lørdag, desember 18, 2010

Andre typer julegaver


Man kan gi bort gavekort på det meste. Disse gavekortene utformer man selv - hva med å klippe ut bilder fra ukeblader, sånn som man gjorde da man var liten og lagde "avis"? Jeg liker best å printe ut bilder fra nettet og lime på kort og konvolutt, som en glisende solbrun 17 år gammel Glenn Medeiros eller et glitrende (bokstavelig talt) oversminket puddelrockband. (Det er min form for scrapping...)

Dessuten er det veldig hyggelig å få slike løfter om sosiale sammenkomster eller hjelp/avlasting.


Hva lager man gavekort på?

*Barnevakt, for eksempel. Kjenner du småbarnsforeldre som trenger en frikveld, gi dem et gavekort på barnevakt, og kanskje et par kinobilletter også (med utløpsfrist, så de må bruke det så fort som mulig etter jul)

*Gavekort på middag på en yndlingsrestaurant er fint å få. Eller hva med en invitasjon til middagsselskap? Planlegg et heidundrende selskap i lange mørke januar, og gi en festlig invitasjon til dine venner til jul.

*
Teater eller opera. Man kan selvfølgelig kjøpe disse i det aktuelle teatret, men man kan lage selv også - så står man enda litt friere til hvor og når man vil gå.

*Brødbaking. Ved en passende anledning møter man opp ved mottakerens dør med en kurv full av brød og boller.

*Hundepass! Hvis hundeeiere har lyst til å reise bort ei helg men ikke vil overlate hunden i en kennel, er det jo fint å ha venner som stiller opp.

*Hagearbeid. Still dine muskler til disposisjon, og planlegg en sjau i hagen til våren når snøen er borte. Hyggelig hjelp er kjærkomment for alle hageeiere!


*Biltur med ukjent mål. Avtal en dato, møt opp med bil og ta med mottakeren på en spennende tur til et sted dere aldri har vært før. Har du ikke bil, skaff et dagskort til hver og reis kollektivt.


Også videre også videre. Kun fantasien setter grenser.

2 kommentarer:

Hege sa...

Hei, bibliotekar og bloggerinne!

God jul og godt nyttår!

Takk for fornuftige og inspirerende innlegg i 2010. Jeg synes du er flink til å gjennomskue humbug (f.eks kjøpepress) og gå din egen vei.

Når det er sagt, lurte jeg på om eller leserne dine vil røpe en oppskrift på en knallgod kake, for nå fyller jeg straks 25 og vil invitere til fest. :) Oppskriften må gjerne være idiotsikker.

Glamourbibliotekaren sa...

Hei og takk! :) Jeg har igrunnen ikke så mange knallgode kakeoppskrifter, men hva med å lage en daimkake? Det er noe av det beste jeg vet i allefall. Med hjemmelaget is på toppen, full av opphakket daim. Masse oppskrifter på nettet, ikke vanskelig å lage!

Populære innlegg