lørdag, oktober 22, 2011

Dagens fangst

På jakt etter vintersko kom jeg over et loppemarked i den tyske kirken på Uranienborg! Der hadde de plater. Denne fine Dionne Warwickplaten ble selvfølgelig med hjem. Hun synger både Bacharach og standardlåter her.


To jazzsingler til fem kroner stykket - Anita O'Day swings Cole Porter + Paul Desmond. Fine cover!

Og Stevie Wonder på russisk. Et must!

Og et helt annet sted: Mojos George Harrison-spesial. Og da jeg kom hjem lå Scorseses dokumentar i postkassa. Nå kan helgen bare komme!


10 kommentarer:

Kirsti sa...

Ah for en fangst! Bra jobba!

Jenny B sa...

Vilka dyrgripar! Den Anita O'Day-skivan har jag (på CD, fullängd) och spelar ofta. Jag är mycket stolt över att jag kan läsa vad det står på Stivi Uander-skivan: "Sun(shine) of my life". Grattis till bra loppis-fynd!

Glamourbibliotekaren sa...

Kirsti: Thanks!

Jenny B: Takk! Jeg klarte å lese Stivi Uander, men slet litt med resten!

Ina sa...

Tydeligvis uken for nær-bibliotekar-opplevelser!

Først oppdager vi forbindelser i jobbsammenheng og mellom våre nære og kjære. Lørdagen etter sitter vi tydeligvis og blar i de samme kassene med LP-er på Uranienborg. Og faktisk mener jeg å huske at den unge damen ved siden av meg begeistret utbrøt "Stevie Wonder på russisk!"

Jeg fant en fin Roberta Flack- plate, og en Birgitte Grimstad-innspilling fra 70-tallet med Jan Eggum på gitar. Fra bokavdelingen ble det lyrikk, Hans Børlis beste dikt og Øverlands samlede, i tillegg til det aller, aller nyttigste: Jane Fondas treningsbok fra 1981, som gir bedre beskrivelser av øvelsene enn man får på plata. (Det går fort!) Og i tillegg er boken spekket med Fondas livsvisdom og sunne tanker om hva skjønnhet er.

På kvelden var jeg på konsert med Farmers Market på Nasjonal jazzscene, og fikk fylt opp lagrene med skjeve taktarter og høyenergisk trekkspill for en stund. Gøy å se lokalet stappfullt av utrolig mye forskjellige folk, det var alt fra vestkantgutter med hip hop -look, til svenske batikktanter og kultursnobber med warhol-look og importert flaskeøl i hånden. Side om side, jublende av glede over musikantenes krumspring : )

Så fine ting du fant!

Glamourbibliotekaren sa...

Haha! Var det deg jeg jaget bort fra platekassene? Utrolig!! :D

Glamourbibliotekaren sa...

Og gratulerer med flotte varp! :) Konserthelg her også, musikkbloggen oppdateres utover dagen.

Ina sa...

Haha, det var deg altså. Jeg følte meg ikke jaget! Det kan være laaaangt tøffere tak rundt sånne LP-kasser. Som du helt sikkert vet alt om. Og av en eller annen grunn er det veldig mange tykkfalne, middelaldrende menn som oppfører seg som de allerede eier alle platene, og som ser på deg på en måte som i allefall gir meg lyst til å si "Ja, jeg skal høre på platene, ikke lage julekort av omslagene. "
Men jeg nøyer meg med å smilende lese infoen om musikere, innspilling og produksjon demonstrativt nøye.

Anonym sa...

Av ren nysgjerrighet lurer jeg på hvorfor S W på russisk er et must? c",) /stine

Anonym sa...

...og fordi jeg alltid er på evig søken etter gode tips og råd, må jeg bare spørre - fant du vintersko? Et innlegg om vinterskotips hadde ikke vært å forakte. Fra Stine :)))

Glamourbibliotekaren sa...

Ina: Kjenner typen! Neste gang må du si høyt "Se så fin plate, den skal jeg lage en sånn festlig smeltet vinyl-fruktskål av!" (dog er det en risiko for at det ikke bare er gubbene som besvimer av skrekk, men jeg også, om jeg skulle befinne meg i nabokassa!)

Stine: Vintersko fant jeg på Nilsson! Like vanskelig hvert år, men jeg fant noen komfortable og varme sko som burde holde bra. Og Stevie Wonder med russisk cover er selvfølgelig et must! :) Alle slike kuriositeter er morsomme. Jeg har to av Beatles-platene med russiske covere også, kjøpt i St. Petersburg.

Populære innlegg