søndag, september 18, 2011

Gode tilbud


Jeg har en helt utmerket søndag - hører på platene jeg kjøpte forleden, drikker te, leser bokomtaler i helgeaviser og myser ut på regnet.

Og apropos klassisk musikk - jeg vil tipse dere om den britiske nettbutikken mdt.co.uk, som har et meget godt utvalg av plater innen alle klassiske genrer, og dyrt er det heller ikke - man får jo trukket fra den britiske VATen. De har alltid mange gode tilbud, som gjør at man gjerne kan kjøpe 5-6 plater for under 200 kroner tilsammen, som f.eks. disse legendariske innspillingene fra Deutsche Gramophon og Decca (tilbudet varer til og med onsdag) eller disse gullplatene fra Harmonia Mundi (varer til 26.10). Et annet selskap som har gode priser på gode innspillinger, er Helios (varer til 27.09). Ellers er det tilbud på en god del av platene til Angela Gheorghiu, f.eks. hennes innspilling av Madama Butterfly fra 2009 - den bestilte jeg akkurat selv.

De har så mye fint! Høsten er en bra tid å fylle på hullene i platesamlingen, så det er dagens gode tips fra meg. Og spør for all del, jeg er ikke musikkbibliotekar for ingenting!

2 kommentarer:

Kristine sa...

Hvis man ingen klassisk musikk-cd-er har - hvilke tre er da en ypperlig start?

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Begynn med Bach arias med Magdalena Kozena; den er en ypperlig samling utdrag fra Bachs kantater og pasjoner, i den fineste tolkningen jeg vet. Mozart må du ha, f.eks. klaverkonsert nr 21 og 23 (de to mest kjente), f.eks. med Murray Perahia. Da har du en plate fra barokken og en fra klassisismen, så da blir mitt tredje forslag en fra romantikken:
Mendelssohn og Bruchs fiolinkonserter med Maxim Vengerov. En musthave!

To gode forslag til:
Puccini Gala - en fin samling Puccinioperaarier fra klassiske innspillinger på Decca, med Pavarotti, Domingo, Freni, Sutherland osv. En ypperlig gave!
Og naturligvis: Beethovens symfoni nr 5 og 7 med Carlos Kleiber, mens de har dette DG-tilbudet (til onsdag). Jeg kunne ha kommet med 200 forslag til altså.

Populære innlegg