torsdag, mars 15, 2012

Glamourspørsmål fra leser: Riga-tips?Hei!

Jeg lurte på om du ville ta med et glamourspørsmål om reise til Riga nå om to uker? Tips til severdigheter, gode spisesteder, shopping, museer, kultur?

Veldig takknemlig for alle svar!

Hilsen glamsosionomenHei, og takk for ditt glamourspørsmål!
Jeg har aldri vært i Riga, men jeg vet at mange av dere lesere kjenner byen godt. Nå har dere sjansen til å komme med deres beste tips! 

mvh
Glamourbibliotekaren

p.s. Her er et tilsvarende spørsmål som kom for noen år siden.  


10 kommentarer:

GSHS sa...

Vermanitis! Buffetrestaurant hvor de ikke kan engelsk, og det er fort gjort å blande middag og dessert. Billig og sjarmerende.

Quizmaster sa...

Jeg hadde tre fornøyelige dager i Riga på senhøsten i 2010.
Jeg og en venninne dro dit først og fremst for å gå på a-Has avskjedskonsert, men så ble det etter hvert en riktig kultur-tur ut av det.
Riga byr på mye, først og fremst en nydelig gamleby man kan traske lenge rundt i - uten å bli lei.
Brostein, kirker, små kafeer, fine gamle bygninger, parker, hyggelige restauranter og søte små butikker.
(Vi gikk en dag over den lange broen til den nyere delen av Riga, men angret i grunnen på det. Kun mye trafikk og slitne bygninger å se. Gamlebyen er uendelig mye penere.)

Bilder og film (og kanskje noen gode tips) fra våre tre dager i Riga ligger her: http://www.youtube.com/watch?v=M7Z3Ddun1kA

En del drar til Riga for en standard langhelg med shopping og spa.
Akkurat den biten har jeg ikke noe forhold til, vi droppet det fullstendig til fordel for rødvin, kaker og kulturopplevelser.
De små, søte butikkene i gamlebyen holdt i massevis, kontra et stort og masete kjøpesenter.

God førnyøelse, og riktig god tur!
(Og husk å smake på Rigabalsam)

:-)

frksnupp sa...

Jeg var i Riga med en venninne for å feire 30årsdagene våre, selve byen var ikke så fantastisk syns vi, men vi dro på Spa på Espa Riga (http://www.espariga.com/) midt i byen og det var herlig! Rimelig og veldig fine lokaler, vi brukte en time i avslapningsområdet før behandling, det anbefales virkelig...

Ina sa...

Mine tips i rangert rekkefølge:

Spis på restaurant Vincents og på restauranten på Bergs hotell.

Ta toget til Jurmala og se på gamle, en gang fine villaer fra den gangen det var feriested for rike russere. Det er også en fin strand der. Gå på kafé istaba.

Spaser langs elven, og i gamlebyen.

Gå på markedet ved de gamle luftskiphangarene bak togstasjonen, og fortsett å gå ned Gogola Iela til du kommer til et helt vanvittig marked inne i et portrom, med masse gamle sovjet-effekter, bildeler, smykker av ymse kvalitet, sykler.

Hvis det er dårlig vær, drikk te i te-tårnet "Apsara" ved operaen. I annen etage sitter man i vinduet og det er nesten som å være ute.

Marianne sa...

Har skrevet et blogginnlegg om hva jeg gjorde i Riga for et par år siden: http://mrszoidberg.blogspot.com/2010/02/dette-br-du-gjre-i-riga.html

Hvis du ikke gidder å lese det kan jeg komme med en kjapp oppsummering:

Bar: I love you - hyggelig plass med litt alternativ musikk (ikke 90-talls pop'en og technomusikken som dominerte de fleste plassene vi befant oss på i Riga).

Shopping: Central Marked og Galerija Centrs

Kafe: Emihls Gustavs Chocolate, herlig sjokoladekafe med behagelige jazztoner i bakgrunnen.

Kos deg!

Wanda sa...

Vi ruslet i gamlebyen og kikket i koselige små butikker. Og så fant vi kafeen Amelie. Et høydepunkt! Var på okkupasjonsmuseet, men ble litt skuffet over det, egentlig.

Lovise sa...

Jeg vil anbefale en tur med trikken. Riga har strålende trikkesystem som koster null og niks, og tar deg med gjennom sentrum og til utkanten av byen - ganske landlig! Det er en kjempefin måte å få oversikt og få se hvordan det ser ut i Riga utenfor der turistene tråkker (=gamlebyen). Billett kjøper du hos føreren.

Ragnhild sa...

Mange gode tips her som eg stiller meg bak! Jurmala var kjempefint!

Maten i Riga er heilt fantastisk. Dei brukar mykje bær, frukt og grønt, og dei sel kjempegode smoothies. Det var her eg smakte mango i biffmiddag for første gong - heilt himmelsk! Men eg har eitt heitt tips, og det er: Gå for å eta 1 time før du er svolten. Det tek nemleg ekstremt lang tid før ein får servert maten. Slik er det stort sett overalt. Det var i alle fall slik i 2006, kanskje dei har fått opp tempoet no;-)

Glamsosionomen sa...

Dette var flotte svar! Gleder meg til å sjekke ut tipsene. Bare å komme med flere om dere har :)

Ina sa...

Håper du får en fin tur!

Jeg ser at det er blitt litt tull med avsnittene, slik at det ser ut som kafé Istaba ligger i Jurmala, det gjør den ikke. Den ligger i sentrum, og er både bistro og galleri med lokal kunst på en gang.

Glemte å tipse om Art Nouveau-distriktet som også er verdt å få med seg!

Populære innlegg