni den store domkirka med bare stearinlys og høre vakre pikerøster som selv uten mikrofonhjelp er hørbare for alle i hele kirka... DET er like bra som alt de har i Sverige også. Trust me :)

Glamourbibliotekaren sa...

Propelle: Ja, åh, jeg elsker bildene hans, interiøret, stoffene, hagen, alt! Gratulerer med din egen stjärngosse! :)

Elisabeth: Så hyggelig! Fin tradisjon.

fru winther sa...

Skjønner du liker Sundborn, jeg falt også pladask da vi var der for to år siden- snakk om fantastisk hus! Her i gården var vi ikke morgenfriske nok til å stå opp og se Luciafeiring, men lussekatter ble det, i haug og dung.

Anonym sa...

Hei! Jeg ble nå helt fra meg! I min familie har dette alltid vært en juletradisjon, å stå opp klokken 6, bake/tine boller, lage kakao og se på Luciamorron på svt 1! Jeg trodde vi var de eneste i Norge som gjorde dette.Jeg er nå 23, og har ikke misset en eneste visning. (De siste årene har jeg tatt meg fri fra jobb denne morgenen for å kunne se dette uten stress.) Så godt å vite at jeg deler denne gleden med andre! :) Ha en god jul! Hilsen Mariann

Glamourbibliotekaren sa...

Fru Winther: Ja, ååh, jeg vil BO der som sagt! :)

Mariann: Så morsomt! Veldig koselig tradisjon! :)

Populære innlegg