søndag, januar 25, 2015

The Music School / John Updike. - London : Penguin, 1970. - 203 p.


John Updike skrev hundrevis av noveller for bl.a. New Yorker og The New York Review of Books. Han er en av tre som har vunnet Pulitzers fiction-pris mer enn én gang. I 1966 ga han ut samlingen "The Music School", som kom ut på Penguin i England i 1970, og som jeg kjøpte på den kanadiske bokhandelen ved Sorbonne i oktober. Jeg liker stilen hans! Ganske meningstett, man må lese sakte (eller høyt!) for å få med seg alt, men når man sitter på et fly har man jo god tid nettopp til å lese. Denne leste jeg tur-retur Budapest denne uka. Anbefales om man liker noveller! 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Han har jeg aldri hørt om! Hvordan kommer du over sånt? Leser du mange bokblogger? Trenger inspirasjon, nå leser jeg bare sånt som står fremst på biblioteket, i hylla for bøker som leses mest, jeg har nesten litt angst for å gå lenger inn og finne noe annet.

Maja sa...

Spennende! Alltid morsomt med forfattere man ikke har hørt om, men som har en stor produksjon og et stort navn i USA om ikke annet. Takk for tipset!

Anonym sa...

noveller er ålreit å lese, morsomt synes jeg. raskt og godt.
jeg leste nettopp hemingway's En varig fest, den føltes ut som en novelle, kapitlene hang på en måte sammen, men det var ingen egentlig annen historie enn hans egen - gjennom en periode i paris.
nydelig bok syntes jeg :)

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Denne fant jeg i en bokhandel i Paris, gikk hyllelangs og plukket med meg bøker som så interessante ut. Rett og slett! Jeg leser ingen bokblogger, men prøver å få med meg Klassekampens bokmagasin hver helg for å følge litt med på nye bøker. Prøv å gå lenger inn på biblioteket, det er ikke skummelt! Bare koselig! Du kan jo ta en titt på kategorien "Glamourbibliotekaren leser" for inspirasjon. Lykke til! :)

Maja: Han har skrevet masse, så det er bare å gyve løs! :)

Anonym: Ja, A moveable feast er en av yndlingsbøkene mine! Er veldig glad i Hemingway, drar til Paris så ofte jeg kan og bor alltid i nabohuset hans der. Her er omtalen jeg skrev om den en gang.

Glamourbibliotekaren sa...

p.s. Anonym - ta gjerne en titt på Paris-kategorien her i bloggen med det samme :)

Populære innlegg