torsdag, november 13, 2014

Glamourspørsmål fra leser: Juleferielitteratur


Kjære Glamourbibliotekaren!
I år skal jeg endelig ha helt, helt fri i jula! Eksamen er over tidlig i desember, så skal jeg jobbe et par uker, og deretter ha to herlige uker helt fri. Jeg skal stort sett være hos mamma og pappa sammen med søstra mi, og har tenkt å sette av svært mye tid til lesing. Jeg ser for meg tidlige morgener i pysjen foran peisen, lange formiddager med nesa i ei bok. Og mørke kvelder med stearinlys! Hva vil du anbefale å lese i jula? Jeg vil gjerne ha en murstein og/eller en klassiker, for som sagt: Jeg har MYE tid å avsette! Takknemlig for alle tips. Hilsen juleferiestudinen. 


Hei, og takk for glamourspørsmål!
Juleferielesing er noe av det beste! Pysj og peis er helt utmerket tilbehør til lang ferie og en stabel bøker. Da jeg leste mailen din, sa det "pling" i hodet mitt øyeblikkelig: ANNA KARENINA. Akkurat nå kan jeg ikke tenke meg noe mer perfekt å lese i jula. Det mektige russiske, naturbeskrivelsene, kjærligheten, samtiden på 1800tallet, familieforholdene, de vanskelige rammene. Å virkelig ha tid til å fordype seg i denne, lese den i et strekk - helt vidunderlig!
På en god annenplass kommer Jane Austen. Persuasion, Mansfield Park, Emma, Pride and Prejudice, hva som helst. 

Ha det fint med planleggingen av julelektyren!

mvh
Glamourbibliotekaren


Fjorårets romjuls-FinnStilen til glede for nye lesere
7 kommentarer:

glow sa...

Hallo! Jeg vil gjerne be om flere forslag! Leser tunge mursteiner ellers i semesteret og er ute etter noe litt lettere... Har du noen forslag til god juleferielesing fra andre sjangere også? kanskje en novellesamling?

Tusen takk for alle svar og for en superfin blogg. Titter innom en tur så og si hver dag ;) Ha en fin dag videre!

Isolde sa...

Tiltredes - Anna Karenina må være perfekt foran peisen i jula! Må bare tilføye at den ultimate julelitteraturen for meg er Selma Lagerløfs "Gøsta Berlings saga". Man bare hører dombjellene….

Glamourbibliotekaren sa...

Glow: Tenker vi tar en "kva las du no" med julelitteratur litt senere når det nærmer seg! Du får ta en titt i kategorien "glamourbibliotekaren leser" så lenge :)

Isolde: :) Koselig.

Josefine sa...

Jeg vil tipse om Charles Dickens, han har jo skrevet masse med juletematikk. Det er i alle fall det jeg planlegger å lese i advent- og juletiden. :)

Glamourbibliotekaren sa...

Absolutt! Vi tar en runde på mer julelitteratur litt senere.

Anonym sa...

Anna Karenina it is! Ein gong må eg jo få til å lese den! Takk for tips :)

Anonym sa...

Tusen takk for svar! Skal absolutt gå løs på Anna Karenina og Austen! :) Hilsen juleferiestudinen.

Populære innlegg