søndag, juli 31, 2011

The Summer Without Men / Siri Hustvedt. - London : Hodder, 2011. - 216 p.

Jeg satt ute og leste til klokka var over ti i går kveld. Med levende lys på bordet og en røkelsespinne for å holde eventuell mygg unna, fikk jeg plutselige flashback til mitt ungpikerom som i perioder var helt røyklagt av røkelse ( særlig i andregym,mens jeg satt og strevde med å skrive journal etter noen elevforsøk i fysikk jeg ikke hadde forstått. Deilig å være ferdig med akkurat det!).

I allefall, "The Summer Without Men" var boka jeg fullførte på verandaen, kjøpt i Berlin for et par uker siden, og den er i ekte Hustvedt-stil som vi kjenner den. Hun skriver godt! Hun har en svært god evne til å billedliggjøre alt; bare måten hun beskriver bevegelsene til en seks uker gammel baby som våkner og veiver med de små knyttnevene, er helt på en prikk. Ordene føles velvalgte. Det er mange referanser, både til forfattere, filmer, filosofer og kunstverk.


Enkelte ting kjente jeg igjen fra hennes selvbiografiske "A Plea for Eros", så det er åpenbart at hun bruker mye av sine egne erfaringer når hun skriver, uten at man skal fortolke det noe særlig.

Anbefales! (Og aller helst på engelsk.)

10 kommentarer:

glamouringeniøren sa...

Takk for at du klarer å forklare og skrive bokanmeldelser. Jeg klarer så vidt å få frem en "den var bra" jeg :)

Leste denne ut natt til lørdag jeg, flott bok som anbefales! Og ja, på engelsk som alltid!

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, selv vil jeg knapt kalle det en bokomtale, jeg refererer jo hverken handling eller tematikk eller noe som helst. Men du har helt rett - den var bra! :)

Bjørn Skogmo sa...

Takk for dette.
(Jeg kommenterer aldri, eller "aldri", på blogger som jeg leser. Smil.)
"The Summer Without Men" kommer jeg til å lese.

Camulen sa...

Ja, den har jeg også lest i sommer. Likte den veldig godt - selv om jeg leste den på norsk! ;-)

Jenny B sa...

Det är så härligt att minnas en bok inte bara för innehållet utan för att man läste den en sommar i solen! Jag ser fram emot att läsa The Summer Without Men, jag också, eftersom jag fick den i present av en god vän just idag. ;)

Ine sa...

Er omtrent halvveis i den, og liker den kjempegodt! Det er den første boka jeg leser av henne. Gleder meg til å lese mer!

E.L.R.I sa...

Mmmm... Jeg så på den i bokhandelen her om dagen, og bestemte meg for å bestille den på biblioteket. Takk for at du minte meg på det!

Maren sa...

Den er jeg akkurat ferdig med selv. Jeg elsker Siri Hustvedt. Og de babyskildringene traff meg midt i hjertet.

Linn sa...

Leser den nå:)
Ha en fin kveld

Stine Arkeologine sa...

Takk for tipset! Har tenkt lenge at jeg vil lese noe av Siri Hustvedt, og nå skal jeg gjøre det. Av og til oppleves ikke handling og tematikk som det viktigste heller, men det at god skriving tar deg med til nye steder eller gjør deg mer bevisst på kjente ting! Jeg fikk iallefall lyst til å lese boka av beskrivelsen din. :-)

Populære innlegg