lørdag, april 30, 2011

Magiske magnolia

Den som vil se magnoliablomstringen i botanisk hage bør skynde seg. De hvite ut mot Tøyen-siden er snart på hell, de hvite bak hovedgården ned mot Sars gate er på sitt vakreste nå - mens de rosa har ennå ikke kommet helt ut. Anbefales i høyeste grad; det er magisk! Man mister pusten litt når man står under et tak av kremhvite silkemyke nydelige blomster.

(Og de blomstrer mye tidligere enn i fjor! I 2009 blomstret de omtrent på samme tid som nå.)

7 kommentarer:

Eli sa...

Så fantastisk vakkert!
Her lenger nord får vi satse på hvitveisen, og nå er det like før storsesong.
Like gledelig år etter år....

trine sa...

Jeg var der i går, det er vakkert og nesten helt utrolig at de store, skjøre blomstene vokser på et tre. Jeg ble helt salig! :)

God helg!

Ulrikke sa...

Hvitveisen er vakker - og så finnes det et så nydelig dikt om den:

http://ulrikke.blogspot.com/2010/05/hvitveis.html

Synne sa...

De er nyyydelige! Takk for tipset, jeg visste ikke helt når jeg burde ta turen - nå vet jeg hva jeg skal gjøre i morgen formiddag! Selv nøt jeg kirsebærtrærne på Schous plass i dag. Jeg blir så glad av alle disse blomstene!

k sa...

Både hvit og rosa magnolia blomstrer i nedre del av slottsparken, på hjørnet mot vika.

Glamourbibliotekaren sa...

Også er det en utenfor Nasjonalbiblioteket også. Men jeg synes de i botanisk er aller finest, kanskje på grunn av miljøet de står i.

Jenny B sa...

Så skumt, här har inte magnolian slagit ut än! Det finns flera träd i omgivningarna där jag bor och arbetar, och deras stora, tunga knoppar ser ut att snart slå ut.

Kva las du no?

Hva leser dere for tiden? Jeg er sikker på at mange av dere har noe å anbefale oss andre! Her i kommentarfeltet er det bare å fyre løs, f...