torsdag, desember 12, 2013

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 12

Samme hva du spiller, trekkspill, fiolin eller kam, dra fram de gamle julesangnotene og øv! Spiller du ikke, kan du synge. Det eldgamle blå juleheftet fra Norsk Musikforlag A/S er nok fremdeles å få tak i, og der står alle de gamle norske julesangene som man har lett for å glemme i alt det amerikaniserte Disney-styret overalt. "Kimer, I klokker", "Du grønne, glitrende tre god dag" i Edvard Griegs versjon, "Det kimer nu til julefest" - sett i gang! Trykk opp noter og inviter folk hjem og syng firstemt, det er morsomt. Jeg og en venninne planket en gang Real Group- og Take 6-arrangementer fra platene deres, og dro i gang julesangkveld. Ambisiøst men gøy! Og noe tidkrevende. Året etter tok vi det litt roligere og spilte plater istedet.

Over ser dere en svært ung Glamourbibliotekar traktere tangentene iført rød pologenser og blått plisséskjørt. Jeg gjetter seks år, 1981. I allefall i tiden før jeg fikk bestemme mine egne hårfrisyrer. Nå  skal jeg straks sette meg ned og øve litt. Jeg fant gamle noter på loppemarked i høst!3 kommentarer:

Anonym sa...

Her i huset er det både trekkspill, fiolin, trompet og piano - for ikke å glemme ipod… Dizzie Tunes julemusikk på full guffe - toppen av førjulslykke:-)

Glamourlektoren sa...

Følger oppfordringen din og setter de gamle, koselige julenotene med enkle grep (og håndskrevne tips og råd fra pianolærerinnen) på pianoet og begynner å øve litt! Bør da kunne fikse enkel juletregang.(Vanskeligere enn man skulle tro!)

Stine Arkeologine sa...

Fin oppfordring! Nå gleder jeg meg til å ta fram de gamle, gulnede notene fra den tiden da oldefar holdt huskonserter i jula! Og sangheftet jeg har spart fra barndommens bedehusmøter (det eneste fritidstilbudet i mange år) med den fine engelen på framsiden. Like koselig hvert år!

Populære innlegg