torsdag, mai 02, 2013

Siden sist


Blåpraktvindelen har skutt i været. Dere som har et vindu med mye sol - så slike snarest! Ipomea er navnet, jeg har hatt dem hvert år så lenge jeg kan huske, og de får mange fine blå blomster som blomstrer én dag hver. Disse sådde jeg for ca 17 dager siden, og de har vokst seg mye høyere enn blomsterpinnene. Jeg må snart potte dem om. Man kan ha dem på veranda, på balkong, eller inne i vindu. Her om dagen fikk jeg mange små forundringspakker med frø fra ulike butikker. Fra en engelsk butikk som spesialiserer seg i primroses, fikk jeg primula og aurikler. Fra en annen butikk fikk jeg nydelige poser med valmuefrø (med fine navn som "Shirley poppy", "The queen's poppy" osv) og erteblomster. Pelargoniene trives bra. 
Slike plukker jeg daglig nå. 


Og disse små søte fra hagen må jo også få pryde bordet. 


6 kommentarer:

Bjørg, mellom linjene. sa...

Blåpraktvindel. Takk skal du ha! vi har slike i hagen som kjem opp igjen år etter år, langs eit gjerde. Eg har lenge hatt lyst til å sette ut fleire av dei, for dei er så fine når dei klatrar oppover gjerdet. Men eg har ikkje visst kva dei heiter.

Hermia sa...

De där blå rankorna är ju fantastiskt vackra! Det blir spännande se vad som kommer ur de andra påsarna...

Hos mig växer rankunklor i krukor, i väntan på att sättas ut. Orange hoppas jag de kommer att bli. Och senare ska jag så krasse som jag hoppas vill klättra på staketet.

Glamourbibliotekaren sa...

Bjørg: De lyserosa og hvite regnes jo til og med som ugress, fordi de overtar fullstendig der de kommer. Jeg røsker dem bort fra gjerdet mitt før de lirker seg inn og halvkveler syrinene mine - men de blå dyrker jeg! Ironisk, egentlig. De lyse er jo også kjempefine, bare man har dem under kontroll.

Hermia: Det blir sikkert kjempefint!

Karrimarri sa...

Åh, no fekk eg inspirasjon til å hente opp frø og mold frå kjellaren. I år får eg kanskje bløming av erteblomane mine før hausten- det hadde vore stas :)

tundike sa...

Tuddelu! Har du såpass oversikt at du kan anbefale frø til småbarnsforeldre med glamourbehov? Her i heimen skal blomster helst være vakre OG spiselige :-)

Synne sa...

Åh, så herlig! Jeg kan lukte jord og solvarme vekster helt hit!
Nå har jeg nylig kommet hjem fra en miniferie i Sør-Frankrike, og jeg har som vanlig hygget meg med å lese gjennom innleggene som har dukket opp her siden sist. Når leiligheten føles litt ekstra tom etter at kjæresten har reist hjem til Oslo, er det veldig fint å klikke seg rundt i stemningsfulle blogger som din!

Populære innlegg