mandag, juni 16, 2014

Svar på spørretimen, del 2Maja: Hvilke magasiner leser du fast - og hvilke vil du anbefale for en som er litt fed up av de norske damebladene... Alltid de samme som blir intervjuet overalt, Norge er et lite land :)
Jeg abonnerer på Red magazine, det engelske, og det har jeg gjort i alle år. Det er det "damebladet" jeg synes har mest for seg, variert og innholdrikt og bra. Jeg leser egentlig ikke noen norske blader i det hele tatt, med unntak av et og annet Vinduet. Gramophone leser jeg hver måned (klassisk musikk). Av interiørblader liker jeg det svenske Lantliv - som har både hage- og reisestoff i tillegg til stort sett smakfulle interiørreportasjer som ikke føles krampaktige, og som det ikke går tretten på dusinet av. Britiske Homes & Antiques slår også til i blant. Og "Country living" innimellom, der man kan lese om koselige vertshus på den engelske landsbygda, og hvordan man anlegger hønsehus. Også leser jeg et og annet hageblad, men jeg har arvet så mange og de er jo evig aktuelle!

Anonym:
Tørketrommel eller klesstativ? Klesstativ! Særlig om sommeren!
Netflix eller kino? Ja takk begge deler. 
Roser eller nelliker? Roser, helst fra hagen. Ikke langstilkede. 
Jo Nesbø eller Agatha Christie? Agatha Christie.
Vin eller øl? Ingen av delene. Farris. 
Diplom-is eller Hennig Olsen? Etter at Hennig Olsen helt uforklarlig droppa lakris-Isabella roper jeg et rungende "Diplom-is!"


Salome: Klassisk musikk er din greie. Men hva liker du av rock/pop?
Jeg vil heller si at god musikk generelt er min greie, jeg tenker ikke genrer på den måten. Hva jeg liker av musikk får du nok et ganske greit inntrykk av hvis du sjekker ut musikk-kategorien i denne bloggen, tar en titt i musikkbloggen min, eller hører på de 30 Radio Glamourbibliotekar-spillelistene i Spotify. Stikkord: Stevie Wonder, Paul Simon, John Coltrane, Ella Fitzgerald, Crosby,Stills&Nash, Blossom Dearie, Todd Rundgren, Marvin Gaye, Joni Mitchell, Steely Dan, Bobby Womack, Prefab Sprout, James Taylor, Pat Metheny og ca en milliard andre. 

Anonym: Kjære glamourbibliotekar. 
Jeg er nyskjerrig på hvor mange parfymer du har?  Om du vil/orker telle dem. Det er ikke få ganger jeg har tenkt på og dagdrømt om å stikke nesa inn i skapet ditt for å beskue samlingen. Jeg elsker parfymer men har dessverre ikke vært flink til å ta vare på de jeg har eid- har gitt videre etter en stund. Jeg kjenner meg igjen i beskrivelser av tider og dufter du nevner. Nostalgi. 

Det vet jeg ikke! Jeg orker ikke telle dem, hehe. Det er mange. Men jeg har et forhold til hver eneste, kan si hva slags assosiasjoner den gir og når/hvor jeg kjøpte den og hvorfor. 
Mitt spørsmål nr2: hvilken bydel i Oslo liker du best? Sagene og Sankthanshaugen!
3. Snakker glamourbibliotekaren flere språk?  Jeg kan slå i bordet med en femmer i tysk fra videregående, men kan nok ikke forsvare den lenger, dessverre. Jeg forstår det meste når jeg leser tysk, men snubler i kasus når jeg skal snakke. Så her går det bare i norsk og engelsk.


Marie: Så moro med en spørretime! Jeg har altfor mange spørsmål... Svar på det du vil. (Jeg er litt flau over hvor mange spørsmål det er.)  
Tusen takk for en flott blogg, forresten. Bloggen er et av dagens små høydepunkt. Takk!
Det kommer ganske godt frem av bloggen hvilken musikk(genre) du foretrekker... Men, finnes det noen overraskelser? Liker du noe som ikke passer helt inn med resten? Noe utypisk? Som nevnt over her tenker jeg ikke genrer innen musikk, jeg tenker mer på hva som treffer meg og ikke. Ergo er all musikken jeg liker helt naturlig for meg, men det er kanskje andre som synes det er rart å hoppe fra det ene til det andre på den måten. 
Jeg lurer også på om du har noen guilty pleasures innen musikk? Noe som du anser som litt "flaut". Hehe. Av allerede nevnte årsaker synes jeg ikke noe er flaut av det jeg liker. Jeg er ikke så opptatt av cred, synes bare det er trist at noen mennesker ikke tør å vedkjenne seg at de liker enkelte ting, men må holde det skjult. De som ikke har kommet over den identitetsgreia som musikk var f.eks. på ungdomsskolen - at man defineres av hva man hører på. Det er mange middelaldrende menn som er der fremdeles, hehe. 
Er du opptatt av lyd? Altså, er du en sånn type som innreder etter hvor det egner seg å ha stereoanlegget? Hvis du skjønner hva jeg mener? Vi har ordentlige høyttalerstativ som står i riktig vinkel, mannen min er kanskje mer opptatt av det enn hva jeg er, men jeg blir fort lei av å høre på musikk på en iphone for eksempel. Jeg vil ha ordentlig stereoanlegg-lyd. 

Savner du musikkvideoene? Jeg kan bruke timer foran VH1 Classic, og virkelig kose meg! Hehe. Jeg elsker VH1 Classic! Var avhengig av det og tok opp masse på VHS i tiden før YouTube. 
Hvilke musikere skulle spilt i ditt drømmeband? Du kan velge så mange musikere og sangere som du vil, genrefritt. Et umulig spørsmål! Jeg må bruke flere uker på å tenke før jeg kan svare på noe sånt. Next!
Så noen raske spørsmål helt til slutt:
1.Stereo eller mono? Eller begge deler, kanskje? Alt ettersom! 
2.Nevn fem favorittmusikkvideoer. Jernteppe! 
3.Nevn fem bra bøker du har lyst til å lese/ har lest, som handler om musikk. "Hotel California" av Barney Hoskyns er en mustread for alle som er interessert i musikken i Laurel Canyon på starten av 70-tallet. (Det ble bare ei bok, ikke fem - beklager)
4.Låta du alltid vil elske er? "What you won't do for love" av og med Bobby Caldwell. 
5.Nevn fem forseggjorte og fancy platecovere. Jernteppe igjen! Må tenke. 

Glamourlæreren: 
Kjempemoro med spørretime! :D Her kommer mine spørsmål: 
*Har du en solkrem å anbefale? Til ansiktet er jeg veldig fornøyd med L'Occitane sin tyntflytende greie i faktor 40 som man tar utenpå dagkremen! Helt ypperlig. Til kroppen bruker jeg La Roche-Posay fra apoteket. 
*Hva slags musikk går deg på nervene? Typiske konstruerte "sommerhits" med liksom-fengende melodier, allsang-refrenger og light-reggae-aktige rytmer, som man hører i Reiseradioen (et eksempel er den Lemon Tree-låta fra 90-tallet..)  Ellers: Postgirobygget, Di Derre og CC Cowboys går meg også på nervene. Norsk countryrock kjeder vettet av meg. Av mer "moderne" musikk har jeg lav toleranse for stemmer som presser, knekker, og generelt er tilgjorte. Jeg forstår at det er et forsøk på å være unik, men det er ikke det som gjør at musikk treffer meg i hjertet i allefall. 
*Hvilken Vonnegut-bok bør man starte med? Jeg tror "A man without a country" er fin å begynne med. Mange begynner med "Slaughterhouse five", men da møter man legenden Kilgore Trout uten å kjenne til han på forhånd - jeg leste om han første gang i "Timequake", og det fungerte bra.
*Har du lest Homer? Nei, det har jeg ikke. Kanskje et prosjekt en regnfull sommer?

*Hva synes du om tatoveringer? Hver sin smak, hver sitt valg. Jeg står over. Andre får gjøre som de vil.


Anonym: Har du et landsted? Drømmer du om et?
Nei, vi har ikke noe eget landsted. Vi drømte om et da vi bodde i byen; å kjøpe et lite gammelt hus langt oppi dalsida i Gausdal eller noe, men så kjøpte vi hus med hage her istedet - og da har vi alt i ett! Her ferierer vi året rundt! (Så kan vi låne våre foreldres hytter på fjellet, det er fint!)

Anonym: Hva var den siste LPen du kjøpte?  Oi, det er dessverre altfor lenge siden - tror det var i påska. I såfall var det to fulle poser med ymse LPer i Amsterdam - mye soul og diverse gamle ting. Teddy Pendergrass! Cissy Houston!
Og CDen? Martin Frösts nyeste Brahms-plate og Paul Lewis' siste Schubert-innspilling, nå i dag!
Hva var den siste boka du kjøpte? "Sylvia Plath in New York", bestilt fra Bookdepository. Ikke kommet ennå. 

Siri: Morsomt med spørretime :-) Jeg lurer på hva du vil kalle interiørstilen din? Og jeg har forstått at du er opptatt av gjenbruk, hva synes du om den varianten av gjenbruk der man lager "nye" ting av noe gammelt, altså noe annet enn det opprinnelig var? Det er jo ganske in nå. Gleder meg til å lese svarene :-)
Jeg vil egentlig ikke kalle den noe som helst, den er en blanding av alt vi har samlet med oss oppgjennom åra. Arvegods og loppemarked og IKEA-sofa anno 1997. Ovnen og skjenken og stolene er fra 50-tallet, noen av bokhyllene også, så det er kanskje en overvekt av 50talls-stil her. La oss kalle stilen "erindringsstue", hehe. Jeg er som du sier opptatt av gjenbruk, og det finnes så mange fine kvalitetsting fra gamle dager som holder mål som bare det. Jeg bruker gjerne ting til andre formål enn de var ment - mugger som blomstervaser, gamle porselenskopper som hårspenne-skål i badeskapet osv, men å endre en ting til noe helt annet - permanent - er jeg ikke så tilhenger av. Det kommer naturligvis helt an på. Men det skjærer meg i hjertet når jeg ser at noen har laget "festlige" skåler av vinyl-plater, eller notisbøker av gamle bokomslag og sånt. Heller ikke spesielt glad i de etasjefatene som er laget av tekopper og asjetter, jeg ville jo heller bruke dem til å drikke te av! Så gjenbruk for meg er ikke å ødelegge opprinnelige ting for å lage noe nytt. Vil man ha en hvit skjenk, kan man heller kjøpe en ny på Ikea (som evt ser gammel ut), framfor å spraylakkere en nydelig autentisk femtitalls-bjørkeskjenk helt hvit. Jeg foretrekker å restaurere og bevare. (Tror dog jeg har høyere terskel når det gjelder å sy om klær, det blir noe annet)  Men folk må få mene og gjøre hva de vil. 

Hilde 1981: Hvordan vil du beskrive familien du er vokst opp i? Tipper at du er fra et nokså kulturelt hjem :)  Mye musikk, te og internhumor!

Anonym: Hva er din største drøm for fremtiden? :)
At det skal bli mulig for alle å leve i fred og frihet, og at man lærer seg å ta vare på jorda før det er for sent. Akkurat nå føles det ikke helt sånn, men man kan jo ikke gi opp. 

 Josefine: Morsomt! Jeg må spørre om noe jeg har lurt på veldig lenge, nemlig i hvilket område i Oslo du bor i? Er nygjerrig fordi det ser så fint ut med hage og alt ting, og du har jo tidligere skrevet at du har gangavstand både til strand og jobben. 
Ingen kommentar :)
Hvilket instrument spiller mannen din? Han spiller mange! Gitar, bass, trommer, saksofoner, fløyte. 

Kine: Hei! Hva hører du helst på radio? Og hva hører du helst ikke? Og det samme med tv.
Hører helst P2 - gjerne litteratur/kunst/kultur/musikk-programmer, men ellers ganske P2-altetende (nyheter, dokumentarer, konserter). Hører aldri reklameradiokanalene, orker ikke reklame, synes de har kjedelig musikkprofil og masete programledere. Generelt ikke så glad i tomprat eller programledere som tøyser med hverandre og snakker om seg selv. Savner NRK Gull, hører av og til på de gjenlevende programmene derfra som nå går i P1+. Når det gjelder tv ser jeg gjerne gode serier, filmer og dokumentarer. Gjerne krimserier som Morse, Lewis og Midsomer Murders. Evt tidligere sendte serier på dvd - Gilmore Girls, Muppet Show, Love Boat, 30Rock, Arrested Development, Flight of the Conchords, My name is Earl. Morer meg en sjelden gang med Days of our Lives, særlig når de er på det verste med intriger og forheksing og manipulering og folk som står opp fra de døde gang på gang. Skygger unna alt av reality, ymse konkurranser med dommerpanel, kjendiser som lager mat, dokusåper også videre. Orker ikke. 

Anonym: Du er jo åpenbart veldig glad i å reise, særlig til New York har jeg skjønt ;-) Hvor mange ganger har du vært der? Kunne du tenke deg å bo der?  
Veldig glad i New York, føler meg hjemme der. Har vært der fem-seks ganger tror jeg? Falt pladask fra første sekund; vi leide leilighet en sommer av en kollega og hadde all verdens tid til å bli godt kjent med byen. Usikker på om jeg kunne ha bodd der særlig lenge, jeg hadde nok savna naturen og fjorden og fjellene og hagen. Men en stund hadde nok gått fint! Et halvt år kanskje?

Silje: Du inspirerer meg til å spise stadig mer vegetarisk, så jeg lurer på om du kanskje har noen gode vegetaroppskrifter å dele? Og hva spiser du som regel til hverdags? Har du noen favorittretter, for eksempel?
I dag skal vi spise fajitas. Lørdag spiste jeg pasta (spiser altfor mye pasta) med min egenkomponerte pesto, som jeg skal blogge om en annen dag. Jeg kan også legge ut min gazpacho-oppskrift snart. Men jeg er virkelig ingen mat-guru, jeg anbefaler deg heller å se etter vegetarblogger! Det finnes flere fine der ute. Hyggelig at du blir inspirert! 

Ingunn: Nevn en ting du er skikkelig dårlig til.. Og for å oppveie: nevn tre ting du er skikkelig god til! :)
Jeg er skikkelig dårlig til å føne håret mitt med rundbørste. Det har jeg gitt opp forlengst. 
Jeg er skikkelig god til: 
1. Jobben min - musikkformidling, musikkhistorie, denslags.
2. Å ta ting på gehør, skrive ned melodier og akkorder (hadde sekser i hørelære, hoho!)
3. Å sminke meg på toppen halvannet minutt om morgenen

Eline: 
Her kommer mine bidrag (har forsøkt å være kreativ..)
*Leser du noe fantasybøker? Nei, har aldri blitt bitt av basillen. Fullførte aldri Ringenes Herre. 
*Hva slags krim liker du best å se på tv? Lewis, Morse, Midsomer Murders, Poirot, Foyle! De snilleste seriene egentlig, jeg blir vettskremt av de som er mer blodige og psychothrillerske. 
*Er du a-menneske eller b-menneske? A-menneske noe så innmari! Men kommer meg ikke i seng tidsnok til å stå opp så tidlig som jeg gjør, så jeg gjesper mye. 
*Spør du om veien eller blir du spurt om veien? Jeg spør sjelden om veien, men blir ofte spurt - ikke her i Oslo, men i New York! Daglig når jeg er der! Det morsomste var da en rabbi i svart ullfrakk og hatt (en sommer i 29 varmegrader og en million prosent luftfuktighet) spurte meg om veien til nærmeste synagoge. Der stod jeg, fra glesbygda i Norge, bare ca to uker gammel New Yorker, og måtte hjelpe han å finne synagogen på Manhattan-kartet. 
*Hvis du MÅTTE velge bare én parfyme... beklager, vet den der er vrien ;)  Heldigvis er det ikke noe som sier at jeg bare kan bruke én! Men i såfall måtte det være Chanels Coco, som jeg har hatt siden jeg var 17. Min aller største yndling. (ikke Mademoiselle, men den originale). 


Stine Arkeologine: 
Har du flere forbilder enn Audrey (som jeg forstår godt at du har, slik vi kjenner henne)? Vil du i tilfelle fortelle om noen av dem? (Forbilder kan jo være på så mange plan så det trenger ikke være veldig personlig! Jeg har mange, fra noen spesielt kjære personer i slekta via Elinor i "Sense and sensibility" til Kate Winslet og min gamle lærer fra 3.-6. klasse.. ha ha! Og Katharine Hepburn i klesveien.. det ville være morsomt å høre!) :-)
Godt spørsmål, nå må jeg virkelig tenke. Jeg tror kanskje det blir musikalske forbilder, først og fremst. Johann Sebastian Bach! Ellers: Diane Keaton i Annie Hall. Meryl Streep i alt hun gjør og er. Elizabeth Bennet. Kurt Vonnegut. George Harrison. Og sikkert mange flere, om jeg bare får tenkt meg enda litt mer om!


Da tror jeg vi setter strek! Takk for alle morsomme spørsmål! Jeg har virkelig måttet tenke! 
7 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for svar! Det har vært artig å lese alle spørsmål og svar.

Anonym sa...

Tusen takk for svar :)

Anonym sa...

Aaahaha, Lemon Tree, sommerlåta fra helvete!

Anne sa...

Jeg vil bare si ditto til Red Magazine. Var et blad jeg alltid kjøpte på Narvesen når jeg skulle ut og fly. Så ble det plutselig mange flyturer - og jeg fant ut at det lønnet seg å abonnere.

Absolutt ett av de hyggeligere damebladene å lese.

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym & Anonym: Det var morsomt! :)

Anonym: Den er horribel! :D

Anne: Enig!

Elise sa...

ånei, jeg ble for sen! Er det lov å komme med noen etterslengere?? Håper det! I såfall:
*Får du noengang slemme kommentarer som du må slette?
*Hva drikker du helst på verandaen en sommerettermiddag når sola steiker?
*Hvilken Hustvedt-bok bør jeg begynne med?

Håper på svar, ellers får jeg vente til neste gang, hehe

Glamourbibliotekaren sa...

Elise: Jeg svarer her!
1. Nei, slemme kommentarer får jeg så å si aldri! Takk og pris!
2. Iste, vann med isbiter, farris
3. Kanskje The Blindfold?

Populære innlegg