søndag, september 07, 2014

Septembermorgen


Nå kjenner jeg at september er her! Jeg tror det skjedde i går, da det var mørkt da jeg stod opp kl 05.45, og dogg på bilrutene og et annet drag i lufta da jeg gikk ut av huset en time senere. Det er fint med høst! Søndagsmorgenene er noe av det beste med høsten. Jeg våkner alltid tidlig, kanskje halv åtte, og går ned i morgenkåpe, koker te og setter meg ved spisebordet og leser litt. Jeg hører også på Bach-kantatene for dagen (de følger kirkeåret, jeg har ikke særlig kunnskap om kirkeåret, men har heldigvis en fin oversikt over hvilke kantater som gjelder hvilken søndag - uten at teksten egentlig betyr noe som helst for meg.. men det er jo moro å følge Bachs plan.)

Så en liten rusletur i hagen, fremdeles i badekåpe, for å plukke inn sesongens blomster. Nå har jeg i tillegg en bolle stående her med velduftende epler. Norske epler om høsten, noe av det beste som finnes!

Lyset er liksom litt skarpere. Sola litt lavere. Gresset litt (mye) lengre. Bladene har såvidt begynt å falle av morelltreet. Høsthagen er pen!
Dessuten begynner det å bli røde farger blant tomatplantene mine. De smaker nesten som godteri! Usprøytede og hjemmedyrkede. Enda en fin ting med høsten!

Min elskede ligger fremdeles oppe og sover, han hadde en 19-timers spillejobb i går og fortjener virkelig en feriedag. Her nede i stua har jeg levende lys og Morgenkonserten i P2 som stemningsskapere. 

Ha en fin dag alle sammen!

4 kommentarer:

Maja sa...

Stemningsfullt :) Jeg elsker søndager, det har nok noe å gjøre med at jeg ofte jobber lørdager, så søndager er egentlig ukas eneste ordentlige fridag for meg. I dag har jeg vært i skogen og sett etter sopp! God søndagskveld!

Anonym sa...

Tomater! Kult!

Pia sa...

Jeg er helt enig med deg! Høst og søndag er helt fantastisk. Folk har en tendens til å rynke på nesa når jeg sier det, fordi de begge er slutten på noe godt for mange. Og jeg skjønner hva de mener, jeg er ikke spesielt glad i vinter og mandager jeg heller. Likevel er dette tiden jeg trives som best!! Man må bare nyte hvert sekund!

Bookworm sa...

Lovely pics!

Populære innlegg