torsdag, oktober 11, 2012
Kva las du no?
Her går det unna med lesing for tiden, men jeg har ikke rukket å blogge om alle bøkene riktig ennå. Akkurat nå leser jeg noveller av Joyce Carol Oates, "Velsignelsen", altså i norsk oversettelse. Jeg foretrekker egentlig å lese slike på originalspråket, men biblioteket hadde kun oversettelsene. Men det er helt ok!
Hva leser dere?
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Populære innlegg
-
Bloggleser Reggy stilte meg et spørsmål for en stund siden: Det virker som at du har tid til å gjøre så mye i livet ditt; jobb, oppussing, l...
-
Det har vært en deilig helg i blomstringsrus her i hagen - morelltreet og magnoliaen blomstrer alltid samtidig, og konkurrerer i hvem s...
-
Bloggen fyller 13 år i dag. Den er tenåring. Jeg tror det er en fin anledning til å si takk for nå. I tretten år har jeg formidlet til...
-
En liten notis i fredagens Morgenbladet fanget meg fullstendig. Det handlet om "Living to Music" : En ny type musikklubb der man m...
-
Hilsen fra sofaen, med tekopp, ibux og powerbook ved min side! Denne bloggen har visst fått en del nye lesere i det siste - i allefall er de...
27 kommentarer:
"The Postmistress" av Sarah Blake
(og et par andre, men har fått lest altfor lite i det siste. Gleder meg til å ta fatt på Paul Theroux sine reisebøker..)
Hei stadig innom men så utrolig dårlig på å kommentere. Akkurat nå leser jeg Nøkkelvitnet av Jørn Lier Horst, den er helt ok poltikrim. Passer godt en høstkveld foran peisen synes jeg.
Jeg leser "A walk in the wood" av Bill Bryson. Synes alle bøkene hans er festlige, og denne er ikke noe unntak!
Jeg har akkurat begynt på "The Piano Tuner" av Daniel Mason. Den virker kjempefin og tar leseren med på en eksotisk reise til Burma i slutten av 1880-årene.
Her har jeg klippet ut et sammendrag fra nettet (litt lat - beklager):
In 1886 a shy, middle-aged piano tuner named Edgar Drake receives an unusual commission from the British War Office: to travel to the remote jungles of northeast Burma and there repair a rare piano belonging to an eccentric army surgeon who has proven mysteriously indispensable to the imperial design.
Det er en bok som tar meg langt vekk i lunsjpausen :)
"Explosive Eighteen" av Janet Evanovich - muligens ikke det mest kulturelle, men jeg trengte en dose Grandma Mazur i høstmørket ;-D
Jobblesning: "Mørkemanaren" av Asbjørn Tydland, spennende fantasy for ungdom.
Klar for bind 6 i serien fra England på 800-tallet av Cornwell. Spennende! Har også lest den siste til Åsa Larsson. Krim fra Kiruna - veslskrevet og med nydelige hundebeskrivelser. Nå ser jeg fram til gode tips i denne spalten :-)1
Asbjørn RYDLAND!
Jeg liker veldig godt å lese biografier, og holder nå på med en biografi om Bruce Springsteen. Etter den ligger "The Uncommon Reader" klar.
Her går det i Hässelby av Harstad. Eg måtte ha ein pause for å lese Tonje Glimmerdal (norskpensum), men no er det gødt å vere tilbake til den vaksne Albert Åberg.
Har begynt på Amin Maalouf: Verden i ubalanse, ellers er jeg inne i en samling tekster som jeg leser noen av Anbjørg Ohnstad og Kirsti Malterud: Lesbiske og homofile i møte med helse- og sosialtenesta, mer faglig, men kommunikasjon er viktig uansett :) Tenkte jeg skulle ta fatt i Siri Hustvedt: Når du ser meg, lurte på om det lønner seg å begynne med en annen av henne hvis noen tenker noe om det? :)
Er i en travel periode på jobb, og det blir mest fag også om kvelden. Men noen fagbøker er rene eventyr å lese om man er interessert nok i temaet. Koser meg nå med "The Roman Amphitheatre" av Katherine E. Welch.
På senga sneglefartleser jeg "Lark Rise to Candleford" for at den skal vare så lenge som mulig. Etter en måned har jeg fremdeles, hurra, 100 sider igjen! Det er en bok som i seg selv går i sakte tempo, med mange detaljer og beskrivelser fra hverdagslivet på den engelske landsbygda i 1880-åra. Jeg er ofte en utålmodig og rastløs leser, men denne nyter jeg hver lille setning av!
A casual vacancy av J. K. Rowling. Og må jeg få melde at den er underholdende! Den er ikke av Harry Potter-kaliber, men den er god. Den gir bl.a. et hjerteskjærende bilde av de mindre vel stilte i en liten, ganske borgerlig middelklasseby. Passet godt å lese den på tjenestereise i Nord-England - der var jeg denne uka.
Dager i stillhetens historie av Merethe Lindstrøm. Veldig gripende, nesten vond å lese. Den alternerer med en russisk bok, Asfalt av Jevgenij Grisjkovets (verdt å lese om den kommer i norsk oversettelse), som også er gripende og litt vond å lese, men heldigvis på en annen måte. Bøker med bare hell og lykke er jo kjedelig, men de interessante og givende kan jo bli litt tøffe også - mitt evige dilemma.
Jeg er veldig glad i Joyce Carol Oates. Har bare noen få sider igjen av Graverens datter (2007). Den er såpass engasjerende at jeg for første gang på årevis måtte slå opp på slutten for å se hvordan det gikk.
Enig med deg i at det er best å lese på originalspråket, og jeg henger meg dessverre ofte opp i anglisismer osv. Men denne er helt ok, synes grunntonen i Oates' språk er godt ivaretatt. er det plass til et sitat av Dag og Tids anmelder Odd W. Surén?
"Skildringa av mennesket vert aldri komplett, boklistene veks i takt med universet, og alt er flokut som før. Det viktige er at ein vert merksam på flokane. Amerikanske Joyce Carol Oates greier med den dryge romanen Graverens datter å fokusera merksemda til lesaren mot den groteske apartheidkulturen folk har godteke og mange stader framleis er viljuge til å godta, som naturlover når det gjeld kjønnsrollene. Det gjer Oates utan å nytta eit feministisk omgrepsapparat, ho berre fortel, om livet til Rebecca Schwart, som etter kvart vert til Hazel Jones, og til slutt Hazel Gallagher."
Ellers vil jeg varmt anbefale libyske Hisham Matars romaner In the Country of Men (2006) og Anatomy of a Disappearance (2011)
Jeg er i gang med Jan Guillous nye serie om det 20. århundre. Første bok heter Brobyggerne og kom i fjor. Handlingen er lagt til ca 1900 - 1920, og vi følger tre brødre som alle blir ingeniører, men jobber med hver sine prosjekter: En konstruerer broer på Bergensbanen, en gjør det samme i tysk Østafrika mens den tredje bosetter seg i England (bok 2 Dandy). Bare meget god skrivekunst kan få meg interessert i disse emnene! Jeg leser og leser - 560 sider!
Jeg holder på med Proust, "På sporet av den tapte tid", og har kommet til bind fire. Pga. intensiv jobbing i ukene blir det mest helgelesing, så det går litt sakte, men gleder meg alltid til å lese videre.
Akkurat ferdig med "The Catcher in the Rye" av Salinger, nå går det i "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" av Ransom Riggs og "Pappas prinsesse" av Sigrid Beate Edvardsen. Førstnevnte var et svært hyggelig bekjentskap, Riggs virker lovende, og "Pappas prinsesse" er så hjerteskjærende at det holder med noen sider av gangen.
Akkurat nå leser jeg Pappaen og havet av Tove Jansson, i tillegg til noe jobb-lesing. Og skolelesing da, som Deweykatalogen, hihi.
Lader opp til forestående Japan-reise med Nicolas Bouviers "Japanske dager" - etter det blir det kanskje "Nocturnes" av Kazuo Ishiguro, og så Yoko Ogawas "The Diving Pool"- for tredje (eller var det fjerde?) gang på tre år. Ikke på originalspråket. Der begrenser mine leseferdigheter seg mer eller mindre til restaurantmenyer og gateskilt ; )
Jeg får lest altfor lite for tida... Lengter etter dager med litt mer som for stunder i godstolen med nesa i en bok. Men noe blir det da, og akkurat nå er jeg snart ferdig med "Arven" av Katherine Webb. Veldig bra, fengende, spennende, romantisk og morsom! :)
Akkurat begynt på "Midnattsbarn" av Salman Rushdie. Engasjert fra første side, gleder meg til å fortsette i kveld.
Og innimellom leser jeg Torgny Lindgren, "Dorés bibel".
Leser akkurat nå "Born to run" av Christopher McDougall - en veldig fornøyelig bok. Selv om jeg selv ikke er noe til løper så får jeg fryktelig lyst til å dra ut og løpe hver gang jeg leser i den :-)
Før denne boka leste jeg "Death comes to Pemberly" av P.D. James. Som stor Austen fan synes jeg P.D. James har gjort en strålende jobb med å fortsette historien til Mr Darcy og Elisabeth, midt oppe i et mord. Mange fine løsninger på hvordan det har gått med karakterene i "Pride and Predjudice", og en aldri så liten referanse til en annen stor Austen-bok på lsutten :-)
"Arild Asnes 1970" av Dag Solstad - litt i embets medfør, men Solstad er en av mine favorittforfattere. Denne hadde jeg ikke lest tidligere - svært interessant roman! Nyanserer bildet av 70-tallslitteraturen som programmatisk. Denne er like mye en roman om eksistensielle problemstillinger.Solstad skuffer meg aldri. Leser også selvhjelpsboken "Happy at Home" av Gretchen Rubin for å hente inspirasjon til alle mine egne prosjekter - høsten er tid for å rydde opp både inne i seg selv og i omgivelsene sine! "Outer order, inner calm"..!
Leser Dager i stillhetens historie av Merethe Lindstrøm og har endeleg fått begynt på Trekkoppfuglen av Haruki Murakami. Nett ferdig med Siri Hustvedts The Shaking Woman or A History of My Nerves - den anbefalast!
Jeg leste en gang akkurat nå:fra:- "René gimpel" : "journal of enhver samler" kunsthandler som snakker miljøer fra 1918 til 1945 og har vært de største kunstnere, forfattere, viktige personer i verden, skrevet som en avis, men abounds hemmeligheter. (Editions: Hermann) en ekte litte skatt.. bruno
Hobbiten (vil lese boka før filmen kommer - da boka alltid er best - uansett) !!! Stine
Jeg har akkurat lest ut A casual vacancy, som er noe av det beste jeg har lest i år. Da jeg var ferdig ville jeg bare begynne på nytt igjen. Nå er jeg 50 sider inn i Bring up the bodies av Hillary Mantel. Britisk litteratur her om dagen altså.
Legg inn en kommentar