fredag, desember 05, 2014

Glamorøs fredag


God morgen! Her vekselsvis regner og snør det, jeg heier på snøen! Cashmere-cardigan og Boucheron edp, samt øredobber fra Anthropologie, er dagens ytre glamoureffekter, og jeg har en del hyggelige planer både for dagen og kvelden.

Adventsglamourtips, forresten: Hvis dere har anledning (og jeg vet det er mange som ikke har det) - ta litt ekstra tid på morgenen nå i desember, tenn lys, røkelse, drikk opp teen før dere fyker avgårde. Jeg står opp til samme tid, men drar tjue minutter senere enn vanlig, og det er veldig fint å ikke ha det morgenstresset akkurat nå når det er mørkt ute og ganske travelt på alle måter ellers. Jeg hører på fin musikk og leser andre ting enn nyheter.

Nå vil jeg gjerne høre hvordan deres fredager er! Alle kan skrive, gammel som ung, kvinne som mann, veteranbloggleser eller fersk. Her er det husrom og hjerterom! En spesiell oppfordring går til dere som ikke har fredagsrapportert før, bli med! Jo flere, jo bedre - sånn er det alltid. 

En melodi må vi ha:Ha en fin fredag alle sammen! Velkommen inn i kommentarfeltet!

mvh
Glamourbibliotekaren

28 kommentarer:

Anonym sa...

Akkurat slik morgen du beskriver har jeg tid til nå - permisjonsdager i desember er ganske fint :) Mangler riktignok røkelsen, men den skal jeg skaffe før jul.

I dag skal jeg handle litt til helga, begynne på en ny bok, lage litt god kaffe (nå med en gang!) og se på snøværet ute. Jeg får jazze opp glamouren litt med vaniljeparfyme, kjole og kanskje finne fram litt ørepynt?

Ellers skal helga være både sosial og hjemlig, og jeg tror vi tjuvstarter lussebaksten på søndag :) God helg, alle!

Anaruh sa...

Utenfor kontorvinduet mitt snør det nå, så jeg tror hei’ingen din hjalp, Glamourbibliotekaren!

Min dag startet med en litt ekstra god eplejuice, tent lys og rosa leppestift. Jeg har fått gjort unna en del oppgaver som har hengt over meg en stund nå, og jeg tar en velfortjent pause med dagens te fra kalenderen og bloggen din.

I helgen skal jeg lese ut en bok, dra på julegrantenning og bake et sukkerbrød til mannens bursdag på mandag. Og så skal jeg gjøre som slikejenter over her - lage meg en kopp med riktig god kaffe blant alle tekoppene jeg har planer om å drikke.

Ha en fin helg, alle sammen!

trine sa...

Rolig morgen her med fyr på peisen og James Taylor som synger julesanger på anlegget. Lille frøken sover, og jeg tar det med ro. Planene for helgen er julemarked, og kanskje få handle litt julegaver der, og bare ta det med ro. Glamouren er julekaffe i koppen og marsipanhjerter med mørk sjokolade. Fin helg til alle!

Anonym sa...

God fredag! Idag er det jobb og etter jobb er det konsert i Frogner kirke. Ute snør/regner det - men hva gjør vel det når helgen ligger ubrukt foran meg. Julemarked på Norsk Folkemuseum i morgen formiddag og gjester på lutefisk til kvelden. Søndag blir det kunstutstilling og så er vel helgen over..... mette

KariM sa...

Hosteforkjølelse, og altfor lite søvn pga den, gjør at den indre og ytre glamourfølelsen lar vente på seg. Akkurat nå regner det ute (snødde for noen minutter siden) og det er ingenting i dette kontorlandskapet som vitner om at det er snart er jul. Tror jeg må ut en tur og kjøpe noen svibler og litt julegodt å pynte med her. Da blir alt så mye hyggeligere. Og kanskje en bitteliten glamourfølelse kan komme snikende også?

Planene for helgen innebefatter et stort og skummelt julebord i morgen kveld. Men jeg har med meg noen hyggelige kolleger, så det skal vel bli fint også. Og sjansen til å pynte seg er alltid velkommen.

Takk for fin julelåt.

God helg alle sammen!

Henrikka sa...

Gårsdagens julebord - som ble avsluttet kl. 02.30 i dag - sitter i kroppen og alt går veeeeeldig saaaaakte... Siden neglene fikk et par strøk med Chanel Pirate nr. 08 (skikkelig julerød!) før julebordet i går, ble det rød og hvit kjole i 40-tallsstil i dag og Chanel Pirate nr. 99 på leppene (også skikkelig julerød!). Alt det røde hjelper definitivt på formen. Avslutter dagen tidlig med venninnelunsj kl. 13 og satser på en rolig fredag videre. Og i morgen skal jeg se "Nøtteknekkeren" med Nasjonalballetten på kino her i Stiftstaden. Gleder meg til det!
God helg til dere alle sammen!

Ina sa...

Den lille sorte er på, jeg har pen kåpe og skoletter med hæl, og snart tar jeg en tre timers lunsjpause på teater! I helgen kler jeg meg i fløyel og går på fest. God helg!

Anonym sa...

God morgen! Glamourfølelsen er først og fremst at jeg er ferdig med en utfordrende oppgave som jeg gruet meg til, men som viste seg å gå bra! Ellers er det veldig koselig å følge adventskalenderen her, og jeg er nå inspirert til å gå ut og kjøpe julete i lunsjen - gleder meg! God fredag til Glamourbiblotekaren!

Annette sa...

God fredag!

Morgenene i desember er veldig hyggelige i år, fordi min kjære samboer da åpner adventskalenderen sin. Hver dag er det et bilde fra en opplevelse vi har hatt sammen og et brev om hva som skjedde og hvorfor jeg liker å tenke tilbake på det. En hyggelig kalender å lage, og forhåpentligvis en hyggelig kalender å få. Så da startet fredagen med et smil og slik har det fortsatt.

I kveld blir det pizzalaging med tidligere nevnte samboer, og endelig en kveld hjemme :-)

Ha en flott fredag, alle sammen!

Maje sa...

En slik morgen høres herlig ut!

Dagens glamour er en vårgrønn cardigan og et fargerikt skjerf, samt en litt tung parfyme som jeg henter frem en sjelden gang (Hugo Boss deep red). Andrews sisters synger julesanger med Bing her på kontoret og på søndag skal jeg på julekonsert med Vestoppland kammerkor i Gjøvik kirke. Gleder meg!

I går bakte datteren min og jeg kakaoavskjæringer til min mor (årlig julegave), og i morgen skal vi ut og finne juletre. Dessuten skal vi ha jenteformiddag med hårklipp og neglestell (hun er 6 år og gleder seg veldig til første skikkelige frisørtime:). Kafebesøk og julegaver blir det nok også.

Ha en flott helg, alle sammen (og vær forsiktig på glatte veier og fortau).

Line sa...

Det er relativt stille på skolebiblioteket, bare småsnakk mellom elever. Det høres ut som de arbeider med naturfag. Jeg har en helg uten planer foran meg. Det vil si jeg har jo mange planer, men ingenting jeg må gjøre. Jeg kan ta ting som de kommer.Det er et behov å rydde saker i bokhylla som bare har havnet der i løpet av året. Kanskje noen bøker skal ut av hylla. Det er noe helt annet å kassere hjemme i min egen hylle enn på biblioteket. Så det må gjøres plutselig når jeg er i humor til det. Ellers er jo nok juleforberedelser å ta tak i. Jeg skal kose meg med å pakke flere julegaver og lage ferdig julegaver. Kanskje jeg endelig får laget noen sjokoladekort. Det som er helt sikkert er at jeg skal høre musikk mens jeg pusler med mine saker og greier. Jeg ønsker all mulig kos og adventshygge til glamourbibliotekaren og alle gjestene her

barnebibliotekaren sa...

Jobbehelg betyr litt lengre fredagsjobb, men sjefen spanderte godis til lunsj, og jeg har julepyntet kontoret, så det gjør ikke noe :-)

Jeg har reinsdyr i ørene og dufter av Valentina. Ny, myk genser og enda mykere skjerf føles superglamorøst.

I helgen skal det bakes og ryddes litt i tillegg til jobb. Men også tennes lys og røkelse, lyttes til John Rutter, leses og koses. Jeg elsker førjulstiden!

God helg til alle der ute!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
Fortsatt ingen snø i Trondheim, men satser på at julemessen jeg skal på i morgen setter litt fart på julestemningen. Hvis ikke blir det skrint under juletreet i år - klarer ikke å tenke ut gaver uten julestemning!
Skal også se Nøtteknekkeren i overføring fra Operaen i morgen. Gleder meg til det.
God helg til alle!

Anna sa...

Har hjemmekontor i dag, og det er jo litt glamorøst i seg selv. Selv om grunnen til at jeg jobber hjemmefra, hosten min som ikke vil forsvinne, er svært lite glamorøs. Host.

Hjemmepappaen leverte nybakt brød til lunsj, og jeg laget tomatsild i går. Bedre lunsj skal man lete lenge etter! Helgen skal brukes til adventskos, kanskje litt kakebaking, mens mannen er leid ut som flyttehjelper.

Katja sa...

Jeg begynte min glamouröse fredag med å glemme glamoureffektene (klokke, giftering och öredobber) hjemme da jeg dro på trening för jobb, men nytrent fölelse er jo ikke så dumt som effekt det heller (selv om jeg föler meg naken uten öredobber, faktisk mer enn uten ring). Selv sto jeg opp kl 05.45 og dro hjemmefra til trening kl 06.10 uten annen frokost enn litt mandler og rosiner, men tenker at jeg tar igjen morgenhyggen i helgen. Ellers er det på tide å innvie kongerökelsen mamma hadde med seg fra Norge, og jeg ser på Skomakergatan på DVD hver dag sammen med fireåringen i tillegg til den svenske TV-kalenderen. Og lytter på diverse klassisk julemusikk mens jeg jobber. Mest Bach og Händel, men i dag oppdaget jeg Saint-Saëns' juleoratorium, som fikk ta en liten pause for å gi plass til Peggy Lee og The Christmas Spell. I morgen skal jeg synge med koret mitt på byens julemarked, og på söndag og tirsdag er det julekonsert med samme kor. Selv om snöen dessverre smeltet bort i går, er det nå litt jule- og fredagsstemning likevel.

Anonym sa...

Min glamorøse fredag består i at jeg drar på shopping etter jobb. må spise litt først, selvfølgelig (det er svært lite glamorøst å være sulten). Så tusle litt rundt i butikker og se om jeg finner noe fint, til meg selv eller andre, og så hjem etterpå.

fivrelden sa...

Jeg har skrevet jobbsøknader, skal sende dem og nå blir det te og skrivemodus på romanutkast. God fredag, alle :)

S sa...

God fredag!
Her går jobbdagen mot en avslutning - en hektisk uke, men positiv evaluering fra fornøyde studenter setter jo en spiss på dagen.

Etter jobb skal jeg hjelpe til med et flytteprosjekt, men håper jeg rekker hjem til familien i kveld for litt kos før sengetid. Helga skal inneholde litt førjulskos og forhåpentligvis litt julegavehandling. I tillegg har jeg litt malearbeid foran meg, men det er ikke store jobben og maskering/grunning er gjort allerede.

Ønsker dere alle ei riktig god helg!

Stine Arkeologine sa...

Har deltatt på et seminar i Oslo de siste dagene, og avslutter et veldig fint opphold med en ekstra hotellovernatting, konsert med Filharmonien sammen med en god venninne, rusling i julegatene og god tid til å bla i bøker på antikvariater og bokhandler. En glamorøs fredag jeg har gledet meg til lenge! :-)

Et glamorspørsmål til bibliotekaren og hennes lesere: Hvor kan jeg finne en fin, ikke alt for dyr kåpe til meg selv som har litt vid, enkel fasong?(ikke innsvinget, belte, dobbeltknapping eller skulderputer?). Vil gjerne ta en kikk i morgen, men orker ikke å gå i så veldig mange klesbutikker! :-)

Riktig god desemberfredag til alle sammen!

Josefine sa...

God fredag! Jeg har en super glamorøs fredag i dag etter å ha gjort unna en diger eksamensoppgave! Jeg startet dagen hos Balanzera (alltid en luksus!) og har fått kjøpt noen julegaver hos Olivers&Co. OG fått kjøpt meg et helt fantastisk antrekk hos Dianas Salonger som skal ut på vift allerede i kveld, for jeg skal i Operaen og se First Aid Kit med en venninne. :)

Stine Arkeologine sa...

(Litt skulderputer går an, men ikke sånne store med slag og knapper og sånt) :-)

Synne sa...

Åh, førjulsfredag!
Jeg har leiligheten full av tente lys og lukta av kongerøkelse. En fryd å jobbe hjemmefra da, særlig når jeg kunne starte dagen på kafé med to nære venninner!
Jeg har røde lepper og et av mine peneste skjørt på, og den gode følelsen sitter i fortsatt fra frisørbesøket på tirsdag. Så godt å bli kvitt noen centimeter og se ut slik man helst vil!
De kommende dagene skal jeg se julefilmer og kose meg, og jeg har rødvin og sjokolade og klementiner parat, så dette blir bra.
God, glamorøs desemberfredag til alle! Nyt helga!

Reidun sa...

Takk for dine fine innlegg!

Min fredag har vært god - jeg tar en medisin hver fredag som gjør at jeg ikke kan ta min vanlige kopp kaffe på sengen, men må rett opp. Men jeg kan godt like de litt sure og rare dagene med mørke, sludd og slaps. Nå er det som mørkest! Rett før solen snur og vender tilbake til Norden, og min kjære mann vil fortelle meg hver dag hvor mange minutter lenger dagen er blitt.

Jeg tar på meg sminke, pent tøy og noen smykker hver eneste dag. Jeg ønsker dere alle, spesielt Glamourbibliotektaren, en fin mørketid!

fru winther sa...

Sjukt travle dager! Jeg jobber hos Oliviers&co, og der er det fullt trøkk og vel så de disse dagene. Adventsglamour er de få fridagene jeg har,Serge Lutens Vetiver Oriental, som er min faste førjulsparfyme, lange frokoster de dagene jeg har seinvakt, lange turer med hunden, og julespillelisten din 💗. Knallrød lebestift og litt glittrig øyenskygge er også med. Dagens deilige duft er Amouage Jubilation 25,den er en skikkelig orientalsk deilig bombe som får meg til å føle meg vidunderlig glamorøs og feminin.

Ingerid sa...

God fredagskveld! Jeg har tilbrakt dagen på konferanse. På en måte glamorøst, med mye interessant og avveksling fra hverdagen. På den andre siden er det jo hardt arbeid også. Nå om kvelden er antrekket derfor mest mulig komfortabelt og jeg ser frem til kveldsarbeid på avhandlingen. En rest av Burberry Woman sitter igjen bak øret, og hodet er fullt av nye forskningsspørsmål og -ideer. Perchs te har åpnet på Steen og Strøm, så det blir nok en glamorøs kopp med Hvid cremete eller oolong før kvelden er over. God adventshelg til alle! Snart er det faktisk jul og ferie.

Anne sa...

Har hatt en travel, men fin dag på jobb! Snøvær midt på dagen har laget flott førjulsstemning før juletreutsalget åpner i morgen. Yngstemor er hos mormor og baker småkaker denne helgen - og her hjemme har vi nettopp spist en deilig lutefiskmiddag. Ønsker alle ei fin adventshelg!

togpiken sa...

Jeg starter de aller fleste morgener i sofaen med en kopp te og tre funklende telys på bordet, og fredagen er intet unntak for slik hverdagsglamour. Litt ekstra glamour må imidlertid til på en fredag, og i dag tok jeg meg tid til å skjemme bort hele kroppen med en deilig krem fra Kanebo etter morgendusjen. Den dufter diskré og deilig og minner meg om personen som gav den til meg. Det var så koselig å kjenne små blaff av duften inni mellom på en travel arbeidsdag. Det er fint det, hvordan lukter (og andre stimuli, som for eksempel musikk) kan fremkalle stemninger og følelser i en... I helgen besøker jeg mine foreldre, og det er i grunn litt glamorøst å komme rett til middag og rødvin og få legge seg i nyvasket sengetøy. God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredagskveld fra Bodøbyen! Her startet dagen glamorøst med å ha tid til en kopp te før jeg stakk på jobb i morges - fantastisk koselig start på dagen, med hunden i fotenden av sofaen.

Jeg har duftet av Valentina hele dagen, noe som føles veldig glamorøst. Et møte i kveld ble produktivt, hvilket var godt, og i løpet av dagen har jeg fått løst en stor utfordring med god hjelp av andre mennesker. Hurra! Det får (gode) konsekvenser for fremtida:)

Nå hører jeg på musikk mens jeg drikker Montagne Bleue fra PdT og spiser After Eight som en av gjestene etterlot seg. Ikke verst glamorøst, det heller.

God helg, alle sammen!

Populære innlegg