torsdag, februar 05, 2015
Kva las du no?
Nå, hvilke bøker sitter dere med nesa nedi? Jeg er straks ferdig med "Ved daggry" av Ivan S. Turgenjev, og i tillegg leser jeg "To the lighthouse" av Virginia Woolf - sistnevnte er badekarboka mi og derfor bruker jeg litt lenger tid på den.
Nå håper jeg dere vil legge igjen leserapport her, for jeg vet at mange av dere blir inspirerte av hverandre i disse innleggene. Her er det alltid stor variasjon, og både kjente og ukjente titler og forfattere!
Deres tur!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Populære innlegg
-
Bloggleser Reggy stilte meg et spørsmål for en stund siden: Det virker som at du har tid til å gjøre så mye i livet ditt; jobb, oppussing, l...
-
Det har vært en deilig helg i blomstringsrus her i hagen - morelltreet og magnoliaen blomstrer alltid samtidig, og konkurrerer i hvem s...
-
Bloggen fyller 13 år i dag. Den er tenåring. Jeg tror det er en fin anledning til å si takk for nå. I tretten år har jeg formidlet til...
-
En liten notis i fredagens Morgenbladet fanget meg fullstendig. Det handlet om "Living to Music" : En ny type musikklubb der man m...
-
Hilsen fra sofaen, med tekopp, ibux og powerbook ved min side! Denne bloggen har visst fått en del nye lesere i det siste - i allefall er de...
40 kommentarer:
Jeg er allerede på bok nummer tre i årets leseprosjekt, som går ut på at jeg skal lese tolv klassikere i år. Nå leser jeg Dracula av Bram Stoker som jeg storkoser meg med å grøsse av. Neste bok blir nok Sovjetistan av svært dyktige Erika Flatland. Afghanistan-trilogien hennes anbefales på det varmeste!
Flimmer av Anne og Even Holt og Odinsbarn av Siri Pettersen deler på min oppmerksomhet om dagen.
Eg har akkurat lest ferdig Edith Whartons "Ethan Frome", og skal nå fortsette på fjorårets krimsnakkis Emma Healeys "Elizabeth is Missing."
For tiden går det i Ann Cleeves:The Crow Trap, liker krimmen, hvordan den er bygd opp. Vet ikke om denne også er filmet, har ikke sjekket det, men foretrekker å lese den i stedet. Den andre er Amanda Hodgkinson: Britannia Road 22. Første bok av forfatteren, og den virker bra så langt.
Jeg har nettopp begynt på Tatt av vinden av Margreth Mitchell. Har lest 80 sider, og så langt liker jeg den svært godt. Ellers leste jeg tre bøker i januar, Harper Lee; To kill a mockingbird, J.D Salinger; Catcher in the Rye og Frelseren av Mr Nesbø. "To kill a mockingbird" er den beste boken jeg noen gang har lest!!!! Hands down! Anbefales på det sterkeste :-)
Jeg er drøyt halvveis i 'Stoner' av John Williams og planlegger å lese den ferdig i løpet av helga. Regner med at jeg får god tid til å lese, ettersom uværet Ole har varslet sin ankomst og høyst sannsynlig gjør det slik at antall inne-timer langt overstiger antall timer tilbrakt utendørs.
Deretter skal jeg lese 'The Cossacks (and other Tales of the Caucasus)' av Leo Tolstoj. Det er en blanding av ren glæde og faglitteratur, den siste der. Innimellom all den kaukasiske galskapen kan det fort hende at jeg slapper av med ei novelle av Hemingway, ettersom jeg fikk ei stor Hemingway-bok til jul (sto på ønskelista!).
Miss Lemon: Så du at Harper Lee, som skrev 'To kill a mockingbird' skal komme med ei ny bok snart? Det var i media denne uka. Jeg gleder meg veldig!
Jeg nærmer meg slutten, dvs de siste 300 sidene!, av Min Kamp 6 av Knausgård. Er litt senere ute med disse bøkene enn folk flest. Er dog veldig begeistret!
Jeg har akkurat lest ut "Monstermennesket" av Kjersti Annesdatter Skomsvold. Det var ulikt noe jeg har lest før, men veldig bra. Jeg likte den godt og sitter igjen med en stor takknemlighet over å være frisk. Nå har jeg begynt på noe ganske annet, nemlig "Stardust" av Neil Gaiman. De første sidene lover bra!
Jeg har nylig lest ferdig En halv gul sol av Chimamanda Adichie. Den anbefaler jeg virkelig, velskrevet med fine personbeskrivelser, fra en interessant periode i historien, og ikke uten håp selv om den til tider er veldig sørgelig (fra Biafra-krigen i Nigeria). Nå har jeg begynt på Et helt halvt år, det er noe helt annet.. Ganske klisjefylt, men rørende og jeg klarer ikke å legge den fra meg..
Jeg leser en bok jeg ikke har visst om, nemlig Wassmos
"Veien å gå". Den kom i 1984, før Dina-serien.
Det handler om en liten families flukt under krigen under
ubeskrivelige prøvelser. Og om hvordan dette preger en liten seksårs gutt. Svært realistiske skildringer, men langtfra koselitteratur.
Jeg leser Ragnar Hovland. Akkurat nå "En vinterreise", som er fin, men jeg likte enda bedre "Stille natt", som jeg leste før denne. Og så har jeg holdt på en stund med boken om Kjell Askildsen, noen bøker er det godt å bruke litt tid på. På bussen i går leste jeg ut den lille perlen "Å skrive" av Marguerite Duras. Og nå tror jeg at jeg har lyst til å lese noen dikt snart.
Mademoiselle karamell: jeg likte veldig godt Sovjetistan av Erika Fatland, der har du noe å glede deg til! Men det er Helga Fatland som har skrevet Afghanistan-trilogien :-)
Nettopp ferdig med Patrick Modianos "Gater i mørket" og har begynt på Geert Maks bok om USA (hvor han følger i John Steinbecks fotspor). I løpet av helgen håper jeg også å få kommet i gang med Tsjekhovs "Sjette avdeling". Takk for alle fine lesetips her!
Jeg leser også To the Lighthouse, som er en fin å ta med seg pga størrelsen.
Ellers leser jeg Den tomme stolen av J. K. Rowling, og i tillegg Narnia, som er så stor at den kun kan leses i sofaen.
Jeg koser meg MASSE med Agnes Ravatns "Operasjon Slølvdisiplin". Veldig glad jeg fikk denne anbefalt, og endelig en selvhjelpsbok jeg makter å lese
Holder på med bind 2 av brevene mellom Elizabeth Barrett Browning og Robert Browning. Leser den sakte og innimellom andre ting, det var to intelligente og skrivedyktige mennesker som hadde mye å si hverandre, og jeg vil gjerne få med meg hvert ord. De brevvekslet jo i mer enn et år før de giftet seg i all hemmelighet og stakk av til Italia - så det er fint å bruke lang tid på å lese brevene også, og følge dem gjennom prosessen! :-)
Nå leser jeg The Borrowers av Mary Norton! Jeg kjenner jo historien, men har aldri lest den. Kjempekoselig!
Jeg har nettopp lest ferdig "Stoner". Ble veldig begeistret, så jeg drøyde så lenge jeg kunne med å bli ferdig på grunn av at jeg synes den var så sterk og innholdsrik.Og så var det så mye til ettertanke i boka. Mye å fordøye. Etterpå fikk jeg lyst til å lese noe "lettere" og mer fornøyelig, og da bestemte jeg at Chérie av Colette kunne være passende. Leste den som 18-åring for mange, mange år siden.Herlig bok. "Elskeren" av Marguerite Duras på lydbok er også noe jeg koser meg med.
Jeg har nettopp begynt på Paul Austers Report from the interior. Etter å ha lest Winter journal i januar, måtte jeg bare fortsette med denne, som er en litt annerledes fortsettelse. Og jeg ELSKER begge to, så prøver å lese litt sakte, så den kan vare litt lenge. Auster er en helt! Anbefales alle som liker barndomsskildringer og erindringer.
For meg er det faglitteratur som prioriterast for tida. I skulesekken har eg dog "Solen sukker i min sko" av Terje Dragseth som eg tek fram av og til. I tilleg les eg teikneserieboka til Nina Hemmingsson "Jag är din flickvän nu"på senga. Så fantastisk morosam og tragisk og veldig herleg.
Åh, fint lesebilde av George-gutten!
Jeg har akkurat lest ut Queenie av Alice Munroe (som ikke er en roman, men en novelle, så den var unnagjort på en dag) og Kunsten å være kvinne av Caitlin Moran. Meget fornøyelig og bra!
Jeg gyver nå løs på årets nobelprisvinner Patrick Modiano og Ungdomstid. Har ikke lest noe av ham før, så det blir spennede.
Leste nylig ut En dag i oktober av Sigurd Hoel, et tips jeg tok med meg fra denne bloggen. Den var virkelig en perle, jeg likte den, selv om det var sørgelig på slutten. Nå leser jeg Isaiah Berlins essays om russiske forfattere og tenkere, veldig interessant. Men det grenser jo til fag, selv om han skriver så godt at det faktisk er sengelektyre. Som Lektor Tørrdal leste jeg også nylig Agnes Ravatns Operasjon Sjølvdisiplin, og også Folkelesnad. Den siste (om ukeblader) forårsaket mye latter på T-banen. Anbefales!
Akkurat nå leser jeg "Krokodillens gule øyne" av Katherine Pancol. Den er lettlest og ok til nå. Før det leste jeg "Den største forbrytelsen" av Marte Michelet. Den var veldig bra, anbefales! Føler at jeg er inne i et "2. verdenskrig"-spor..., i tillegg til å lese denne boka har jeg nylig også sett "Kampen om tungtvannet" og "Hvem tror du at du er" med Mona Levin.
Dahlia, jeg trodde det var samme forfatter, ble nesten litt skuffet nå, men satser på at Flatland er like bra som Flatland 😉
Jeg er sansynligvis den eneste i verden som enda ikke hadde lest Anna Karenina? (med tanke på min alder, ca 50...). Men den som har ventet på noe godt..., nå er jeg omtrent halvveis og gleder meg til hver kveld når jeg kan fortsette å lese. Det er noe med klassikerne! Ellers skal jeg i helgen begynne på Thomas Bernhards Wittgensteins nevö som vi skal ha i min lesesirkel neste gang. En tykk og en tyn¨n med andre ord. Ha en god lesehelg alle sammen!
Först och främst blir jag lycklig över att det finns så många passionerade bokläsare. Mitt lästips framför andra är att stifta bekantskap med Frank Bascombe, protagonisten i Richard Ford' s underbara bokserie. Den senaste boken heter Let me be Frank with you. Åh, så bra han skriver!
jeg skal si hva jeg ikke leser...
Bygda av William Faulkner.
Jeg ga opp etter ca 50 sider. aj aj aj
Eg er komen rundt 250 sider inn i Idioten av Dostojevskij, og må innrømme at eg alt har brukt ein månad på den.
Løsna litt då eg byrja skrive opp kven personane er, småforvirra ei stund.
Elles nyt eg lydbok av Anna Gavalda kvar dag på veg til jobb, Billie kan eg tilrå. Og ikkje minst ; eg elska ho. Vakre og såre bøker!
Jeg har akkurat begynt på Tom Rachmans The Rise and Fall of Great Nations. Snublet litt tilfeldig over den første boken hans (The Imperfectionists) og syntes den var fantastisk. Håper denne er like bra!
Nei, nå tuller jeg. The Rise and Fall of Great Powers, heter den. Og det er ingen historiebok, altså.
Har fulgt bloggen i flere år og har bl a funnet inspirasjon i "Kva las du no. Dette er første gang jeg kommenterer. Har nesten lest ferdig Sara Stridsberg: Beckomberga-ode till min familj. Den er vakker, trist og sår. Anbefales. Før den leste jeg Modianos Ungdomstid. Var ikke ellevilt begeistra, men likte den såpass at jeg nå har vært på biblioteket og lånt Modianos Søndager i august som neste leseopplevelse. Takk for en herlig blogg og GOD HELG.
Nå har jeg akkurat begynt på "Underdog", som stod på stativet for bibliotekets anbefalinger. De første sidene virker lovende. Morsomt med tips om bøker jeg ikke ville ha funnet på egenhånd.
Ellers har jeg akkurat avsluttet to bøker jeg absolutt vil anbefale, "Unnskyld" av Ida Hegazi Høyer (mulig jeg fant den her under forrige runde av Kva las du no :-)) og "Du forsvinner" av Christian Jungersen.
-lutt
Eg les The House of Hades, av Rick Riordan. Har blitt lurt inn i Percy Jackson-verda av veslebror min, og jammen er ho underhaldande. Hekta!
Les Camilla Lãckebãrg si fyrste bok Isprinsessen. Før den las eg den siste, så ein kan ikkje akkurat seie at ein følgjer den kronologiske rekkefølga. Kjekt er det uansett. Gode bøker. Er litt usikker på kva eg skal begynne på etterpå at eg er ferdig med den, så då er det supert å finne gode tips her :)
Akkurat nå er jeg hjemme under verdens deiligste dyne (julegave fra kjæresten, veldig høy glamorfaktor!) har hatt veldig huggelig dag i dag, med litt studier, mye mamma, litt alenetid og masse vennetid. Hurra for semesterstart og studieliv! Det er lenge til eksamen, og man har tid til Aaaaaaalt!! ;)
Helgens glamoreffekter er pusterom mellom jobbvakter, egen-presset juice og småpusling i hjemme.
God helg til alle! :)
Jeg leser 1984 av George Orwell :-) Neste bok ut blir en gjenlesing av Ida Hegazi Høyer sin Unnskyld og Homers Odysseen (ikke gjenlesing).
Jeg holder på med første bind av "Anna Karenina, men har ikke så mye igjen på den nå. Elsker hvert minutt av boka og er så glad jeg tok oppfordningen i denne bloggen om å lese den. Jeg trodde virkelig at den skulle være mye tyngre å lese, men det er den absolutt ikke. Et eventyr av en bok.
....ooooog som vanlig har jeg store planer, men ender opp med å ikke lese én eneste side utenom faglitteratur. Så det spørs hvor interessant mitt bidrag er for dette innlegget, da. Men jeg hadde virkelig tenkt å lese Atonement og The unlikely pilgrimage of Harold Fry nå nylig.
Akkruat nå leser jeg "måneorkesteret" av Unni Lindell. Neste ut er "We were liars" av E. Lockhart.
Jhumpa Lahir:"Fremmed jord" Siterer fra omslaget: "...utsøkt prosa, følelsesmessig kløkt og detaljerte overvåkninger av psykiske og fysiske bevegelser."
Siden jeg var på reise i forrige uke og ikke sjekka blogger, nett, Facebook, osv. like hyppig som vanlig, fikk jeg ikke med meg forrige ukes "Kva las du no?".
Men i tilfelle noen sveiper innom dette innlegget i ettertid, så kan jeg rapportere om at jeg leser bøkene i forlaget Canongates "The Myth Series" for tida. Det handler rett og slett om ulike myter som er gjendiktet og omskrevet. Mange kjente forfatternavn her, og jeg har bare gjort unna to og en halv bok så langt.
Akkurat nå leser jeg Margaret Atwoods "The Penelopiade" ("Odyseen" sett fra Penelopes side).
Fra før har jeg lest Karen Armstrongs "A Short History of Myth" (ingen gjendiktning, men en innføring i menneskenes myter gjennom tidene) og Philip Pullmanns "The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ".
Prosjektet er å lese alle bøkene i hele serien.
Legg inn en kommentar