lørdag, mars 31, 2012

Kva las du no?


Nå, hva er årets påskelektyre for dere?

Jeg er straks ferdig med Kafkas "Amerika", midt i en novellesamling av Dorothy Parker, og etterpå er jeg jammen ikke helt sikker. Jeg har en bunke med sju bøker fra biblioteket liggende klar, Hoel, Proust, Hustvedt og andre, men jeg klarer vel knappast å pløye meg gjennom alle sammen i løpet av ferien. Vi får se! Gleder meg! I tillegg blir det nok klassisk krim på lydbok / hørespill, samt mye radioteater. Krim hver dag på NRK Gull, moro!

39 kommentarer:

Karina sa...

Årets påskelektyre starter med et lite utvalg Agatha Christie (Solen var vitne, Klokkene og Etter begravelsen)Etter det tenker jeg å lese tredje del av Haruki Murakamis 1Q84. Gleder meg til å slappe av noen dager og ikke ha annet på agendaen enn å lese bøker og drikke te. :)
God påske!

flagre sa...

God morgen. Her holder jeg på med tre bøker samtidig. Noe som ikke er likt meg i det hele tatt. Håper å bli ferdig med alle tre i løpet av påsken, men det er kanskje å sette lista vel høyt for en trebarnsmor der den minste er 9 mnd. Bokene er i alle fall fjorårets nordisk råds litteraturprisvinner gyrd eliasson med mellom trærne, Øyvind Ellenes med Fire hundre franske fornærmelser og Gunstein Bakkes Maud og Aud.
Alle tre anbefales!

Jacta est alia sa...

God morgen! Jeg holder på å lese en bok av Herman Koch som heter Middagen. Den virker Veldig bra-psykologisk thriller.

Ha en fin lørdag videre!

Ida sa...

Jeg skal i gang med "Grand Mal" av Linda Boström Knausgård som jeg har store forventninger til! God påske alle sammen!

M.E. and Me sa...

Jeg var innom Daunt Books i Marylebone igår og fikk med meg 'Gillespie and I' av Jane Harris og 'The Enchantment of Lily Dahl' til påsken. Har også tatt frem et par hagebøker som jeg skal bruke som inspirasjon mens jeg har fri :)

Maren sa...

I påsken blir det Franny and Zooey av Salinger på meg. Har gleda meg lenge til å lese den!

Gråbekka`s Blogger sa...

Har selv valgt alt for mange bøker antagelig å lese i påsken, men det blir både krim og ikke krim som blir lest:) Ønsker deg en god påske og en god helg!:)

Stine Arkeologine sa...

Jeg har akkurat begynt på en bok som har ventet lenge fordi den ikke har passet inn i andre leseprosjekter (der den ene boka drar med seg den andre), det er "Himmelrike og helvete" av Jón Kalman Stefanssón. Leser mye på lesebrett, så nå var det ekstra koselig å sitte i sofakroken med en fint innbundet bok! Etterpå, hvis ikke denne tar meg med videre til andre og assosierende bøker, skal jeg lese "Den merkelige hendelsen med hunden den natten" av Mark Haddon. Den har også ventet lenge i hylla. Påskeferie er bra. :-)

Anaruh sa...

Murders in Rue Morgue av Edgar Allan Poe - å oppdage nye brilliante forfattere er noe av det beste i hele verden!

God påske!

Kristin sa...

Nå er det Hobbiten som atter an gang ligger på nattbordet, ble også et lite jafs av den i sloa i dag! Endelig, etter det som føles som måneder med regn.

Ellers er det mye bra som skal hentes fram fra mammas bokhyller når jeg kommer hjem; Rebecca av Daphne du Maurier står først på lista. Har blitt en vår-klassiker for meg.

Min anglofile side har generelt fått en liten boost, så gleder meg også veldig til britisk krim på fjernsynet! Og sannsynligvis et gjensyn med Sherlock på DVD. <3

Gleder meg!
Og god påske alle sammen! :)

Ina sa...

Leser ferdig siste del av Murakamis 1Q84 nå. Liker den godt, men tror jeg trenger en liten pause fra Murakami etter dette: "Den lille reagerte så sterkt på den scenen i boka der hovedpersonen og little people lager luftpuppen i uthuset, at det oppsto en svak, men tydelig merkbar og varm, oransje glød i livmoren min."

Nå venter mye lovende lektyre, heftig preget av den forestående Hellas-turen:

Jeg har en høy stabel reisebøker liggende på kjøkkenbordet, og en enda høyere stabel gresk-relatert skjønnlitteratur på et annet bord.

Der er både Else Michelet, Theodor Kallifatides, Aristofanes, Knud Thomsen, Louis de Bernières og Nikos Kazantzakis!

Anonym sa...

Jeg leser en roman om Ellisif Wessel; Himmelstormeren skrevet av Cecilie Enger. En fasinerende bok om en fasinerende kvinne. Og fra mine hjemtrakter at på til. Anbefales på det varmeste. Glad påske! Ønskes fra Stine.

Iren sa...

I påska blir det ungdomsbøker på meg, skal ha bokprat for alle 8. klassene i kommunen om nokre veker. Skrivebordet er fullt av bøker om kjærlighet og mystikk. I tillegg har eg krim av Chris Tvedt og Peter Temple liggande på vent. Sjølv om leselista er lengre enn antall fridagar, så håper eg det også blir vær til å ta ein fjelltur eller fleire i dei vakre Sunnmørsalpane. Ønsker dere alle nokre fine feriedagar:)

Elisabeth sa...

Jeg holder på med Afghanistan-boka til Kai Eide, som var FN-utsending der. Deretter skal jeg lese ferdig Tea Obrecht med "The Tiger's Wife", og rekker jeg mer i påska blir det sannsynligvis 'Herre' av Niels Fredrik Dahl. Uheldigvis må jeg lese endel faglitteratur også innimellom, så det blir ikke bare koselesing på røddagene - men det går bra, og er i bunn og grunn lystbetont uansett :-)

Spis, løp, les sa...

Jeg leser litt i den nyoversatte Snorre, som jeg fikk til bursdagen. Har akkurat begynt på Unntaket av Christian Jungersen. I påsken skal jeg lese The black tower, som var påskekrim en gang da jeg var liten. God påske, og tusen takk for alle de gode innleggene dine :)

Dahlia sa...

Charles Dickens: Vår felles venn. Veldig tykk, holder hele påsken og mere til. Gleder meg!

Lise B sa...

Jeg leser opp igjen, for jeg vet ikke hvilken gang, Fuglane. Egentlig trenger man ikke så mye mer. Det er mer enn en roman. Jeg skal lese Imot Kunsten i bokklubben min, men den engasjerer ikke helt. Og så leser jeg middlealderkrim, men har faktisk glemt navnet. Ikke veldig engasjerende. Jeg ønsker å gå inn i ei bok og bli der ei stund, håper på inspirasjon her inne

Frøken Desibel sa...

Jeg holder på med On the Road av herr Kerouac, og jeg ler hele tiden:-) Tenker også jeg må få prøvd meg på Borderline av Liza Marklund i anledning påska.

Globetrottaren sa...

London-bok er midlertidig lagt til side (skal leses videre når jeg faktisk reiser til byen om to uker) til fordel for påskekrim. På planen står siste boken til Lars Kepler, samt første boken til Lahlum, som jeg har hørt mye godt om. I tillegg blir det faglitteratur om dagens økonomiske tilstand, The Economist og Sunday Times. Herlig!

Ine sa...

Er i gang med min første Vonnegut - Cat's Cradle. :)

Anonym sa...

Da er det klart for påskekrim. Har ryddet i bokhylla og funnet en engelsk paperback fra 1974 - "The man in the Sopwith Camel" av Michael Butterworth. Utenpå boka står det "The funniest criminal farce of the year" (Guardian) og "Vastly entertaining black comedy" (Sunday Telegraph). Så da er det vel bare å fylle opp tekoppen og godteskåla og sette seg ut i solveggen. Tviler på at noen norske bibliotek skulle ha denne boka, men hvis noen skulle få lyst til å lese den, er den å finne på Amazon.
Hegepege

salome sa...

Hei
I min reisebag ligger Kenzaburo Oe: Lær oss å vokse fra vår galskap (tre noveller fra Japan), Linda Olssons Din godhet og Ann Herbeleins Jeg vil ikke dø, jeg vil bare ikke leve. Samt noen bøker om London og Newcastle. Ikke noe krim på meg!
Pessimist med så mye lesestoff medbrakt...??
God påske!

Anonym sa...

Leser how to be a woman av Caitlin Moran, frisk og morsom! Etter den tror jeg det blir en krim av Camilla Lackberg. God påske! :)

glamouringeniøren sa...

Jeg starter på del to i IQ84 av Murakami nå.

Leser samtidig "Quiet - The power of introverts in a world that can't stop talking" av Susan Cain. Utrolig bra bok som jeg vil anbefale alle, både oss introverte og kanskje spesielt de ekstroverte med introverte barn. Utrolig lærerik.

God påske!

Henrikka sa...

I tillegg til siste nummer av "Språktidningen" (anbefales alle som er interessert i språk - synd vi ikke har et slikt blad i Norge), så har jeg planer om å lese "The Time Traveler's Wife" av Audrey Niffenegger og "Man in the Dark" av Paul Auster. Og kanskje rekker jeg "Drømmeløs" av Jørgen Brekke. Den siste blir i så fall påskens krim.

HildeSofie sa...

Årets påskekrim består av Jan Guillou herfra til evigheten, jeg har begynt på Hamilton-serien fra start, og er nå på bok 2: Den demokratiske terroristen.

I tillegg holder jeg på med "En nasjon av kjøtthuer", årets overraskende bestselger fra Manifest, nå på tredje opplag. Espen Løkeland-Stai og Svenn Arne Lie traff åpenbart noe med sitt blikk på norsk landbrukspolitikk, og den anbefales for alle som er opptatt av grad av selvforsyning, kulturlandskap og matkjedenes enorme makt.

Trude sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Trude sa...

Jeg er veldig fan av påskekrim og fant en arvet pocketbok i bokhylla: "Valgets kval" av Jon Lyng. Har så vidt begynt og den lover masse spenning denne uka :)

God påske!

Anonym sa...

Eg er nettopp ferdig med Umberto Ecos "Rosens navn" og første bind av Anna Karenina, og så held eg på med 1984 av George Orwell og Tora-trilogien av Herbjørg Wassmo. Av ein eller annan grunn les eg alltid minst tre bøker samtidig. Eg har avlyst påskeferien i år for å bli ferdig med masteroppgåva mi i nordisk språkvitskap, så eg må vel prøve å prioritere det... Hehe.

God påske!

Hermia Says sa...

Jag packar resväskan med påskferieläsning, tror det blir En dåres försvarstal av August Strindberg och I köket (In the kitchen) av Monica Ali.

Nyss läste jag ut en bok jag måste få tipsa om - pärlan Shakespeare & Company av Sylvia Beach, som startade den ursprungliga bokhandeln i Paris. Med mycket värme skildrar hon tiden med bokhandeln och alla de kulturpersonligheter hon möter där.

Anonym sa...

Innsirkling 2 av Carl Frode Tiller, svenske magasiner om hus og hage, Politikens reiseguide til New York - er så heldig at sommerferien skal tilbringes der i år. Flere tiår siden sist, er spent på om atmosfæren der er like tilbakelent og småbyaktig mellom skyskraperne som jeg husker den var på åttitallet.. Påskehilsen Glamourlektoren

petit sa...

Bøker som er lånt inn til påske så langt er: en krimdebutant; Belinda Bauer med Blacklands, en annen ukjent for meg; Jessica Gregson med Englemakerne, ellers Selma Lønning Aarø med Venstre hånd over høyre skulder og en novellesamling av Karin Fossum: I et annet lys, ønsker både andre og glambibliotekaren en riktig god påske :)

berlinløvinnen sa...

Kakerlakkene av Jo Nesbø, Vandringer i Berlin og i New York, og Kjerringer av Helene Uri. God påske!

Line sa...

Mens jeg var ute på reise avsluttet jeg Hans Falladas Alle dør alene trengte jeg noe lettere og fant heldigvis et par Paasilinna bøker på Gardermoen igår. I går leste jeg En lykkelig mann på tur hjem. Og vel hjemme fant jeg Camilla Läckbergs nyeste. Den startet jeg så vidt med på sengekanten. Der er jeg altså no. Men jeg har mange mulige bøker å ta tak i når jeg skal fortsette derfra. Det blir spennende:-) I første omgang gleder jeg meg til å starte på en ny bok om Erika og Patrick i Fjällbacka. God bokpåske til alle

Line sa...

Mens jeg var ute på reise avsluttet jeg Hans Falladas Alle dør alene trengte jeg noe lettere og fant heldigvis et par Paasilinna bøker på Gardermoen igår. I går leste jeg En lykkelig mann på tur hjem. Og vel hjemme fant jeg Camilla Läckbergs nyeste. Den startet jeg så vidt med på sengekanten. Der er jeg altså no. Men jeg har mange mulige bøker å ta tak i når jeg skal fortsette derfra. Det blir spennende:-) I første omgang gleder jeg meg til å starte på en ny bok om Erika og Patrick i Fjällbacka. God bokpåske til alle

Snåta sa...

Får ikke lest så mye med to små dessverre,men holder iallfall på med Niagara av Joyce Carol Oates. Anbefales!

namnam sa...

I påsken har jeg først og fremst lest Anna Karenina.
Ellers har jeg nesten sluttet å lese krim, men i påsken hører det jo til. Årets påskekrim var Hans Olav Lalums Satelittmennesker og ettersom jeg både avslørte morderen og den "lure" twisten lenge før politihelten i boka (som var irriterende naiv og treig i oppfattelsen), så blir det dessverre tommelen ned for den.

Ina sa...

Hei! Denne "kva las du no"-spalten er perfekt til inspirasjon når slektninger etterspør julegaveønsker!
Derfor tråler jeg gamle bloggposter, og stoppet opp ved dette bildet, for å tolke de japanske tegnene - Audrey reklamerer for søtningsmiddelet sukrin, haha.

Glamourbibliotekaren sa...

Haha!

Populære innlegg