lørdag, mars 22, 2014

Lørdag!


God lørdag alle sammen! Jeg har forlengst kommet hjem fra morgenjobben, og rakk akkurat å låse meg inn før regnet begynte å plaske nedover og bortover  - så jeg satte på en kanne te og tente lys og tok dette bildet - men før teen var ferdig, skinte sola som bare det. Ustabilt vær, det er helt fascinerende! Og da er det fint å sitte inne og se ut. Jeg sitter ved spisebordet, rett ved verandadøra, og ser ut på hagen hvor hvite krokuser titter opp her og der. Ved siden av ligger en bunke bestående av Klassekampen, Morgenbladet, Dagsavisen, et nyinnkjøpt hageblad (hurra!) og ei bok, og jeg hører på Matteuspasjonen i John Eliot Gardiners innspilling. Og litt senere skal jeg og min elskede se minst hundre episoder av en eller annen serie, for det er lenge siden vi har hatt anledning til å ta en slik marathon. 

Det er en fin dag! Håper dere har det fint også! (Bare det å ha en bukett blåveis i en gammel mugge på bordet er jo nok til å få hjerteklapp!)

5 kommentarer:

Akeleiedamen sa...

Her banker hjertet for blåveisbuketten din….åååå…savner de nydelige blåøyde her på vestlandet. God serielørdag! Her inviterer vi naboer inn på kos senere i kveld.

Anna sa...

Har du et hageblad og to å anbefale? Jeg synes det er så mye dårlig der ute, men liker (hage)stilen din :)

Glamourbibliotekaren sa...

Akeleiedamen: God lørdag til deg også!

Anna: Takk for det! Hagestilen min er en slags "come what may" ettersom vi har en gammel hage som gjør litt hva den vil, og med stor variasjon i høyder og berg og ei plen som er så langt fra plan som den kan være. Hehe. Men det er hyggelig å plante gamle stauder man har fått av andre hageentusiaster, så frø som man senere glemmer man har sådd - for så å bli gledelig overrasket over hva som kommer osv osv. Jeg har ingen faste hageblader jeg leser, men "Norsk Hagetidend" er helt greit, og "Lantliv Trädgård" liker jeg godt, samt innimellom "Trädgård och blommor" (selv om det kan bli litt vel mye dilldall og shabby chic og englefigurer og skilter og denslags.) "Hagen for alle"/"Allt om trädgård" er som regel ok. Det som gjelder de fleste hageblader er at det kan fort bli veldig mye svømmebasseng- og lysthus-stoff, eller grill og terrasse osv - og de sidene hopper jeg fort over. Jeg er mest interessert i hva som foregår i floraen.

.mette sa...

Yogaseminar med lange seksjoner med meditasjon er fin lørdagssyssel når regnet laver ned. .mette

Anonym sa...

Jeg elsker dine blomst bukett blåveis, her blomstring fersken tre og aprikos treet er sent, og den nye grønne bladene er mindre vakker, men veldig nyttig. bakken nesten ingenting, bare liten fiol. og jeg ser rosa blomster med knopper vokser. ( bruno )

Populære innlegg