fredag, mars 22, 2013

Glamorøs fredag!


Audrey velger en slags påfugl-variant til påske, og Glamourbibliotekaren ønsker eder velkommen! Det er sol, det er ca hundre minusgrader (og polfarer-boblejakken som jeg ikke brukte overhodet i fjor vinter, er eneste mulige valg nå i slutten av mars), og det er siste arbeidsdag før halvannen ukes ferie! Jeg har jobbet så intenst og mye de siste tre ukene at jeg har kollapset på sofaen og stupt i seng før ti nesten hver kveld, så nå skal det virkelig bli bra med litt fri. Min mann har spilt nesten hver kveld i det siste - og skal ha fri hele påska. Hurra!

Her går det i prikker og striper og yndlings-cardigan fra Uniqlo, Colors by Benetton, røde lepper og perler i ørene og en plan om å kjøpe inn blomster og plukke kvister og i det hele tatt bruke helga til å pynte til påske. I morgen kveld er det Bachs h-moll-messe i Oslo Domkirke, naturligvis et must, og ellers tenker jeg å gå inn i en feriedøs og bare gjøre det som faller meg inn.

Husk også at denne bloggens favoritt-radiokanal, NRK Gull, setter i gang sin påske-bonanza i dag! Masse gamle hørespill (Stompa!), krim (Dickie Dick Dickens, Inspektør Snusen, Inspektør Scott), Nitimen fra 60-tallet, rekonstruksjon av gamle musikkprogrammer og mye annen moro. Mer info her, og programoversikt her. Påska er radiohøytiden fremfor noen!


Ha en fin dag, alle som én! Alle fredagsrapporter er velkomne!

mvh
Glamourbibliotekaren


P.s. Rapportér gjerne flere leseplaner også, i posten under her!!
P.s. De onde kyllingene dukker opp i løpet av helgen. You know what I mean.

28 kommentarer:

Alt godt sa...

God morgon! Det blir nok boblejakke her og, den trur eg og må bli med til København, der vi skal kose oss i huset til ein dansk familie medan dei er her hos oss.

Dagens glamour består av litt forsiktig make-up, svart antrekk og ull under. Dagens duft er philosykos.

I tillegg er det sjølvsagt glamorøst at vi skal sette oss på flyet i morgon føremiddag, på veg til kongens by. Ei veke der kan umulig bli feil. Eg ynskjer alle som er innom ei flott påske, og sender eit slengkyss til Elisabeth i nord. :)

Millacamilla sa...

God fredag og god påske til alle der ute. Dagens glamour består av at jeg rakk å dusje før barna rakk å endevendte huset og jeg drikker nå dagens første kopp kaffe med frokosten. Nylakkerte tær kan vel også kalles glamour, da det ikke er ofte. Parfymen ble droppet da jeg skal på jobb med syke mennesker i ettermiddag. 6 vakter gjenstår før påskeferie og tur til Tyskland står på tapeten.

Ine sa...

I dag har jeg fine planer! Skal på forelesning, treffe ei god venninne på Halvorsens Conditori for kake og te, kjøpe litt påskepynt og påskeblomster og lage pizza sammen med min kjære. Blir en bra dag, til tross for alle minusgradene!

Dagens glamoureffekter er favorittkjolen fra Noa Noa, min eneste diamantring og en varm, mjuk cardigan.

God helg!

Jacta est alia sa...

God glamorøs ferdag!

Så heldig du er som har feire. Jeg må vente til onsdag, men det er helt greit.

Ellers i dag gleder meg over sola og den blå himmelen og at det er helg. I morgen skal jeg se Kvartetten på Gimle kino med en operaglad venninne og det gleder jeg meg også veldig til.

Når det gjelder glamourfaktorene, så har undertegnede pyntet seg med med svart kjole, knallblå strømpebukser og satt opp håret. Må jo ha litt svung nå som det er helg.

Ha en fin fredag videre og god påskeferie!

Jordbærdama sa...

Nydeleg start på dagen her vest! Eg sjølv var kledd i den mørke dunkåpa på veg til jobb i dag, for det er KALDT her også. Men dama som gjekk foran meg hadde på seg ei nydeleg grøn jakke som gav meg eit glimt av vår og av alt det fine som kjem til å dukke opp i naturen ganske så snart...

Anonym sa...

Siste arbeidsdag før ferden går til fjells til koselig hyttepåske. Jeg har nybrygget kaffe i bibliotekarkruset og troika som "sukkerbit". Perler i ørene og ny grå genser gjør at fredagsfølelsen er på topp. God påske fra Kjersti

Anonym sa...

Fantastisk! Okey - det er kuldegrader - men det er lyst, solen skinner og det er fredag.Påsken er rett rundt hjørnet og jeg har fått blomster på jobben for god innsats. Uniformen er på plass og lækkert STORT herreur type GANT pryder venstre arm.God helg. .mette

Line sa...

Fin fredag før det blir påskestille på skolen. Fredagsglamouren i klesveien er kjole og dressjakke, med snö-smykker til. Jeg gleder meg over oversikten til NRK gull:-) Her var det mye kos. Det spørs om jeg har tid til å sove... Jeg skal litt innom jobb i neste uke, bare for å få gjort bibliotekstatistikken unna i fred og ro. Ellers skal jeg nyte luksusen av mangel på planlegging. Jeg tar ting som de kommer. Har lyst å gå på ski, og lese litt eller mye men jeg skal ikke planlegge hva jeg skal lese. Jeg begynte på ei krimbok som på et tidspunkt fikk for mange makabre detaljer. Men jeg kommer meg kanskje videre hvis jeg blar over en side eller to til beskrivelsen er ferdig...? Plottet er jo spennende og jeg vil jo vite hva som skjer, så får jeg heller gjemme hodet i ei pute når det blir for skummelt.
Før påskekosen begynner må jeg jo riktignok gjøre en større innsats på vask og rydd. men det går fint når jeg har radio og lydbøker til selskap. God påske på dere alle sammen, spesielt vertinnen

HildeSofie sa...

God glamorøs fredag!
Ca hundre minus er det her også, men nå er heldigvis sola her og varmer opp husveggen. Jeans og ny ulltrøye er dagens antrekk, og neglene skal lakkes senere i dag. Har nydelige guloransje roser på bordet og påske-te i koppen - jeg veksler mellom den fra BlackCat (som jeg hadde glemt at jeg kjøpte i fjor, hoho!) og den fra Solberg&Hansen (årets kjøp). Begge kan anbefales!

Ikveld blir det Jan Erik Vold, Prøysen og Vreeswijk i skjønn forening, og ut over det har vi ingen planer før onsdag neste uke, da setter vi kurs mot Reykjavik for en langhelg. Det blir fint!

God helg til alle, ferierende og arbeidende!

Julia sa...

Glad glamourøs fredag! Dagens glamoureffekt er ny, men brukt stripete oversized t-skjorte fra Marimekko som kan skimtes under ørten lag varme klær, noe lebestift og ellers gleder jeg meg til å teste ny håndkrem fra Crabtree & Evelyn. Planer for dagen og helgen er stort sett å studere og helst ikke få helt panikk på grunn av masteroppgaven, stort sett det det går i nå for tiden. God helg ønskes vertinnen og alle dere andre!

frk Frydefull sa...

God fredag! Pukkas myntete i koppen og påskeegg med masse digg - og ikke minst nærmer deg seg dagens vinlotteri her på kontoret. Ikke helt fri ennå - skal innom både mandag og tirsdag, men så blir det nok påskeferie i fjellet med store og små. SKal bli deilig med avkobling, til tross for at jeg aller helst hadde sett at påsketuren gikk lenger sør …

I ettermiddag skal jeg kjøpe tulipaner og nyte synet av nye bokhyller i stua og bøker som endelig har kommet seg ut av flyttekassene.

Maren sa...

Som jeg gleder meg til å gå inn i påskeferiemodus! Og jeg begynner vel allerede i dag, med kake på kondidoriet med ei venninne som allerede har nevnt det her inne, en treningsøkt og litt obligatoriske puslerier. God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Bodø badet i sol! Her er det også bitkaldt; både minusgrader og vind gjør sitt til at dunjakken er foretrukket ytterplagg her også. Ikke minst siden jeg tilbringer mye tid utendørs bl.a. på tur med en stor husky :)

Dagens glamour var for det første å kunne sove litt lengre enn vanlig, for det andre: ullundertøy... Jeg har dessuten lilla negler og leppene prydes av Chanel Rouge Allure og jeg dufter av India Hicks Island Living fra C&E, som så mange ganger før.

Helga forøvrig blir ikke så veldig glamorøs; mye jobbing før jeg onsdag ettermiddag kan ta påskefri. Jeg leser faktisk ikke noe annet enn faglitteratur om dagen, men innser at jeg bør ta med meg ei bok eller to på påskeferien, som går til ei hytte i marka og nær fjellet. Tror kanskje det blir Linn Ullmann (Det dyrebare) og Herta Müller (Pustegynge).

God påske alle sammen, og hold dere unna steder med skredfare! Et stort slengkyss til Alt Godt og gode helgeønsker til alle sammen her inne :)

Frøken Desibel sa...

God formiddag!
Nå er det nedtelling til påskeferie. Ser fram til dager med sløving:-)

Har ny bluse og cardigan på i dag, så jeg føler meg veldig fin. Og med litt Daisy er antrekket komplett.

Etter jobb blir det en treningsøkt, deretter vin og sushi og film med venninne. Etter en styrejobbedag i morgen tar jeg endelig ferie og tøffer nordover en tur.

Jeg må forresten si at tulipaner har i min bok vært særdeles undervurdert med tanke på hvor mye de kan bidra til å løfte humøret:-)

Ha en finfin fredag, helg og påske!

Stine Arkeologine sa...

Her skinner sola inn gjennom stuevindene, jeg pakker til påskeferie og hører på Matteuspasjonen. Har tatt halv fridag i dag, siden det er fredag, snart avreise - og fødselsdagen min! :-)

Foreløpet er antrekket morgenkåpe, men skjørt og bluse ligger klart, og i dag måtte det bli liljekonvallparfyme som lukter lyst og grønt og barndomssommerminner. Dit jeg skal blomstrer nemlig krokusen, har jeg fått rapportert!

God fredag og helg til alle!

Flagre sa...

God glamorøst fredag! I dagar jeg kledd meg ut som tøff i nyarvede vide dongeribukser, grønn strikkegenser med stor hals og svart, kort skinnjakke. Leppestift og burberry sport sørger for glamourfølelsen. Ferske scones og hjemmebakte knekkebrød til frokost bidro også til feriefølelsen. Helgen starter med fullt hus i kveld, småskolegutter som skal kjøre bilbane, spille dataspill, spise taco og sjokoladekake og se film. Overnattingsbesøk skal vi også ha. Påsken skal brukes til sosialisering, brettspill, påskenøtter og lesing. Min favorittfere :-) Ønsker alle gode påskedager med sol og fine opplevelser!

Ina sa...

Glad påsk!

Hilser dere fra avspaseringsfestival: Pysjbukse, tøfler, te og en laaaang frokost/skravlestund med min kjære, som har vært bortreist på studioinnspillingsjobb hele uken.

Skal bruke dagen til å beøke folkebiblioteket, til å planlegge fest, og til å sitte i vinduet og bade meg i vårsol. Akkurat nå er det konsert utenfor, med barnehagen som holder til i området. De fremfører en ufrivillig atonal versjon av en gammel klassiker : "Afrikaaa afrikaa sendte det tilbaaaaake" Hihi...

I kveld er det avskjedsmarkering for en flink og fin kollega som ikke får fornyet kontrakten sin etter påske. Vurderer sort nettingslør og sørgebånd.

Etter det skal vi en liten tur til hjembyen, og hvis det er bittelitt mildere i været der, blir det nok en fottur i havgapet i morgen. Heldige glamourbibliotekaren som får puste sjøluft på daglig basis. (Skjønt, nå er det bare smertefullt å puste utendørs i det hele tatt)

Gleder meg til å lytte til NRK Gull, har sett meg ut et par sendinger jeg vil få med meg, og H A L L E L U J A, NRKs nye nettradiospiller er endelig lansert, nå er det igjen mulig å lytte til tidligere sendinger!!!

Adressen er radio.nrk.no

Glamourbibliotekaren sa...

Ina: Sukk, Gull blir ikke on demand.. de var valgt å prioritere å gjøre mp3 on demand istedet (!!!!!). Men det man KAN gjøre er å spole seg tilbake tre-fire timer om man gikk glipp av noe.

Annette sa...

God fredag!
Her er dagen på ingeniørkontoret straks over, skal to toget nordover til mine samboers hjemby og min tidligere studieby i ettermiddag. Gleder meg til fri, fjellturer, ski, strikking, påskegodt, trivelige folk, kjærestetid, snø, sol!
God påske ønskes alle og Glamourbibliotekaren og Frøken Desibel især!

Ina sa...

Buu, det var da en merkelig prioritering. Nettarkiv med kortlevd trend-radio fremfor eldre, eviggrønt arkivstoff?

L sa...

Påskeferie! Markeres med innkjøp av påskeliljer istedenfor tulipaner i dag. Sol og blå himmel, kaffe og en kakebit, påskeeggene er fylt og nå må jeg bare finne meg noe god påskelektyre. Får titte i "kva las du no?" for inspirasjon!

Glamourlektoren sa...

Nettopp tatt påskeferie - og det med rettefri - kan ikke huske sist jeg kunne ta helt fri hele påsken - føles helt fantastisk! Stor bukett hvite tulipaner av min kjære i ettermiddag - han skal også ta hele påsken fri - også heller sjeldent. Blir hjemmepåske i år - primitiv fjellhytte frister lite etter lang og kald vinter, så jeg lar gutter og menn i mitt liv etter hvert ta den etappen mens jeg nyter bypåske og tar meg litt av annen familie og venner som trenger meg. I morgen kveld skal jeg også høre Bachs H-mollmesse i Oslo Domkirke. Mor og nyslått 21-åring med allsidig musikksmak skal ta en hyggelig middag sammen i byen med påfølgende konsert. Har ikke sett den yngste studenten min på mange uker, så gleder meg veldig! Av plussfaktorer for dagen i dag kan nevnes ped-studenten min som klarte ildprøven med "påhør" fra Universitetet med glans. Hennes selvdekorerte André Bjerke-påskeegg til meg etterpå følger meg inn i påsken med en god følelse av at det er fint å kunne inspirere og veilede unge mennesker, både studenter og elever. Nå venter sofa kroken og en prøvesmak på innholdet i påskeegget.. God helg!

Lærerinna sa...

Påskeferie - DEN følelsen slår alt akkurat nå! Og tur til Roma...

Josefine sa...

God glamorøs fredag og god påske! :) Dagens glamor består av rosa negler, blå kjole og Miss Dior. Påskeferien begynte etter kl 14 i dag da den aller siste seminargruppa før påske var over. Dette blir så deilig! :)

Bliss sa...

Vi var ute med jobben i går, så hodet var litt tungt på jobb i dag. Fikk sett på og hilst på mannen med stor M på jobb, vi gjør foreløpig ikke noe mer enn å si hei, men det er da en begynnelse?
Jeg skal ta en liten treningsøkt i morgen, gå en tur på biblioteket og se om jeg finner noe spennende. På kvelden skal jeg i middag til mine foreldre. Åh, denne helga blir perfekt avslappende:) For ja, jeg skal jobbe til uka også, penger må man ha:)

Ps Glamourbibliotekar, jeg synes at de tegnene og tallene vi må skrive inn under her er SKIKKELIG vanskelig å tyde, jeg synes synd på de som ser litt dårligere enn meg...

Synne sa...

Oi, heftig hodepryd på Audrey!
Jeg har STRØKET skjørtet mitt i dag. Ja, her må det store bokstaver til, for jeg stryker omtrent aldri. Da jeg sto opp i morges, hadde jeg glemt at det var skrukker i skjørtet som jeg hadde sett meg ut i hodet, så da var det frem med brett og jern. Det lukter så godt av varmt tøy! God start på dagen!
Ellers har jeg spist pannekaker til middag - glamour, det også! - og det ligger en rosévin til kjøling, som jeg skal unne meg et glass av etterhvert.
Hurra for radio-påske! Hurra for onde kyllinger! Hurra for helg!

Tuva sa...

Dagens antrekk: grønn kjole, oxfords på føttene (jeg insisterer på vår) og nytt, silkemykt skjerf fra fine COS.
Heldags, produktiv workshop på jobben, etterfulgt av spinning og så sofaliv med mann og katt - fin start på helgen.

I går kjøpte jeg inn påskepynt, påskelektyre og påskevin så nå er jeg dønn klar for påske selv om jeg ikke tar ferie. Påskeliljene måtte dessverre gå da jeg oppdaget at de kan drepe katten..

God påske til alle!

Kristina sa...

Oo, har gledet meg til de stygge kyllingene en stund nå! Det er påskestemning det :D

Populære innlegg