onsdag, mars 20, 2013

Kva las du no?


Hva leser dere nå, og hvilke bøker har dere tenkt å pløye gjennom i påska? 

Jeg har flere prosjekter på gang. I veska har jeg stadig Woody Allens "Mere Anarchy", hjemme er jeg i gang med Marian Keyes "The mystery of Mercy Close", og i tillegg har min kusine lurt meg til å gå til anskaffelse av en krimbok som visstnok er veldig spennende - med hensikten at vi skal lese den samtidig, altså samme dag. Jeg blir mørkredd på forhånd! Vi får se hva det blir til. 

I tillegg har jeg akkurat lånt en tjukk biografi om J.S. Bach, og nå husker jeg plutselig Joan Collins-biografien jeg fikk til jul! Oioi, håper det blir mye tid til lesing i påska. Det er i allefall planen!


24 kommentarer:

Jacta est alia sa...

God morgen! Jeg leser boken Et godt menneske av Nick Hornby. Den har jeg hartt lyst til å lese lenge. Har også planer om å lese noe i påsken, noe krim. Kanskje det blir Døden kjem med buss av kroken og Kolden

Hermia sa...

Just nu läser jag "Ny finsk grammatik" skriven av italienska författaren Diego Marani. Och nej, det är INTE en grammatikbok :) I informationen om författaren står att han uppfunnit ett nytt språk - Europanto - baserat på språken i Europa. Men här fungerar ju som tur är nordiska...

Annars så har lånat hem alldeles för många böcker frpn biblioteket och förstår inte hur jag ska klara av att välja ut den bästa påskläsningen... Men det blir i alla fall ingen krim. Eller?!

Rosenhufsa sa...

God onsdagsmorgen :)
Jeg leser stort sett fag i forhold til masterskrivinga, og det kommer påska også til å være fyllt av! Så da går det i bøker om narrativ metode, hvordan stadig ny teknologi og sosiale medier endrer hjernen vår og husmorhistorie. Spennende temaer! Har store planer om å plukke opp "Kjøkenbenkrealisme" av Olaug Nilssen på biblioteket på fredag :)
God lesing til alle :) Nyt fridager, dere som har det!

Anonym sa...

En klassiker og et godt minne fra barndommen: A. S. Neills "Fem på eventyr". Boken henger knapt sammen (godt lest pocket) - men deilig eventyr!
Har ny krim klar for påsken: Nesser "De ensomme". Blir nytt bekjentskap for meg. Satser på krim og kakao i bokbaren på Bristol en av dagene.
Og kanskje jeg kommer litt videre i mursteinen "Liv og skjebne" av Grossman. Mektig historiefortelling som bygger opp til slaget om Stalingrad.

Lille My

Anonym sa...

Jeg er mellom bøker, og tenker at her kan jeg få noen gode tips. Har fri hele påska, og selv om jeg har nok av praktiske ting å gjøre (sukk!), mener jeg det må være tid til påskelektyre også.

koristen sa...

Jeg holder på med "Blodpenger" av Carina Westberg og Tore Aurstad, liker å lese bøker med handling fra gamle Kristiania. Det var tøffe tider her i 1899!

Har kommet langt i Murakamis 1Q84 nå, håper å bli ferdig med bok 1&2 og begynne på nr 3 i påsken. Da kommer det an på om jeg klarer å holde fingrene unna Kate Mortons siste, "Hemmeligheter". påskekrimtradisjonen.

Har kjøpt påskeboken til = Oslo, den har Unni Lindell på forsiden, og mange kjente forfattere har skrevet noveller spesielt til denne boka. Gleder meg :-) Løp og kjøp, folkens!

Bibliotekarspira sa...

Eg har starta på fire (!) bøker samstundes og håpar på å bli ferdig med dei i påska.

"Bovara" med Jan Roar Leikvoll, han skriv heilt fantastisk men eg er redd historia kjem til å sitje fast ei tid. Debutboka til Lars Petter Sveen "Køyre frå Fræna". Lars Amund Vaage "Syngja" og påskekrimmen "Døden kommer til Pemberly", P.D James. Satsar på sol og lesing ved hytteveggen heile påska. Gler, gler, gler meg!

Liv sa...

Hei!Jeg leser både i Agnar Lirhus' Historien om oss OG Hamsuns Mysterier. Når jeg har tid...

namnam sa...

Jeg leser Laughing Gas av min store helt P.G. Wodehouse. Verden ville vært et fattigere sted uten ham, det er sikkert og visst.

Påskelektyren ligger an til å bli Dominion av C.J. Sansom. Vet ingenting om boka, men den er i hvertfall tjukk nok til å vare hele ferien :)

Josefine sa...

Jeg leser "Great Expectations" for øyeblikket og har planer om å lese ut den og begynne på "Mrs Dalloway" i påska. Har begge disse romanene på pensum, men jeg gleder meg til å lese de :)

Kristin sa...

Eg er også mellom bøker. Eller forresten- driv og les ei novelle no og da frå Tove Janssons "Lyssnerskan". Fine saker.

Men trur nok eg skal starte på Song for Eirabu 2- Vargtid i påska. Ellers er det alltids moglegheit for å raide mor sine bokhyller. Dei er utømmelege!

bibliotekarstudenten sa...

Jeg har lånt Mengele Zoo, men begynte så vidt på Drømmen om Narnia her om dagen. Så fikk lyst å lese mer i den :)

Alice sa...

Eg er midt mellom bøker, eller har fleire bøker på nattbordet som av ein eller anna grunn ikkje slo heilt an. Får rydde slik at det blir plass til noko eg virkelig har lyst til å lese.. i påska blir det nok krim, kanskje det blir ein date med sherlock? Lesing blir det vertfall.

Tuva sa...

Nå leser jeg Dirk Gently's Holstic Detective Agency av Douglas Adams - distinkt adamsk!
I påsken må det bli krim. Noe britisk.

Glamourlektoren sa...

Har Marie Hamsuns memoarbok "Under gullregnen" som nett, liten veskebok - vakker, liten 1. utgave plukket opp i makulaturen på mitt eget skolebibliotek. Interessant å lese om prosessen mot familien Hamsun etter krigen slik Marie Hamsun selv opplevde det. Har en kulturhistorisk raptus for tiden, og har Anders Hegers biografi om Thorbjørn Egner på nattbordet. Velskrevet og interessant bilde av en allsidig kunstner og hans tid! Påskekrim'en blir finske Antti Tuomainens "Helbrederen". Skal være "en intens og velskrevet thriller om overlevelse, lojalitet og besluttsomhet mot et bakteppe av global undergangsstemning." Kåret til Finlands beste kriminalroman i 2011. God bokpåske til alle!

Dahlia sa...

Den unge Werthers lidelser av Goethe ligger i veska mi, og blir lest på bussen. Veldig fin, passe å lese i små strekk.

Ellers er jeg i vakuum, og vakler litt med valg av neste bok. Kanskje er jeg nå klar for Doktor Faustus av Thomas Mann, og så tror jeg at jeg skal plukke Vigdis Hjorts Leve posthornet ned fra hyllen.

Ina sa...

Har nettopp lest "Beatles" igjen, og skal fortsette i Oslo-oppvekstromansporet med "Furuset" av Linn Strømsborg, i tillegg til lektyre av den mer praktiske sorten: Knut Hoems Berlin-guide og bruksanvisningen til den nye internett/DAB-radioen som jeg snart skal få.

Salome sa...

Nettopp ferdig med Alberte-trilogien, spennende gjensyn, 20 år siden sist. Blitt litt hekta på modernismen, leser lyrikk av Sigbjørn Obstfelder. Og inspirert av Alberte, leser jeg nå Mennesker i Paris av Gidske Anderson

Stine Arkeologine sa...

Her er også flere prosjekter på gang! Etter å ha sett Victoria og Anna Karenina på kino, måtte jeg lese om igjen den første boka og er nå halvveis i den andre. Man skulle tro at de er veldig forskjellige, og det er de også, men det spennende med å oppleve dem samtidig er at begge er studier av ulike former for kjærlighet, de skildrer mange forskjellige eksempler på hva kjærlighet kan være. Så lille Victoria og monumentale Anna har mange fellestrekk!

I går leste jeg "Svar på brev fra Helga" av Bergsveinn Birgisson i går (som også spør hva kjærlighet er). Den er fin, men jeg synes de små, innflettede anekdotene som er hentet fra minner og vandrehistorier ble for mange og litt konstruerte utover i boka. Det blir for tydelig at de kommer "utenfra", at de ikke har vokst ut av fortellingen selv. Anbefaler den likevel, jeg både lo og gråt!

God bokpåske alle sammen! :-)

Pia sa...

Nok en masterslave her, og undrer meg for tiden -disse masterstudier, min idé? Her står Beverley Skeggs sin Formations of Class and Gender og Honour and shame- women in modern Iraq av Sana al-Khayyat på leselista. Håper på fint vær så de kan leses i solveggen på hytta med massevis av påskemarsipan og kanskje en "lille en"? Hvis jeg er flink, skal jeg belønne meg selv med drømmehjerte av Cecilia Samartin i påskehelgen, som jeg fikk av en venninne i vill begeistring.

Anonym sa...

Nettopp ferdig med biografi om JF Kennedy. Etter denne boken gråt jeg for hans ektefelle og bøyer meg i støvet for hennes styrke. .mette

Anonym sa...

Leser "Sommardøden" av Mons Kallentoft (på svensk). I motsetning til det sure og kalde været vi har for tiden, er handlingen i denne deckaren lagt til "den varmaste sommaren någonsin i Østergøtland".

Jeg har akkurat vært i Gøteborg og kjøpt meg en "godtepose" med bøker av Alexander McCall Smith. Tenker at neste bok på lestelista blir "Tea Time for the Traditionally Built". Jeg elsker Mma Ramotswe!

Hegepege

Anonym sa...

Leser for tiden "Tenke, fort og langsomt" av Daniel Kahneman. Utrolig interessant å se hvordan hjernen oppfatter ulik type informasjon. Vi tror vi har oversikt og kan bedømme informasjon, mens vi gang på gang egentlig handler på intuisjon og trekker for raske slutninger. Anbefales på det varmeste!


Trude

Mademoiselle karamell sa...

Jeg fosser gjennom krimmen til Jussi Adler Olsen og er straks ferdig med Fasandreperne. Holder meg til krim fram til langfredag. Da reiser jeg til London og kommer sikkert til å finne noen perler hos Waterstone's på Piccadilly. God påske!

Populære innlegg