fredag, november 30, 2012

Glamorøs fredag

God morgen!
Endelig helg igjen! Det feires med perler i ørene, kongerøkelse, Chanels Coco, skjerf og lue og roser på kinn etter en noe frisk tur til jobb.

Etter to helger på reise + jobbing helga før det, skal det bli fint med en hjemmehelg uten veldig mange planer. Huset er rent og ryddig, vinterdynene er hentet ned og jeg skal endelig se hagen i dagslys - det har jeg ikke gjort på flere uker! Det er nok ikke mye å se der akkurat nå, men et og annet vintergrønt skal jeg nok få plukket inn for å pynte til advent. Siste dag i november, tenk det! Vips, så er jula her. Jeg sier det allerede nå: Ta dere tid til å sette dere ned, lukke øynene og puste rolig! Førjulstiden må ikke bare være masete, for da blir man så sliten.

Mitt bidrag til dere i dag er denne nydelige arien fra Händels Alcina (Karina Gauvin synger) som jeg har vist dere før. Start dagen med denne, og pulsen holder seg nede.

Ha en fin dag! Og titt innom i morgen, da går startskuddet for Glamourbibliotekarens adventskalender!

Händel, take it away:29 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg glammer i min überdeilige grå morgenkåpe fra Kid Interiør. Den er høres kanskje kjedelig ut (grå), men den er faktisk veldig fin :)
Jeg skal trene i dag (det er glamour for kropp og sjel) og skal huset shines opp.
Sånn er det her i dag :)

meg

Anonym sa...

Jeg sitter på toget til Stockholm sammen med min ferske ektemann. Dét er stas, det! Julemarkeder og god mat står på programmet, samt litt vin og god musikk. Det er meldt kaldt vær, så kofferten er fylt med ull, ull og mere ull. Har hamstret lesestoff til togturen og nyter å suse gjennom landskapet i vakkert morgenlys mens jeg blar i avisene.

God helg til alle!

Marikari sa...

Her er koppen fylt med Indian Chai, i øyrene er det sølvringar, og eg er klar til ein ny og spennande arbeidsdag i lag med fine ungdommar.
Håpar alle får ei fin adventshelg- og stor takk til glamourbibliotekaren som gjev bøttevis med inspirasjon kvar veke :)

HildeSofie sa...

Riktig god fredag morgen! På Oslokontoret for anledningen, samling med trivelige kolleger og julebord i går. Jeg har siste ordinære arbeidsdag før jul i dag (bare en kort nyhetsutsending mandag som gjenstår), og det føles helt ok. Blir godt med en pause etter en høst som har vært over kanten begivenhetsrik. Men fri blir det ikke - åneida, herfra og i tre uker er det kun eksamen som gjelder, første til mandag :)

Og dermed er vel også helgeplanene klare: lesing, lesing og atter lesing. Heldigvis har jeg julekalender, julete og masse stearinlys, så jeg er klar!

En riktig god helg ønskes alle!

Glamournerden sa...

Her er dagen begynt som vanlig med grøtspising (for poden på 8 måneder) og kaffedrikking (for mor). Glamour-oufiten er atter Polarn O Pyret pysj for mor, samt Fana-strikkegenser for poden.

Helgen bringer etterlengtet helgebesøk av mormor og morfar til poden, og vi glær oss stort, store som små :-)
Før inntoget skal gulver støvsuges & vaskes, og dette må nok gjøres mens poden sover, siden han for tiden frykter støvsugeren og skriker stort når den durer... ;-)
Helgen bringer mye kos og mye god mat (bla. pinnekjøtt står på menyen!) samt en aldri så liten kirkekonsert for mor og foreldre...mor gleder seg til å komme seg ut av heimen på vift, vettja! :D

God helg til alle glamorøse der ute!

Sørlandspige sa...

Jeg har nettopp tatt ned kassa med adventspynt fra loftet, åpnet og tittet. Alt det lilla gir meg ro i sinnet, og jeg gleder meg til å pynte stue, ytterdør og litt i kjøkkenet! Førjulstid er i tillegg litt musikk hver dag, litt lesing, stearinlys, gaveplanlegging og andre forberedelser, men først og fremst forventning.

God førjulstid :)

Lærerinna sa...

O, lykke; Fredag!

Hjemmerettedag her. Sen frokost, men desto hardere innsats etterpå. Fint å kunne spise frokosten i ro og mak mens sola står opp samtidig for en gangs skyld!

Dagens antrekk er forløpig komfortabelt ulltøy, men litt glamour har sneket seg inn med rosa neglelakk!

Helgen byr på jobbing (les retting) og sying av kjole. Kanskje tar jeg til og med en tur i gullsmed-butikken, mannen liker å få klare ønsker for julegave. :)

God helg!

S sa...

God fredags morgen fra nord. Sitter i øyeblikket og nyter utsikten fra det nye kontoret mitt. Fjellene og "blåtimen" er et fantastisk syn. Har ellers på litt parfyme, og skjørt som det ofte blir på glamorøse fredager.

Helga skal vies til å pynte huset i adventstemning, samt litt nødvendig renhold. Må også begynne pakke inn adventskalendergavene til de håpefulle. Om jeg rekker det, blir det en rask handletur for å handle litt flere julegaver. Og deretter masse kos med familiemiddag på lørdag ettermiddag. Gleder meg også intens til å spise pepperkaker med blåmuggost og honning, sammen med litt Grans julebrus. Denne nytelsen har jeg utsatt, men tenker vel at etter 1. desember kan man gi seg litt over til fristelsene.

Ønsker alle ei flott helg!

Kristin sa...

Begynte dagen med D2 og tekoppen i min nye leilighet, førstegangsetablering er fantastisk og skummelt! Alt er rotete og fullt av materialer og malingsflekker, men litt mer orden blir det i løpet av helgen. Og nå har jeg ordentlig glamorøs fredag her for å veie opp for rotet, med prikkete grønn kjole i 40-tallsstil og mørk rød chanel på neglene.
God helg til alle!

koristen sa...

Første adventshelg, koselig! Før den kan nytes må her jobbes noen timer, men det er morsomme ting på programmet idag.

Antrekket er dongeriskjørt med deilig, fin og blå genser til, kraftige strømpebukser og tilsvarende sko. Litt gull og perler, Philosykos bak ørene og knallrøde negler.

I helgen blir det jenteklubb, et kort besøk hos mor - og masse hyggelige juleforbereldelser. Dessuten skal jeg lese ferdig "Jeg nekter" av Per Petterson. Den mannen KAN skrive :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Frøken Desibel sa...

God morgen.

En travel dag står for døren, frister som hadde gått meg hus forbi gjør at her må jobbes på spreng.

Helga går med til jobbing, spilling, besøk av mamma og rullepølsesying. En hyggelig familieførjulstradisjon der kvinnene i slekta de siste åra har samlet seg for å sy lettere pornografiske rullepølser... Alltid like festlig:)

Håper alle får en flott adventshelg.

Line sa...

Rolig morgen på skolebiblioteket, men om en liten stund skal forvanler jeg meg fra bibliotekar til norsklærer. jeg skal være vikar i en klasse som lærer norske verb,ca på A1 nivå. Det blir koselig. I helga blir det pepperkakebaking of julegavelaging og sånn kos. Og på søndag tenner vi det første lyset:-) God 1. adventshelg til glamourbibliotekaren og alle andre.

berlinløvinnen sa...

Foreløpig glamour er stillongs og lang strikket jakke, et landskap som stadig blir hvitere, lyd av støvsuger og forsøk på å holde varmen i huset til i ettermiddag. Da reiser hele klanen til gode venner for helgen; til og med tenåringene blir med for å treffe andre tenåringer. Tradisjonen tro med disse vennene, blir det baking av pepperkaker og selvfølgelig berlinerkranser...,smaking av mikrobryggerienes juleøl, god mat, kafébesøk og julemusikk. God første advent til alle, og takk for gode musikktips til gb.

Åsta Haukås sa...

I dag troppa eg opp på jobb kl 0630 for å skrive vidare på artikkelen min. Herleg å arbeide i fred og ro og lukkekjensle over at eg klarte å styre unna internett i nesten fire timar. Då får ein ting gjort! No unner eg meg ein liten surfepause før eg loggar meg av og jobbar vidare. God helg deretter :-)

Globetrottaren sa...

Den første helgen i advent tilbringes i år i fantastiske Østfold - på jakt! Etter å ha hatt jaktprøven i tre år har jeg fortsatt ikke fått uttelling, men stemningen er god og opplevelsene store. Å ha med forloveden og forloveren skader jo heller ikke.

Gleden var stor da jeg i går tok frem vintertøyet og oppdaget alle de fine ullgenserne jeg (nesten) hadde glemt jeg hadde. Den fineste av dem - blå med gullknapper - holder glamournivået oppe i dag, sammen med rød leppestift, nyvasket hår og godlukt fra La Perla.

Det største glamourinnslaget denne helgen inntraff i morges. På grunn av helgens utflukter ble det vedtatt å tyvstarte julekalenderen! Og nå har jeg det perfekte "jaktkit" til å ta med på post - varmepads og en stor pose med Fox ;)

God helg til alle!

Kammerpiken sa...

Her i nord er dagen fantastisk, og jeg støtter innføringen av begrepet "fargetid" istede for "mørketid". Himmelen er i gull, orange, grønt, rosa og lyseblått! - Et utrolig skue!!! På kontoret er det både røkelse og stearinlys, og målet i dag er å finne igjen kontorpulten. I helgen blir det en liten utflukt og en tur på hytta. God adventshelg til dere alle!

Løvemunn sa...

God glamorøs fredag! Ny fin hverdagskjole og gull i ørene. Adventsparfymen er funnet fram: FlowerbyKenzo Oriental. I morgen blir det julemarked på Folkemuseet, og lutefisk til kvelds. Søndag skal det øves til julekonsert. O glede, desember er snart her.

Ina sa...


Sov usedvanlig lenge, spiste frokost usedvanlig sakte, og nå har jeg tenkt til å bruke usedvanlig lang tid på å vaske håret, føne og lakke negler. Det er fri-fredag etter en skikkelig turbouke. Og å kunne somle kjennes superglamourøst. Vi tar med ulltøy og lesestoff ("Jeg nekter" her også, enig med koristen) og drar til svigers på landet. Det blir fint! I kveld er det trekkspillaften på "lokalet" og vi lurer på om ikke vi skal ta en tur av ren nysgjerrighet. Ellers ingen planer, og det er akkurat sånn det skal være!

God helg!

Alt godt sa...

God føremiddag! Her består glamouren i at eg har på meg dei perlebroderte fingervantane eg har fått av mi beste Hilde, og at eg snart skal stikke ut for å delta i ein treningstime. Luksus å kunne gjere det i arbeidstida! (Etter jul vert det andre bollar, då må eg finne tid før eller etter jobb til å drive med slikt.)

Eg reiser til Sunnmøre i kveld, og skal på signerings- og sylteferd til Moa, Larsnes og Ørsta. I Ørsta skal eg lage juleverkstad på Brudavolltunet, så eg reiser med blytung koffert full av juleverkstadseffekter. Eg gler meg!

Eg ynskjer vertinna og alle som er innom ei fredeleg helg, og sender ein ekstra klem til Elisabeth i nord. <3 Neste helg sjåast vi!

Anonym sa...

Hurra - fredag! Svartkledd fra topp til tå, eple og slange rundt halsen, håret i kledelig flette og fredagshumør!Yogapust hindrer meg i å bli alt for stresset på jobben - anbefales på det varmeste! God helg .mette

Emma sa...

Litt i overkant mye å gjøre for tiden, men en god del av det har sammenheng med at jeg har drømmejobben min og akkurat det gir meg mye hverdagsglamour!
Så selv om jeg i fritiden før nattevakt i dag må lese fag så er det jo verdens mest interessante fag, jeg har fyr på peisen, sviblene begynner å dufte og i morgen skal jeg finne fram adventskassa fra kjelleren. God helg!

Drama Queen sa...

Er ferdig med dagens heller uglamourøse undervisning med Norges sjarmerende, men akk akk så pubertale fremtid.
Skal gå for å kjøpe en ny Mummikopp snart, kanskje årets vintermodell i allværssko når snøen har ankommet det vakre Sørvest.

Klebsiella sa...

Jeg har gleda meg veldig til å sette på denne igjen http://www.amazon.co.uk/Bach-Christmas-Oratorio-Andreas-Scholl/dp/B00061QJ9O/ref=sr_1_7?s=music&ie=UTF8&qid=1354280531&sr=1-7

Pleier vanligvis vente til 1. Søndag i advent, men klarte ikke vente lengre. Huset lukter vørterbrød (fløt litt utover) og jeg selv er fin på håret, men er ellers full av mel og gulp. God helg!

Annette sa...

God fredag!
Her er det effektiv arbeidsdag som gjelder, med mange oppgaver som jeg kan krysse av på må-gjøres-så-fort-som-mulig-listen.
I ettermiddag kommer ei av mine gode venninner fra studietida på besøk, og derfor er det duket for jentehelg. Stikkord for helga er te, god mat, vin, strikking, teater, pepperkakehusbaking og skravling. Gleder meg!

God helg ønskes alle og Glamourbibliotekaren og Frøken Desibel især!

Synne sa...

Åhå, for en fredag!
Jeg har på meg et av mine fineste vintage-skjørt (det er sjøgrønt og har gullknapper), og så har jeg funnet frem øredobbene i gull fra Dyrberg&Kern, og så har jeg en makron på den ene ringfingeren.
I dag har jeg pyntet meg litt for vår alles Audrey! Jeg skal se utstillingen "Paris vu par Hollywood" på Hôtel de Ville i ettermiddag, og der er mange klassiske Audrey-filmer representert, og det går rykter om at man kan se noen av klærne hun brukte under innspillingene. GLEDER MEG.
God fredag, alle november-glamorøse! Tenk at desember begynner i morgen - hurra!

barnebibliotekaren sa...

En sen glamorøs fredagshilsen fra meg.
Etter en uke med hardnakket magevirus kom jeg meg endelig tilbake på jobb i dag. Det var faktisk ganske godt, selv om det var travelt. Nå er et barn sendt i bursdag, et annet klar for kveldens forestilling, og jeg skal ut på ukens siste oppdrag; en bokprat om årets bøker for en vinklubb. Så skal resten av kvelden og helgen tilbringes med kjæreste og unger i fred og ro. Adventskalenderen henger klar i trappa,- med tre jenter har jeg innført adventshelgpakker istedet for hver dag. De får to pakker hver i adventshelgene. Det betyr 3x8 pakker å organisere for meg, og 8 litt mer ordentlige ting for jentene i stedet for 24 tulleting. Win win!

Antrekket er skjørt og topp i sort og grått, julekuler i ørene og fin klokke på armen. Dagens duft er Valentina.

God adventshelg til vertinnen og gjestene!

Kjersti sa...

Jeg er fortsatt uglamorøst syk, det viste seg å være bihulebetennelse.... Ante virkelig ikke at det kunne være så vondt! Nå er det verste over, jeg blir langsomt bedre og håper å være frisk nok til å dra i bursdagsselskap til to tantebarn på søndag. Da tror jeg nesten jeg må trå til med en overdose glamour, bare for å feire at jeg orker å bevege meg ut i verden igjen. 10 dager uten å fungere nornalt er lenge.
God første adventshelg!

Dez sa...

Gleder meg til å følge julekalenderen din : )

Skal nyte resten av denne fredagskvelden til å forberede julekalender til sønnen vår, og drikke snaps over saks og papir : ))

Stine Arkeologine sa...

Endelig hjemme på sofaen etter en laaang arbeidsdag og arbeidsuke. Er utrolig sliten og utrolig glad for å være her! Små gleder! :-) Gleder meg til å legge meg, til i morgen og til søndag. Ingen planer, fint!

God helg alle sammen! <3

Populære innlegg