torsdag, januar 24, 2013

Grayson / Lynne Cox. - New York : Random House, 2008. - 153 p.


Lynne Cox, som svømte over den engelske kanal i rekordfart som femtenåring (og som har svømt over Behringstredet under den kalde krigen, i Antarktis osv), forteller i denne boka om en spesiell treningstur hun hadde da hun var 17. Hun var ute i bukta en tidlig morgen som vanlig, sør for Long Beach i California, og nesten ferdig med dagens treningsøkt da hun plutselig fikk selskap av en tillitsfull "liten" babyhval som hadde kommet bort fra moren sin. Hennes oppgave ble da å hjelpe han å finne igjen moren, holde han med selskap, lete og oppmuntre. Hun kunne ikke gå i land, for da ville han følge etter - og hvaler overlever ikke på stranda. En 17-årig jente måtte dermed ut i det store havet for å finne en femti fot diger hval. En rørende historie som alle dyreglade (og alle andre) burde lese! Hun er så glad i havet og livet under vann, det er virkelig imponerende hvor lite redd hun er og hvordan hun leser alle tegn, kjenner fiskenes bevegelsesmønster og ikke minst sin egen styrke.

4 kommentarer:

Jacta est alia sa...

For en fin historie! Takk for at du tipset om den:-). Ha en fin dag videre

Synne sa...

Åh, denne hørtes søt og sær ut, og for en fin forside!

Katrine sa...

Å, så nydelig. Er språket vanskelig i den? Sånn til skolelesing, tenkte jeg. Og vet du om det er den samme boka som også gis ut under tittelen "the day the Whale came"? Det ser ut til å være samme historie, i alle fall.

Glamourbibliotekaren sa...

Jacta est alia: Bare hyggelig, og takk det samme!

Synne: Veldig søt!

Katrine: Ikke vanskelig språk, sikkert fin til skolelesing! Det ser ut til å være samme bok, ja. Vet ikke hvorfor den er utgitt med to titler.

Populære innlegg