tirsdag, mars 09, 2010

Honningepler og fakturaer


Jeg tilbringer for tiden kveldene med å klargjøre min elskedes fakturaer, årsoppgaver og fradragsberettigede kvitteringer til innlevering til regnskapsfører. Hva skulle man gjort uten radio i slike situasjoner? NRK Klassisk og NRK Gull er kveldens valg - sistnevnte byr i aften på alt fra steinalderforskning til Brikt Jensen.

Men for å kompensere her i bloggen, illustrerer jeg med et fotografi av tilbehøret i Oscarnattens meny - honningstekte epleskiver. (Hovedretten bestod ellers av luftige blåbærpannekaker der man skulle piske eggehvitene til marengs rett før steking.)

Tilbake til arbeidet!

5 kommentarer:

Jazzku sa...

Ojoj - jeg hadde glemt både hvor koselig radio kan være og hvor mye man kan bruke epler til.
Tusen takk!

Christine sa...

Snakker vi om gourmet pannekaker her? De høres veldig gode ut! Hva gjør piskede eggehviter for pannekakene - blir de sprøere enn "vanlige"?

Glamourbibliotekaren sa...

Kristine: Radio er VELDIG koselig! Og jeg er veldig glad i opplysningsradio, foretrekker å lære noe fremfor "plateprat" og bakgrunnsmusikk/underholdning.

Christine: De er knallgode! Pannekakene ble liksom luftigere og lekrere - vi lagde dem små, stekte to-tre samtidig, så de ble mer amerikanske og tykke og ikke-sammenrullbare. Med lønnesirup på. Ajajaj, kaloribomber...

Anonym sa...

Oppskrift på både pannekaker og epler...? :)

Glamourbibliotekaren sa...

Dette er jo strengt tatt ingen matblogg, men du kan lage pannekaker på vanlig måte bortsett fra at du putter oppi en boks cottage cheese sammen med melka og eggeplommene og melet, pisker eggehvitene for seg sammen med sukkeret og vender marengsen inn i røra til slutt. Og deretter putter man oppi masse blåbær. Eplene kuttes opp i skiver og stekes i honning, rett og slett.

Populære innlegg