mandag, november 15, 2010

Lucca

I dag varmer jeg meg med dette bildet fra bryllupsreisen vår i 2006. Dette er Lucca, Toscana, Puccinis fødeby.

5 kommentarer:

sol sa...

Blir helt varm i hjarterota av bildet fra Lucca, den byen betyr noe helt spesielt for meg, på så mange vis. Puccini...finnes det i det hele tatt noen som skrev mer inderlige operaer enn den mannen? Ved besøk der han bodde, lurte jeg meg i et ubevoktet øyeblikk til å spille bittelitt på det klaveret hvor Puccini skrev sin siste opera, Turandot. Da trillet tårene, gitt.

Johanne sa...

Og jeg har varmet meg med musikk fra Radio Glamourbibliotekar mens jeg drømmer om fremtidige Italia-reiser. Genialt på en guffen mandag!

Glamoursjefen sa...

Varmende tanker på en mandag morgen, kjære glamourbibliotekar! Lucca er en flott by jeg har mange gode minner knyttet til - særlig fra en del år tilbake i tid da vi bodde noen uker som eneste utlendinger i en bitteliten by i fjellene rett nord for Lucca. Byens beboere (og vi) måtte parkere på utsiden av byen og spasere inn til husene våre (med stort og smått av handleposer stablet så godt vi kunne i armene våre). Og mang en nydelig vårformiddag ble tilbragt med picknic-lunsj på Luccas vollgraver i herlig solskinn og slikkende sol, mens familiens lille håpefulle på 6-7 måneder krabbet rundt på pleddet og lærte seg å utforske verden. At denne lille uskyldige verdensborger som lærte å krabbe på Luccas vollgraver, nå er blitt en lang bønnestengel av en tenåring er en annen historie....

Glamourbibliotekaren sa...

Sol: Mm.. vi var på Puccini-konsert i dåpskirken hans. Magisk!

Johanne: Så hyggelig! :)

Glamoursjefen: Høres veldig hyggelig ut!

Ulla sa...

Lucca tror jeg må være den fineste byen i Toscana, ja kanskje i hele Italia! <3

Populære innlegg