fredag, august 09, 2013

Glamorøs fredag


God morgen!
Det ser ut til at været er litt bedre i dag enn i går! Her plaska det ned fra tidlig morgen (flere timer med tordenvær først) til langt utpå ettermiddagen, sikringer gikk og strømmen ble borte og regnet piska mot ruta og det var i grunnen ganske eksotisk. I dag derimot, i dag har jeg planlagt at det skal være mer sommer igjen. Jeg er oppe tidlig fordi jeg tenker å spise frokost på kafé, rusle litt rundt og sitte i en park og snuse på parfymer og bla i LP-kasser og gå hyllelangs i antikvariater og de beste bokhandlene. Er det mer dere synes jeg skal gjøre i sommer-Oslo på en fredag? 

Duften er Carthusias Via Camerelle, neglene er blekrosa og stilen som sådan er noe maritim. 

Hvis det blir oppholds i kveld, tenker jeg i allefall å sitte ute til jeg sovner. Det er så fint å tenne lys og høre på sirissene om kvelden nå! Det er jo ikke akkurat lyse sommernetter lenger, det er ikke til å unngå å legge merke til. Men fint allikevel! Og fremdeles sommerferie!

Fredagsrapporter mottas - flere av dere er kanskje tilbake fra ferie og klare til å rapportere? Kjør på!

mvh
Glamourbibliotekaren


P.s. Så flott at så mange er i gang med å fredagsrapportere igjen! Bare fortsett, om det blir lørdag eller søndag, spiller ingen rolle. Aldri for sent!

26 kommentarer:

Dahlia sa...

Nå ble jeg inspirert! Levende lys på veradaen blir det også hos meg i kveld. Og en stor kanne te. Men først skal jeg spille "robotmusikk" (Kraftwerk) sammen med småjentene mine. Og deretter roe det hele ned med min nyinnkjøpte LP med Helge Lien, "Natsukashii". Han spilte på hjemstedet mitt i ferien, i en liten kirke som utrolig nok har fått et Steinway-flygel i gave. Det ble et av årets beste sommerminner.

Lærerinna sa...

Høres ut som en fantastisk fin dag for deg - håper den blir slik du ønsker!

Her er det siste del av flytting som pågår på siste feriedag. Den ytre glamouren bærer preg av det - litt slafsete kosebukse og nydelig, tynn ullgenser, usminket og rufsehår. Jeg synes jeg ser litt shabby ut, men mannen sier han synes jeg ser kul ut og liker meg slik - kunstneraktig. Fint med en mann man ikke må gjøre seg til for, og som kan glede seg over det enkle!

Det blir litt mer schwung over utseendet etter hvert - skal på besøk til mennesker med stor plass i hjertet mitt!

God fredag, alle sammen! :-)

V sa...

Hurra for fredag og endelig helg! Her har glamouren en liten pause, Det er en svært casual fredag!
Første del av helga skal jeg slappe av, i morgen blir det enten en liten utflukt eller litt maling av møbler og på søndag skal jeg på en hyggelig jobbreise til Hamburg. Hamburg er forresten en utrolig koselig by - som er sterkt undervurdert! Herved anbefalt som helgereise mål!
Jeg lar meg inspirere av vertinnens innlegg om postkort og skal oppdatere kontaktinfoen med postadresser på mobilen min og ha frimerker klare! God helg til dere alle!

Siri sa...

Det er Øyafestival, og dagens antrekk bærer preg av å skulle tåle regn og gjørme: svart regnkåpe, levisbukser, fornuftig svart bluse med hvite prikker, og ikke minst: røde gummistøvler. (Men foreløpig skinner sola - hurra!)

Ellers er det en velsignelse at den første seige jobbuka etter ferien går mot slutten. Måtte det neste uke gå littegranne lettere å stå opp i anstendig tid om morgenen.

Bortsett fra festival både i dag og morgen håper jeg på en padletur på Oslofjorden, en liten svipp innom en niese som fyller år, og kanskje en episode eller to til av Netflix-serien "Orange is the new black". (Fantastisk kul serie!)

Mette sa...

Flott med helg.Morgendagen skal jeg på konsert; Ingrid Bjørnhovd og Øystein Sunde på Geiteberg Kulturbruk.Søndagen skal jeg lage stifado til familien og da er vel helgen over? Det er en uke til ferie - målet er Krakow! Solen skinner, jeg vil snart høre rytmen fra Øya festivalen - livet er godt! .mette

Mademoiselle karamell sa...

Jeg har funnet meg en ny måte å starte fredagen på, som skal bli tradisjon: Jeg løper en halvtime om morgenen, og føler meg frisk som fy!
I dag er det jobbdag, og jeg går med pumps og nytt armbånd. I helgen har jeg absolutt ingen planer, bortsett fra å lese og slappe av. Ha en fin helg!

Anaruh sa...

Første jobbfredag etter ferien feires med å sove til man våkner, kjøpe med avis på vei til jobb og masse god te og musikk til arbeidet.

Jeg og datteren på 4 er hjemme alene denne helgen, så vi skal gjøre koselige "jenteting": drikke kaffe (hun er ganske voksen i smaken), lakke negler og spise scones til frokost.

I tillegg har jeg lyst til å gå en tur i skogen for å se etter blåbær og plukke røsslyng. Og hvis været holder stand, skal også jeg tilbringe kvelden på terrassen :)

God helg alle sammen!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Etter gårdagens grå Arctic Race-dag i Bodø(!) er verden nå full av sol. I alle fall utenpå.

Selv er jeg ikke sikker på hvor glamorøs dagen blir, for jeg har endt opp med akutt-time hos tannlege for å fjerne ei visdomstann som holdt meg våken og voldte meg mange tårer gjennom natta. Blir godt når den er borte!

Men jeg dufter i det minste av Valentina. Og i kveld skal jeg på utendørs med BigBang på Nyholm Skandse ved midnatt, som en del av Nordland Musikkfestuke. I går var jeg i domkirka når KORK og Det norske solistkor fremførte Skapelsen av Hayden - DET var glamorøst, det! Så innimellom tannjævelskapen sniker det seg heldigvis litt glam inn ;)

Stor klem til AltGodt i Barcelona, og god helg til alle sammen!

Millacamilla sa...

Endelig fredag. Har nettopp startet i ny jobb og stått opp kl 0530 fire dager på dag, derfor var det ekstra deilig at fredagen var fri-selv om barna våknet kl 06:) Casual antrukket med kosebukse i tynn denim og ny "lag på lag"-bluse a la Lykke i den danske TV-serien med samme navn (som dessverre ikke lager flere episoder). Dagens plan er å løpe en mil for så å handle inn for neste uke samt spandere på meg flere svære krysantemummer for noen av sommeblomstene begynner å se litt slitne ut.

God helg!

Elisabeth sa...

*da. Det skulle vært 'DA' de fremførte konserten. Språknazien i meg gråter over mitt forrige innlegg ;)

Anonym sa...

Ah... Fredag og sol! Siste dag i min første arbeidsuke i ny jobb - det føles ganske fint! Fikk med meg en hentekaffe på veien, og planlegger en ganske kort arbeidsdag (komme sent og gå tidlig - academic style).

Skjørt og topp fra Paris, ballerinasko - og best av alt: massasje etter jobb. Så får det heller være at morgendagen må brukes på Ikea... ;)

God helg alle sammen - og ja, det er fortsatt sommer!

fru winther sa...

Mornmorn! Det regnet i morges, men jeg tok på meg de superglitrete skoene mine likevel, fordi jeg trengte en glitterboost. Og det funker! Nå smiler jeg hver gang jeg ser ned på føttene mine, og når jeg tenker på at jeg har dem på. Ellers går det i prikkete tynnstrømpebukse, et comfy grått skjørt, hvit skjorte og yndlingssmykke jeg har fått av mannen- en ganske stor dukke med en tekanne i handa og stripete danseskjørt. Jeg føler den er "mini-meg", mannen er fornøyd så lenge jeg ikke snakker med den...Duften er Dries van Noten par Frederic Malle, og helgen ligger blank og lovende foran meg! God helg til alle! Og ja, Siri, neste uke blir bedre.

barnebibliotekaren sa...

Etter en uke tilbake på kontoret etter tre deilige ferieuker er det godt det er helg. Det er rart hvor mye som hoper seg opp når man er borte en liten stund :-)

Heldigvis er ikke sommeren slutt ennå,- jeg har capribukser og blomstrete bluse og dufter av Gucci Flora.

Planene for helgen er å utnytte eventuelt godvær til verandasitting med en bunke bøker, bare avbrutt av en lørdagskveld med lek, quiz og god mat hos gode venner i nabolaget.

God glamorøs fredag ønskes alle der ute!

Karrimarri sa...

Goood fredag :) Om alt anna er utanfor rutiner no om sommaren, så er iallefall glamorøs fredag på plass, og det likar eg godt. Her er vi i startgropa på finfin helg med tur til fine folk, fotballkamp, pubquiz, bytur, lesing og hekling og besøk av familie. Det vert ei helg fullspekka med opplevingar, med andre ord.
Dagens glamour i dag er sølvøyredobbar, fri og Yves Rocher si vesle flaske med bringebærlukt... yummi.
Håpar glambibliotekaren får ei strålande helg......

Josefine sa...

God fredag! :) I dag skal jeg kjøre inn til Oslo og gjøre klar for et nytt semester som nærmer meg. I morgen blir det fest og jeg skal se igjen alle studievennene mine, det blir nok fint. Ellers skal helga brukes til å komme litt i orden i leiligheta som har stått tom siden juni og lete etter blåbær på Songsvann.
God helg til alle!

HildeSofie sa...

Hurra for glamorøs Oslofredag!
Er i byen i anledning Øya, siden jeg jobber som frivillig der, sammen med en usedvanlig bra samling flotte folk (jeg synes egentlig det er artigere å være bak festivalen enn på festivalen, hoho!). Planene mine for helgen er dermed gitt :-)

Foreløpig er jeg hjemme hos min venninne - hun har allerede reist ned på Øyakontoret sitt, jeg har fri noen timer til. Antrekket blir dongerishorts og sort topp, men bukse og regnfrakk pakkes med i sekken (støvlene står allerede der nede). Duften blir Emporio Armani She, neglene er mørkeblå med glitter (IsaDora Polar Nights), og i ørene har jeg stjerner.

Håper alle får en flott helg, og at alle på Øya får en strålende festival - jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for å bidra til det!

Stine Arkeologine sa...

Denne fredagen og helga skal brukes til "høstinvesteringer", det vil si male, rydde, vaske og lage noen gode løsninger i huset for å få lettere hverdager i høst og vinter. Da må det lades opp først! Dagen har derfor begynt rolig med to store kaffekopper, god frokost og avislesing og snart en tredje kopp kaffe før jeg setter i gang. Dagens antrekk blir malerhabitt og solbriller, parfymen Boucheron Jaïpur og den beste glamouren å tenke på gårsdagens fine klaverkonsert, glede meg til ny konsert i morgen og se at veggen blir mer og mer fin og nymalt mens jeg står i stigen og drømmer... Dessuten blir det garantert en lang dusj og fotbad og stor tekopp og en god film i kveld! Bra fredagsplaner. :-)

God helg alle sammen!

Synne sa...

Så fine fredagsplaner! Selv skal jeg til biblioteket og finne nytt lesestoff - herlig, det også.
I dag har jeg spist frokostdessert (jaaaa, det er et ord!) i form av friske bær, og lest Morgebladet og hørt på radio, og iført meg et blomstrete skjørt og rød topp. Etterhvert blir det røde lepper og Nina Ricci-parfyme, men så langt har jeg ikke kommet ennå, for jeg har også fri i dag. Deilig!
I kveld skal jeg se film med en god venn, og i morgen skal jeg i bryllupsfest - selve seremonien er unnagjort for flere uker siden, og alle skal bare samles for å feire. Jeg synes det er så fint med personlige, utradisjonelle og tilbakelente måter å gjøre det på, og gleder meg til å danse hele natta.
Riktig god, glamorøs helg til alle!

Lærerinna sa...

Millacamilla: Du skriver om en topp alla Lykke i den danske serien. Elsket klærne til denne karakteren/stilen, men finner sjelden slike klær... Tips til hvor handle?

Glamourlektoren sa...

Høres ut som en herlig frifredag! Slik kunne jeg selv også tenkt meg å benytte en fin fridag i Oslo. Utelunsj på en koselig restaurant eller kafe høres vel også med?

I dag skal yngstemann på 15 snart settes på toget til tremenning og kompis i Gudbrandsdalen - eksotisk med ferie ordentlig på landet - selv om vi bor landlig vi også, men nær Oslo. Han pakker, plystrer og gleder seg. Det gjør meg så glad!

Når yngstemann er satt på toget, tar jeg med de to student-sønnene mine på en mor/sønn-lunsj i Oslo - noe de jublende takket ja til - skal bli koselig! Mandag starter de opp igjen begge to på hvert sitt studiested ganske langt unna, så i dag tar vi en hyggelig debriefing etter sommerens feriesamvær ;-) Ikke bare solskinn når hele familien er samlet igjen for en lengre periode, men stort sett har det gått bra!

God helg til vertinnen og hennes lesere!

Britt Åse sa...

Her er også første jobbuke etter en kort ferie også gjennomført, og jeg ser fram mot helg om noen timer. Jeg tror kanskje det blir båttur, - været er mildt sagt lovende. I så fall tar vi med venner og litt piknik. Foreløpig er det hjemmekontor, parfymert med bittelitt av Thierry Muglers patsjulibombe Angel liqueur de parfum, som jeg brått har lagt min elsk på.
Jeg er mildelst talt knallmisunnellig på Elisabeth som fikk med seg Skapelsen. Fantastisk flott verk - din heldiggris :D

Maren sa...

Hurra for fredag! Jeg drikker te og smoothie og trener på å flette håret til jeg skal i bryllup i morgen. I kveld får jeg skyss av kjærestemamma og kjærestemormor hjem til Gjøvik, og da skal finkjolen gjøres klar til morgendagen. Dessuten har jeg planer om å få lest mye. God helg, alle sammen!

Kjersti sa...

Straks setter jeg kursen i dusjen for å få av meg svette etter en god tur i skogen med hunden. Så drar jeg til Gardermoen for å reise på mor og sønn-tur til England med 18-åringen min. Vi skal bo på et fantastisk hotell som er i et gammelt herskapshus a la Downton Abbey - og det blir helgas store glamouropplevelse for meg! :) Og selvfølgelig fotball, god mat og drikke + litt shopping. Planen er å finne en tebutikk og hamstre inn til høsten. God helg!

Mari sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
S sa...

Fortsatt god glamorøs fredag!
Dagen startet ikke veldig glamorøs, fordi jeg har brukt det meste av dagen på å male tak. Men en deilig dusj etter at jobben var gjort økte absolutt glam-faktoren. Og jeg kan kikke opp på et tak som nærmest ser nytt ut. Den siste uka i ferien har blitt brukt til å jobbe mer med oppussingsprosjektet. Vi har fortsatt en del jobbing igjen, men det er motiverende å se hvor fint det blir. I morgen blir det mer jobbing, men jeg har også planlagt en shoppingtur med eldste datter. Søndag reiser jeg for å starte første arbeidsuke med to dager på videreutdanning.

Føler at denne sommeren har gått så utrolig fort, så det blir litt rart å begynne jobbe igjen , og starte opp igjen med alle oppgavene igjen....

Ønsker alle ei riktig god helg!

Millacamilla sa...

Lærerinna: jeg fant den nevnte blusen på B-young helt tilfeldig. Har tidligere hørt at mange av klærne i Lykke-serien kommer fra Bruuns bazaar, men jeg aner ikke om det stemmer.

Populære innlegg