onsdag, januar 23, 2013

Tips i kulda


Det kalde været kan være en utfordring for den ytre glamouren. Vanlig fuktighetskrem er no-no når man skal ut og vandre i femten minusgrader. Jeg sverger til Sebameds kuldekrem på dagtid, og som nattkrem veksler jeg mellom Alba Botanica og Kaé sin Nuit Reperateur, samt en arganolje (som stinker fjøs, men funker utmerket når huden er tørr).

Hva gjør dere? Legg gjerne igjen tips i kommentarfeltet om dere har noen dere vil dele med oss andre!

12 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Sebamed på barnekinn om kvelden, småklatter med Elisabeth Arden 8hour Cream der det trengs litt ekstra om morgenen - også til meg selv (den siste har nå kommet i en egen versjon uten parfyme, veldig bra). Det fungerer fint!

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg har hund - det krever mye utetid uansett temperatur (riktignok ikke så høy glamourfaktor..) - og har funnet ut at Weledas kuldekrem fungerer utmerket. Den er egentlig for barn, men funker like fint på voksne. Har også prøvd Avenes Cold Cream - den er også fin. Men nå har jeg hørt rykter om varmegrader, heldigvis...

Yellowbird sa...

Personlig synes jeg ikke det er så glamorøst å gå rundt glinsende i ansiktet av en fet kuldekrem.. Selv om det sikkert er bra for huden. Elizabeth Arden Eight our cream er veldig bra på mange vis, synes jeg, men smører jeg inn ansiktet med den så skinner jeg som et juletre og føler meg alt annet enn glamorøs. Dessverre.

barnebibliotekaren sa...

Weledas mandelolje,- ypperlig til beskyttelse av kinn og nese og andre ekstremiteter. Og i tillegg fantastisk til å fjerne øyesminke :-) Det bruker jeg nemlig så sjelden at jeg gidder ikke å kjøpe sminkefjerner,- det går bare ut på dato ...

tonemor sa...

Jeg har akkurat kjøpt Avène sinCold Cream, men mandeloljen høres også interessant ut! Forøvrig bruker jeg mitt gamle Sigrun Berg ullskjerf rundt nese og kinn når jeg går tur, selvom jeg ser ut som en røver!

Klebsiella sa...

Jeg har forferdelig sprukne og tørre hender. Synes ikke noe hjelper, men har nå kjøpt Aderma hådkrem, og håper det vil hjelpe.

Anonym sa...

Har kjøpt en kamomillekrem på en gård i Värmland ifjor vinter.. Den er vannfri og økologisk!

Katrine sa...

Shea smør er helt supert om vinteren. Bruker den dagtid, kveldstid, i fjeset, hender og føtter. Varm den godt opp i hendene så blir den enklere å smøre utover :-)

Katrine sa...

Dere som bruker Avène, dere er vel klar over at den ikke er vannfri? Cold creme er såkalt koldkrem, og ikke kuldekrem, såvidt jeg har skjønt. Anyways, påsmøres minst 20 minutter før man går ut, står det på. Da rekker vannet å fordampe. Det gjelder jo de fleste fuktighetskremer, som man godt kan ta på om man bruker mer enn en halvtime på å komme seg ut av huset. Og så kan man eventuelt plusse på med litt feit kuldekrem på utsatte steder. Jeg bruker Sebamed eller Ceridal til ungene, og låner av dem.

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle tips!

Glamourgrammatikeren sa...

Jeg kan på det varmeste anbefale uraffinert sheasmør fra alveland.no. Kom tilfeldigvis over en krukke i en butikk en gang jeg var plaget med såre hender og sprukken hud. Etter to-tre dagers regelmessig smøring var huden myk og fin igjen, og sårene hadde grodd.

Glamorous Scientist sa...

Min stemme går til uraffinert sheasmør fra Alveland! -Innimellom avløst av Skin Food fra Weleda. Viktig å smøre i god tid før man går ut: de små ansiktshårene må ikke ligge klistra inntil huden, da mister de sin beskyttende effekt. -Gjelder uansett type krem! En studie av britiske (?) rekrutter viste at de som smurte seg rett før de gikk ut i vinterkulda fikk flere frostskader.

Populære innlegg