mandag, desember 27, 2010

Kva las du no?

Hva leser dere i jula?

Jeg er halvveis i "Hercule Poirot's Christmas", og etterpå skal jeg kaste meg over New York-reiseboka jeg skrev om tidligere i dag. Herlig!


27 kommentarer:

Hermia Says sa...

Och jag är halvvägs i Tolstojs Krig och fred. Den är så bra att jag vill stanna hemma från jobbet imorgon och läsa vidare :-)

glamouringeniøren sa...

Her leses Jack Kerouac "On the Road the Original Scroll". Utrolig herlig bok, men sprøtt å lese noe som ikke har så mye som et avsnitt en gang.

Samtidig har jeg et kapittel eller to igjen av "Superfreakonomics" av Levitt og Dubner.

Begge anbefales!

Lovise sa...

Carsten Jensen: Vi, de druknede.

Kristin sa...

Hei!
Jeg er nettopp ferdig med "Legen som visste for mye" av Christer Mjåset. En moderne legeroman som fortelles gjennom en ung og uerfaren distriktsleges virke på Hitra. Hans møte med trøndelagskysten gir et morsomt, varmt og noen ganger sjokkerende bilde på det typiske (?) norske bygdesamfunn. Spenning, kjærlighet og humor - anbefales!

Nå er det Jonathan Frantzens "Frihet" som står for tur.

Gledelig lese-romjul ønskes alle:)

berlinløvinnen sa...

Engelens spill av Carlos Ruiz Zafon og Anna Gevaldas Saman er ein mindre aleine er julelektyren,- koser meg! Romjul og rekonvalesens fra influensa er et bra utgangspunkt!

Fornuftig forsker sa...

Jeg leser "The northern clemency" av Philip Hensher -kom tilfeldig over den rett før jul og har veldig stor glede av å lese om noen familier i utkanten av Sheffield i 1974. Anbefales! Mannen min fikk Gaute Heivolls "Før jeg brenner ned" til jul, og leste den ut 1. juledag. Den blir kanskje det neste jeg leser.

Tone Yvonne sa...

Jeg er halvveis i Victoria - en dronning for sin tid av Richard Herrmann. Facinerende lesning. Han har så mange bra avsporinger som gir et utfyllende bilde, på en vittig og fornøyelig måte ;O)

Anonym sa...

Jeg leser Innsirkling 2, Madame Bovary og Juleoratoriet. Skal begynne på En dåre fri etter disse.

Ine sa...

Jeg er akkurat ferdig med Babettes gjestebud av Karen Blixen, som jeg synes var en liten perle. Nå tenker jeg å lese Den glemte hagen av Kate Morton eller Emma av Jane Austen. Eller begge på en gang :)

Drama Queen sa...

Jeg tror jeg har fått en perle til jul, "Pinnsvinets Eleganse", som etter 10 sider virker som en bok etter mitt hjerte. Skal ellers fordype meg i Turistforeningens turer i Ryfylket ... som en mulig forberedelse til en galskapens vandring i sommer.

Elisabeth sa...

Jeg har akkurat lest et par ungpikebøker fra min mors ungdom (mens jeg var hjemme på juleferie), morsomt! Samt at jeg har lest Ida Jacksons bok 'Sosiale medier - Hvordan ta over verden uten å forlate stua'. Veldig bra bok!

Nå venter 'Valley of the Casbahs' av Jeffrey Tayler, som jeg lånte av en venn i sommer. Og så har jeg en stabel som ligger i stua og venter...pluss at jeg lar meg inspirere av hva folk leser her :)

arne sa...

Jan Erik Vold: Mor Godhjertas glade versjon. Ja

Gammel og god!

Nenna sa...

Herlich!
Den glemte hagen av Kate Morton.
Juletid er lesetid!

Dahlia sa...

Jeg har tre tykke bøker liggende. Siden jeg er like sulten på alle tre, har jeg begynt å lese dem parallelt, og blir nok ikke ferdig med det første: Charles Dickens: Vår felles venn (alltid litt Dickens i jula!), Jorge Luis Borges Samlede fiksjoner (endelig på norsk!) og Torbjørn Færøviks Midtens rike, som er en vandring i Kinas historie (å, så lite jeg vet).

Mynte sa...

Edvard Hoems "Vennskap i storm" om Bjørson.

trine sa...

The help av Stockett. Jeg fikk Kindle til jul, så dette er den første på lesebrettet. Fornøyd med både boka og brettet så langt.

TRF sa...

"Guernseys forening for litteratur og potetskrellpai" av Mary Ann Shaffer.

anja sa...

The Hotel on the corner of bitter and sweet. Den er helt grei, passe søt, passe drivende.

koristen sa...

Har lest ferdig "Snøstorm og mandelduft" av Camilla Läckberg, ikke favorittforfatter, men liten og kjapp bok :-) "Frihet" av Jonathan Frantzen ligger hjemme og venter.

barnebibliotekaren sa...

Pløyer meg gjennom bok etter bok denne julen :-) Innimellom nye barnebøker, som Fredes venner og Jul eller aldri, har jeg rukket Echo Park av Michael Connelly og En dag av David Nicholls. Glitrende! Nå har jeg kastet meg over Saras nøkkel, en bok mange har anbefalt, men som jeg er litt usikker på om er noe for meg. Nåvel, det er flere bøker som venter, så det går fint an å legge den vekk.
I juleferiebunken ligger ellers bl.a. Daisy sisters av Henning Mankell og den nyeste House of Night-boken.

Anonym sa...

Jeg har lest Innsirkling og Innsirkling 2, og sitter igjen med store spørsmål om hva som egentlig er sant her i verden. Nå er jeg i gang med Tor Boman Larsens Roald Amundsens-biografi, og jeg lengter meg inn i en trippel Grønlandspose ad modum Nansen (not)

Jenny B sa...

Just nu har jag tre böcker på samma gång: Den siste greken av Aris Fioretos, Die Mittagsfrau av Julia Franck, och den sista är Robert Musils "Der Mann ohne Eigenschaften". Den började jag i för ett år sedan. Jag läser något kapitel per helg, men har bara läst drygt en fjärdedel. Boken är tusen sidor tjock, så jag tror att det kommer att ta mig minst ett år till att läsa ut den!

sol sa...

Julehefter, Sorgenfriboka (Trondheims svar på =OSLOs julebok),postkort-/lokalhistoriesamlinga "Hilsen fra Levanger" av Fritz Wahlstrøm og Dag Skogheims "Sulis/Valby-kvartetten". Passe variert:-)

Anonym sa...

Sofi Oksanen / Stalins kyr.

Kaisa sa...

Som så ofte før: Sci-fi. Denne gangen "Black Man" av Richard Morgan.

Glamourlektoren sa...

"Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll - en virkelig god bok som "hekter" deg fra første side av. Og basert på hendelser som har funnet sted - med pyromani som utgangspunkt.

Heidi sa...

Akkurat ferdig med "Freedom" av Jonathan Franzen - herlig bok!! Og er nå begynt på Heivolls "Før jeg brenner ned" som virker lovende. "Verdensmestrene" av Henrik Langeland ligger å venter i kofferten når jeg er ferdig med Heivoll.

Populære innlegg