tirsdag, august 30, 2011

Te: Aware Earl Grey

Tidligere i år var det en av dere som ønsket at jeg skrev mer om te. Det kan jeg gjerne gjøre! Jeg tenker rett og slett å ta for meg de teene jeg har i skapet for tiden, og vurdere dem helt subjektivt uten å egentlig rangere dem. Dessuten skal jeg bytte kopp for hver gang, sånn at bildene ikke blir helt like. Vi begynner med en blå kopp med en mummirompe på:

Dette er en svart Earl Grey av merket Aware; et fairtrade-produkt fra India. Den er å få tak i i de fleste dagligvarebutikker. Jeg kjøpte en pakke på vei til Risør i sommer da jeg plutselig innså at jeg hadde glemt å ta med te hjemmefra.

Jeg er glad i svart te, og særlig Earl Grey. Denne varianten er helt ok, men absolutt ikke blant de beste. I dag hadde den en slags bismak av noe som minnet mest om stangselleri (!). Jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe den igjen med det første, for jeg har mye annen svart te i skapet som jeg liker bedre. Jeg foretrekker Twinings' bergamot-smakstilsetning framfor stangselleri.


13 kommentarer:

Seema sa...

Koselig at du skriver om te. Jeg elsker te og fine kopper. :)

Anonym sa...

Enig, denne teen har en bismak! Så glad for at jeg endelig fikk bekreftelse fra noen andre! Jeg drakk den i fjor sommer og syntes den var nydelig; men plutselig en gang på vinteren smakte den kunstig og vondt og har gjort det siden. Jeg har en teori om at de har byttet ingredienser... :-) Har akkurat oppdaget bloggen din og liker den veldig godt. Helt perfekt konsept, nydelige bilder og gode tekster.

Anonym sa...

haha - fantastisk beskrivelse, stangselleri!

tusen takk for at oppretter ny te-serie her på bloggen, det er jo nesten beder enn jeg hadde håpet på!

Hilsen hun som stilte spørsmålet tidligere i år :)

Anita sa...

Dette skal jeg følge med på, kanskje jeg kan utvide tereportoaret mitt litt og klare å kutte ned på kaffeforbruket...

Ine sa...

Haha, bargamot > stangselleri. Den koppen der er forøvrig fantastisk :) Gleder meg til å lese mer om dine teer!

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for hyggelig respons alle sammen!

Stine Arkeologine sa...

Dette blir koselig lesning! Høsten er te-sesong for meg både på jobb og hjemme. Strikkejakke eller ullteppe og en god kopp te, da er man godt rustet for å overleve vinterhalvåret. Gleder meg til subjektive omtaler og tips om nye sorter å prøve.

There is no trouble so great or grave that cannot be much diminished by a nice cup of tea (Bernard-Paul Heroux).

Anonym sa...

Villka härligt vackra bilder på Audrey Hepburn du har.Även dina övriga bilder är så fina.

Anonym sa...

Jeg elsker sort te og drikker det i mengderr. Jeg ble utrolig skuffa over at denne faire trade teen ikke smaker godt i det hele tatt, så nå sliter jeg for første gang med å få drukket opp en pakke med te.

Ina sa...

Applaus til Anonym for god idé, og et dypt bukk til glamourbibliotekaren som er så raus og snill med leserne sine!

Jeg gleder meg til te-tips! Min favoritt er en genmaicha (grønn te med ristet, brun ris) fra Ito En. Koster 200-yen (om lag 13 kroner) på butikken i Japan.
Eller den kan bestilles her:

http://www.amazon.com/s/ref=bl_sr_grocery?_encoding=UTF8&node=16310101&field-brandtextbin=Itoen

berlinløvinnen sa...

Fint med oppstart av tetema. Enig i at bergamottilsetningen i Twiningsteene er nydelig. En ny teslager hos oss, t.o.m. hos familiemedlemmer av begge kjønn, er "PG tips", som selges i pakker på ulike størrelser, med opp til 240 teposer. Laget kun av rene teblader, en nydelig svart te.. Og, en fully-rainforest-alliance-certified-te..... Startet å kjøpe den i London etter tips fra indisk kollega, de bruker den hele tiden, men den selges også i mange Innvandrerbutikker i Norge. Tilgjengelig og ikke alt for dyr.

Anonym sa...

Te ja, da har du min oppmerksomhet! :)
Av Earl Grey sorten foretrekker jeg nok twining sin, også lady grey som er litt rundere på smaken. Dilmah sin Earl Grey er også god, men bør kun trekke et par minutter, for den blir veldig for litt beisk...

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for enda flere hyggelige kommentarer! :)

Populære innlegg