lørdag, mars 15, 2014

Ad hoc-bad med nostalgi!

Vårens store prosjekt er å pusse opp vårt gamle falleferdige 70-talls-bad i 2. etasje. Jeg var egentlig veldig glad i det badet, med sitt fine mosaikk-aktige gulv og stygge halv-overmalte-blomsterbord-vegger, men det var i dårlig stand og slett ikke vanntett. Og førti år gammelt. Nå er alt revet ut, og vi har tatt i bruk 70-talls-vaskerommet i kjelleren som midlertidig bad, satt inn et dusjkabinett i boden og hengt opp speil og flyttet ned alle sakene våre dit - og det er så koselig! Nesten som å være på hytta. Jeg DIGGER virkelig vinylbelegget som dekker deler av gulvet og veggen. Særlig i kombinasjon med gul vegg over, rødt speil, mintgrønt tannbørsteglass og blårutete gardiner! En nærmest surrealistisk fargeeksplosjon. 


Og i kombinasjon med mine glamorøse toalettvesker!


Dessuten har vi endelig fått bruk for det fine dusjforhenget jeg kjøpte for mange år siden. Nå henger det til pynt foran hyllene i boden så lenge boden er dusjrom.


Vaskebenken har blå og gule skap! 

Slike rom ser man jo nesten ikke lenger, ikke hjemme hos folk og i allefall ikke i magasiner, så herved har jeg altså presentert vårt koselige vaskerom-bad, stort sett innredet av min elskede mens jeg var et par dager på reise. Noen mener vi bor i et oppussingsobjekt, jeg mener huset vårt er autentisk og har sjel. 70-tallet lever i beste velgående, og det varmer mitt hjerte. 

10 kommentarer:

Ine sa...

Elsker det! Synes alltid det er så leit når folk kjøper seg gamle, fine hus, for så å fjerne alt det utgjør husets egenart. Lykke til med oppussing av badet! Det er jo greit med noe vanntett, selv om det gamle sikkert var koselig :)

Miss Lemon sa...

Synes det er kjempekoselig å se noe som er autentisk :) Jeg har selv nettopp skaffet meg et hvitt sminkebord med tilhørende rosa krakk :) kan minne litt om det du har. Min farmor hadde et lignende, men det er borte for mange år siden. Uansett, Kos deg med baderomsnostalgi! Det er en fryd å lese bloggen din :)

Anaruh sa...

Hus med sjel er vakkert. Hus med multippel personlighetsforstyrrelser - not som much :p

Dere er heldige som har funnet et hus hvor stilen er gjennomført; da er det lettere å la originaliteten leve. Den første leiligheten vi kjøpte hadde et rom pr interiørepoke fra 60-tallet og fram til tidlig 2000-tall. Vanskelig å innrede å bo i noe sånt...

Stine Arkeologine sa...

Forstår godt hvordan gleden du har over de gamle rommene i huset deres! Jeg har et hus fra 1957, og jeg elsker loftet med skråtak, knekottene, den bratte, håndlagede trappa, smalpanelet, blomstertapeten i bodene og alle de andre opprinnelige egenskapene som mange ville ha tatt bort og erstattet med nytt. Tror faktisk ikke jeg ville trivdes i et nytt hus!

Julia sa...

Kuuuult. Huset til foreldrene mine er fra 70-tallet, og hvert bad hadde forskjellig farge - hvitevarer som veggfliser - i hhv. dus gråblått, bahama beige, sennep/oker, mosegrønt. Med mørkebrune gulvfliser. Det har også sin sjarme, men...vel. Det bahama beige badet ble pusset opp og hvitt for 25 år siden, og det mosegrønne er nylig blitt kjempefint hotellbad pga vannskade. Så, tja, stikkordet her er kanskje alt med måte? Sjarm i form av badet og huset deres = ja takk! For mye dårlig gjennomført (arkitekten var alkis) innredning = eh..Dessverre.

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Takk for det! Vanntett er absolutt greit :)

Miss Lemon: Tusen takk, så hyggelig!

Anaruh: Hehe. Skjønner at det må være vanskelig!

Stine Arkeologine: Og blomstertapet inne i de innebygde klesskapene på soverommene! Det har vi!

Julia: Hoho! Høres ganske voldsomt ut, ja.

Karri sa...

so sjarmerande :).Mange ser seg nok litt blinde på diverse magasin og bloggar og skal endre alt med ein gong dei flyttar inn i nytt hus eller skal pusse opp. Kunsten er å sjå rikdomen i det som allereie er der, ta vare på historia og sjå på det som ein heilhet. Mamma sitt bad vart oppussa på 80-talet, og det er mitt favorittbad. Skikkeleg lilla og koseleg:)
God laurdag vidare.

Glamourbibliotekaren sa...

Karri: Så har det jo selvfølgelig med økonomi å gjøre også. Vi hadde akkurat råd til å kjøpe dette huset for fem år siden, men vi har ikke hatt råd til å pusse opp noe som helst før nå - og da prioriterer vi badet, som er det som bør gjøres noe med. Resten av huset er egentlig fint som det er, med mange originale detaljer fra 1960, akkurat som vi liker det :) (Og det er bra, for det ville tatt noen år før vi hadde råd til å pusse opp noe annet!)

Glamourlektoren sa...

Det sies at gamle hus har best av å bli kjøpt av mennesker med dårlig råd. Da blir det gamle som KAN tas vare på, tatt vare på. Noen mennesker stusser litt når vi stolt viser fram vårt nyrenoverte bad der vi har beholdt opprinnelig planløsning med tre rom etter hverandre i stedet for ett stort - og noen litt slitne veggmalerier fra tredvetallet med motiver av fjord, svaberg, badehus og badende mennesker. Jeg elsker dette badet - som nå er komfortabelt og tett, men med den gamle sjarmen i behold. Lykke til med det nye badet deres og takk for titten på det herlige og provisoriske!

Synne sa...

Masse sjarm og sjel, jo! Ikke alle forunt å få hyttefølelsen i sitt eget hjem, hihi.

Populære innlegg