lørdag, april 30, 2011

Magiske magnolia

Den som vil se magnoliablomstringen i botanisk hage bør skynde seg. De hvite ut mot Tøyen-siden er snart på hell, de hvite bak hovedgården ned mot Sars gate er på sitt vakreste nå - mens de rosa har ennå ikke kommet helt ut. Anbefales i høyeste grad; det er magisk! Man mister pusten litt når man står under et tak av kremhvite silkemyke nydelige blomster.

(Og de blomstrer mye tidligere enn i fjor! I 2009 blomstret de omtrent på samme tid som nå.)

7 kommentarer:

Eli sa...

Så fantastisk vakkert!
Her lenger nord får vi satse på hvitveisen, og nå er det like før storsesong.
Like gledelig år etter år....

trine sa...

Jeg var der i går, det er vakkert og nesten helt utrolig at de store, skjøre blomstene vokser på et tre. Jeg ble helt salig! :)

God helg!

Ulrikke sa...

Hvitveisen er vakker - og så finnes det et så nydelig dikt om den:

http://ulrikke.blogspot.com/2010/05/hvitveis.html

Synne sa...

De er nyyydelige! Takk for tipset, jeg visste ikke helt når jeg burde ta turen - nå vet jeg hva jeg skal gjøre i morgen formiddag! Selv nøt jeg kirsebærtrærne på Schous plass i dag. Jeg blir så glad av alle disse blomstene!

k sa...

Både hvit og rosa magnolia blomstrer i nedre del av slottsparken, på hjørnet mot vika.

Glamourbibliotekaren sa...

Også er det en utenfor Nasjonalbiblioteket også. Men jeg synes de i botanisk er aller finest, kanskje på grunn av miljøet de står i.

Jenny B sa...

Så skumt, här har inte magnolian slagit ut än! Det finns flera träd i omgivningarna där jag bor och arbetar, och deras stora, tunga knoppar ser ut att snart slå ut.

Populære innlegg