onsdag, desember 11, 2013

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 11

Det er lønningstid for mange av oss disse dagene, og jeg vet i allefall hva jeg skal gjøre for å feire: Drikke varm sjokolade. Og tenke på den gode varme sjokoladen vi alltid fikk servert hos mormor på julaften inne i hennes varme og koselige lille stue.

Så er spørsmålet; hvor er det beste stedet å drikke varm sjokolade? Bristol er en favoritt for mange, ikke minst pga omgivelsene: Bøker! Bibliotekbar! Men kom gjerne med alternativer, kjære lesere! La oss lage en fin liten liste her - ikke bare i Oslo, men hele landet! Og utlandet for den del. Kanolds konditori i Göteborg for eksempel... 

9 kommentarer:

Maje sa...

Aah.. varm sjokolade.. Minner meg også om min bestemor som serverte varm sjokolade (hun ble litt stram i fjeset hvis man kalte det kakao, for kakao var simpelt. Varm sjokolade var riktig) i store brune og grønne kopper - og hun slo litt på skålen først slik at vi ikke skulle brenne tungen. Gode minner.

Jeg tror jeg tipset om Angelina på Rue de Rivoli i Paris i fjor. Det er fortsatt kanskje det beste stedet, men en god nummer to for meg er på bakerikjeden PAUL (også i Paris, og noen i London) hvor de har sjokoladefontene. Nam! Og på Cacao et Chocolate på Ile St. Louis i Paris.

Glamourlektoren sa...

Markastua Furuholmen i Vestmarka, vest for Oslo, er min favoritt. De serverer varm sjokolade og gode boller til, og er den perfekte rasteplass på tur i kupert terreng på ski eller til fots. Jeg lever lykkelig i skjæringspunktet by/bygd og og setter også stor pris på Biblioteksbaren på Bristol!

Ine sa...

Stockfleths har god kakao. Ikke helt det samme som varm sjokolade, men lell :)

Frøken Desibel sa...

Cocoa on the go-go på Grünerløkka:D

Og Conditori La Glace i København, der kakaoen minner om den på Bristol:)

Lektor Tørrdal sa...

Coffeeberry i Sandnes - for der får du ekte krem og den serveres av hjertegode mennesker!

glow sa...

Frognerseteren på en klar dag! :D og man får forsyne seg selv med krem, og det er helt akseptert å ta så mye at det renner over! :D

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for mange gode forslag!

Hermia sa...

Bjuder gärna på en kopp choklad och en kardemummabulle på mitt favoritkafé Épi. I Gävle då förstås :)

fivrelden sa...

Vi var en tur i Oslo i går og vurderte å drikke varm sjokolade, men det får bli nestegang. Det hører virkelig med på vinteren, og vi lager fortsatt en stor kjele til glede for liten som stor. Men da vet vi at det er Bristol vi skal satse på.

Populære innlegg