onsdag, april 28, 2010

Travels in the Scriptorium / Paul Auster. - London : Faber and Faber, 2006. - 130 p.


En gammel mann i et lite rom, uten personlige eiendeler, uten anelse om hvor han er eller hvorfor han er der, uten hukommelse. Noen overvåker han. Noen medisinerer han så han blir enda sløvere. Noen har lagt igjen et manuskript de vil han skal lese og fullføre. Ingen vil fortelle han hvorfor han er der eller hvem han er. Han forsøker å nøste i løse tråder, han prøver å resonnere seg fram til noe håndfast utifra de flyktige bildene i hodet, men til liten nytte.

(Kjøpt i Roma, september 2008.)

4 kommentarer:

Jenny B sa...

Paul Auster verkar så intressant. Många är fascinerade av hans böcker. Jag har bara läst en hittills, men nu har jag skaffat New York-trilogin i en snygg utgåva och skall börja läsa den så snart jag kan. Det verkar som att det är där man skall börja för att komma in i hans värld. Nu är det dags!

Ida-Anette sa...

Moro at du kjøpte denne boka i Roma, for da jeg var på interrail for et par år siden kjøpte jeg denne på en togstasjon i Montpellier. Var ikke så mye å velge mellom av engelske bøker, men jeg var fornøyd med denne. Kjøpte du den i kiosk eller ordentlig bokhandel?

Fruen sa...

Jammen... hva syns du om den da? Jeg syns den hørtes spennende ut, men den kan jo ha mange vinklinger. Men er den BRA?

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny B: Ja, den er nok ikke dum å starte med!

Ida-Anette: Jeg kjøpte den i en vaskeekte bokhandel! :D Rett ved Torre Argentina i Roma.

Fruen: Jeg likte den! Jeg bruker ikke energi på å skrive om bøker jeg ikke liker :) Men hvis du foretrekker bøker der alt løser seg til slutt, er den kanskje ikke å anbefale, haha.

Populære innlegg