onsdag, januar 05, 2011

Mer hudpleie


Jeg ser at mange har googlet og funnet denne posten om økologisk hudpleie fra november. Det er åpenbart noe som mange er opptatt av, og det er jeg veldig glad for!

Et resultat av den iskalde desember (og delvis gjennomfrosne november) er at huden min er tørrere enn normalt, særlig på kinnbena, nesetippen og i panna. Jeg varierer litt med produkter, og den nattkremen som har funket best nå i denne perioden, er Kaé sin Argabaume Nuit Reperateur (som ironisk nok er laget for fet hud). Sandpapir-følelsen forsvinner over natta. Ellers har jeg også brukt mirakelkremen Skin Food fra Weleda rett på de tørre stedene, og det hjelper også betraktelig. Dagkrem på kalde dager er enten kuldekrem fra Apoteket eller tidligere nevnte Nutritive Cream fra Earthbound.

Når temperaturen er litt høyere bruker jeg dagkremen fra luksus-økologiske stjernefavoritt Dr. Alkaitis, som er lett og mild. Rensekremen fra samme merke er jeg også veldig fornøyd med, og bruker den innimellom. Jeg kjenner egentlig ikke behovet for å rense huden hver eneste dag nå i kulda - ettersom jeg ikke bruker foundation e.l., holder det lenge med vann.


Også bruker jeg naturligvis Origins-produktene jeg hamstret i sommer.

Økologisk bodylotion står øverst på handlelista nå. Omtaler kommer nok ved en senere anledning!

5 kommentarer:

Joss sa...

Genialt! Akkurat det jeg var på jakt etter. Takk!

Hilde sa...

Supert innlegg! Jeg sliter også med tørr hud i vintermånedene, og ville bare nevne at vann kan være med på å tørke huden enda mer ut. Cleansing Creme fra Decléor er kjempefin, om enn litt dyr (mye billigere på nettet da), men varer i en evighet.

Forresten må jeg tipse om www.kremfresh.com når du skal på jakt etter bodylotion. "Helt fett"-kremen deres redder huden og føttene mine om vinteren. :)

Anniken sa...

Hei, kjempefint med tips, men hvor får man tak i disse produktene?

Glamourbibliotekaren sa...

Joss: Så bra! :)

Hilde: Takk for tips!

Anniken: Weleda får du i de fleste helsekostbutikker, Earthbound kan kjøpes hos bestavalt.no, Origins får du nå kjøpt hos Esthetique og på Gardermoen, og Kaé og Dr. Alkaitis føres av lille fine Parfumerie i VIbesgate i Oslo.

Maria H. Ringdal sa...

Hvis en trenger god krem i kulden så skal en passe på å ikke ta på krem som inneholder vann. Minusgrader og vann i krem betyr problem for huden.

:) Hilsen Hudterapeuten

Populære innlegg