mandag, oktober 18, 2010

Breaking parfyme-news!

Min glede var stor for et par år siden da Oslo fikk sitt første nisjeparfymeri, Heaven Scent. Å kunne vandre rundt hyllelangs og sniffe på andre dufter enn de man finner i hvert eneste kjedeparfymeri er svært kjærkomment, og det er ikke få ganger jeg har lagt hjemveien fra jobb via Jacob Aallsgate. Nå er det atter gode nyheter for alle parfymeinteresserte i dette land: I Vibesgate har det åpnet en parfymebutikk - Parfumerie - som i likhet med Heaven Scent satser på de flaskene man tidligere måtte til utlandet for å kjøpe!

...som for eksempel Lorenzo Villoresi...
...Annick Goutal...


...Comme des Garcons...


...og Carthusia.


Annick Goutal pent oppstilt på rekke og rad - et gledelig syn for parfymeentusiaster!

Jeg er strålende fornøyd, da dette er fire merker jeg er veldig begeistret for. Hittil eier jeg Annick Goutals Eau d'Hadrien, Carthusias Ligea og Via Camerelle (som ligger mitt hjerte nær siden de produseres på Capri, femti meter unna det lille hotellet jeg bodde på), samt Comme de Garcons Avignon og Rhubarb Sherbet. Da vi var på bryllupsreise i Toscana, kom jeg over Lorenzo Villoresi i et lite parfymeri i Lucca, og var på nippet til å kjøpe en av dem - men endte opp med L'Artisan Passage d'Enfer. Yum.

Det er virkelig gledelig at så mange fine parfymehus nå er tilgjengelige i Norge - på de to nevnte parfymeriene Heaven Scent og Parfumerie, men også noen hos Gimle (men der kan man ikke gå rundt og prøve på samme måte) - og Garbo i Bogstadveien har et lite utvalg av Etros parfymer, som jeg også liker veldig godt og har investert i.

Nå begynner det å ligne noe!(Parfumerie melder om at de sender parfymer til hele landet, og at de har samme priser som i utlandet)

14 kommentarer:

Jenny B sa...

Åh, vilket gott urval på parfymer! Och så vackert uppställda - det blir man ännu gladare av. Grattis till alla Oslobor som har så välutrustade parfymbutiker i sin närhet!

Stine sa...

Hurra hurra hurra!!! Har det nye parfymeriet nettbutikk mon tro? Jeg elsker Heaven Scent, det er min favorittbutikk i Oslo.

Liv sa...

Morsomt, morsomt! Hvor ligger prisnivået i disse butikkene sammenlignet med butikker i det store utland, egentlig?

Glamourbibliotekaren sa...

Jenny B: Du får ta en parfymeshopping-tur til Oslo! :)

Prinsesse Rosa: Ikke foreløbig, såvidt jeg vet, men du kan jo høre med dem om de sender.

Liv: Tipper det er noenlunde det samme. Men man slipper i allefall dyr frakt og et klekkelig tollstraffegebyr :)

Glamourfilologen sa...

Hurra! Gleder meg spesielt til å teste Annick Goutals parfymer.

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, hun har så mange fine! Petit Cherie, Songes..

Alt godt sa...

Äntligen! Eg har gått og venta på denne opninga, har sykla forbi der, men det har berre vore papir i vindua. No skal eg stikke innom ein tur.

Petit cherie var (delar av) min gåve til datra mi då ho konfirmerte seg i vår. Ho elskar den. :-)

Hermia sa...

Måste komma ihåg tipset när det är dags att besöka Oslo! Jag hade tänkt besöka Etras butik när jag var i Venedig tidigare under hösten. Men det såg så fint och snobbigt ut att jag inte vågade mig in... Finns deras parfymer också i Oslo?

Glamourbibliotekaren sa...

Alt godt: Fin gave!

Hermia: En klesbutikk som heter Garbo har noen få av Etros parfymer. Ellers finnes det en del bra merker her i byen etterhvert!

koristen sa...

Kjenner ikke Annick Goutal, men bare de vakre flaskene gjør at jeg får lyst til å prøve :-)

ANNEPÅLANDET sa...

Hei! Så spennende!
Jeg lurer på en viktig parfyme-ting: Jeg har hørt at parfymer bare holder seg en viss tid etter at de er åpnet. Mener å huske det var 8-9 mnd eller noe sånt. Men om man har mange ulike parfymer, som du, rekker man jo knapt å bruke dem, og da blir de jo en litt dårlig "investering". Kanskje du vil skrive litt om parfymer og holdbarhet? Er det noen triks for å få dem til å vare leeeenge?

Anonym sa...

Herlig m dufter! Men si meg en ting. Dufter blir jo gamle, hvordan klarer du å ha så mange? Går de ikke "ut på dato" ?

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg har mange parfymer, men har opplevd at kun én har begynt å miste karakter og endre seg - og det er den eldste (den kjøpte jeg i 1996). Jeg tror ikke jeg kommer til å rekke å bruke opp alle i løpet av livet, men det er heller ikke målet. Hadde man kunnet kjøpe alle parfyme i 20 ml, hadde det kanskje vært mer ideelt :) Jeg tror det er best å oppbevare parfymer på andre rom enn badet, for de tåler ikke så store temperatursvingninger og lys. Mine står i et skap og har det bra der :)

Alt godt sa...

Eg oppbevarer mine dufter slik: http://altgodt.wordpress.com/2010/10/13/pa-utstilling/

og har aldri opplevd at nokon har blirr dårlege. Eg har dufter som er nærare 40 år, og sjølv om dei på ein måte blir meir konsentrerte, så har eg ikkje opplevd at dei har endra karakter. Skulle eg ha kasta mine dufter 8-9 månader etter at eg opna dei hadde det blitt dyrt... :lol:

Populære innlegg