tirsdag, desember 11, 2012

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 11

Det er lønningstid for mange av oss disse dagene, og jeg vet i allefall hva jeg skal gjøre for å feire: Drikke varm sjokolade. Og tenke på den gode varme sjokoladen vi alltid fikk servert hos mormor på julaften inne i hennes varme og koselige lille stue.

Så er spørsmålet; hvor er det beste stedet å drikke varm sjokolade? Bristol er en favoritt for mange, ikke minst pga omgivelsene: Bøker! Bibliotekbar! Men kom gjerne med alternativer, kjære lesere! La oss lage en fin liten liste her - ikke bare i Oslo, men hele landet! Og utlandet for den del. Kanolds konditori i Göteborg for eksempel... 

21 kommentarer:

Drama Queen sa...

Sjokoladepiken i Stavanger - bokfri, men vidunderlig sjokolade med chili

Maje sa...

Angelina i Rue de Rivoli i Paris. Der får man servert "L`Africaine"= varm sjokolade som er så mørk og rik i smak at en kopp holder lenge. Krem ved siden av. Alt serveres av servitører i sort med hvitstivede forklær.

Salome sa...

Cocoa i Toftesgate?

Janne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Janne sa...

Håndverkeren i Sandefjord. Må også prøves for de som elsker kaffe og te!

Anonym sa...

Hei,
Drama Queen kom meg i forkjøpet,
men jeg skriver som henne ; Sjokoladepiken i Stavanger. Nå har de åpnet butikk i Kirkegaten òg.

Hilsen Hanne fra Madla

tonemor sa...

Tips i Paris, jo. Herlig! Særlig når man elsker Paris og sjokolade

marikari sa...

Kjøkkenet mitt, rund kjøkkenbordet med slitne barn som kjem inn frå akebakken:) Med vanilje og chilli i kakaoen, og krem på toppen.

KariM sa...

Nå er det over to år siden jeg har vært der, men synes å huske at Aunegården i Tromsø har en fantastisk varm sjokolade. Og veldig smakelige kaker. Miljøet er det heller ikke noe å si på. Og er det et sted man trenger kakao i disse tider så må det være Tromsø!

Rosenhufsa sa...

Oh, jeg vil også si Cocoa ved Birkelunden i Oslo, de har mange varianter, og de har også laktosefri melk, som regel, og de gangene de er tomme for det, så har de soyamelk, som de faktisk klarer å lage god kakao med :) Hurra!!

Ine sa...

Jeg synes Stockfleths har veldig god kakao, også er det et pluss at de har en lys og en mørk variant!

Dahlia sa...

Pascal! Må alltid ha en lunch der rett før jul.

Dahlia sa...

Pascal! Må alltid ha en lunch der rett før jul.

Anonym sa...

Här och bara här är rätta stället att njuta varm choklad med tjock vispgrädde - Caffè Greco på Via dei Condotti i Rom ... Vi ses där!

Anonym sa...

Varsågoda och titta in:
http://www.google.se/search?q=caffe+greco&hl=sv&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=-07HUNz1JOf-4QTmrID4CA&sqi=2&ved=0CFwQsAQ&biw=1680&bih=867&safe=active

Elisabeth sa...

Farmors stue i Kongensgt i Bodø. Fantastisk!

Anonym sa...

Baklandets skydsstation i Trondheim. Skikkelige sjokolade, servert av to hyggelige danske damer i ol' fashioned forkle. Og så har de fyrt opp i ovnen.

Anonym sa...

Adressen är: Fazer Café, Glogatan 3 i Helsingfors. Caféet har legat där ända sedan 1891 när Karl Fazer öppnade sitt fransk-ryska konditori. Dit går vi och beställer choklad med vispgrädde, känner oss fina och kikar på andra lika fina. Väl mött, gott folk!

Lovise sa...

Alltid chocolat chaud til frokost på Cafe de Flore i St Germain de Pres når vi er på de kanter, den er tjukk, søt og herrrrlig!

Anonym sa...

Mitt beste minne er en sjokolade Utarbeidet av Madrid kvinner på stranden på 11 am, i full sommer, i asturias seaside (ingen kjent adresse beklager ..)bruno

Sunniva sa...

Molière rett ved siden av Den Nasjonale Scene i Bergen - mørk og deilig!

Populære innlegg