torsdag, april 23, 2015

Kva las du no?


Hvordan går det med vårlesingen? Her i hovedstaden var det vært veldig fint utelesevær i det siste, hvordan er det ellers i landet? Jeg gleder meg i allefall til sommer og ferie, og til å ta i bruk alle lesestedene i hagen! Hengekøya har jeg tilbragt mange timer i allerede, lenestolen på verandaen likeså. Morelltreet begynner å blomstre når som helst, og da kommer jeg til å sitte (ligge) på benken og bare snuse. Og lese. 

Nå leser jeg Mary Cantwells "Manhattan Memoir" og Paul Austers "Hand to mouth". 

Få høre hva dere leser!

30 kommentarer:

Hermia Says sa...

Trevligt inlägg på Världsbokdagen :)

Jag läser vidare i Gertrude Steins Alice B Toklas självbiografi, det går lite trögt just nu. Sedan väntar kanske två deckare Dorothy Sayers Kamratfesten och en sprillans ny av långköraren Jan Mårtenson, Medicis ring, som jag vill läsa för att den utspelas i Florens! Om vädret är fint i helgen sitter jag på förstukvisten och läser.

Anaruh sa...

Jeg leser Gaute Heivolls Før jeg brenner ned og Moby Dick av Herman Melville.

Maje sa...

Jeg leser Agnes Ravatns "Fugletribunalet" nå. Det er min første Ravatn, og jeg liker stilen svært godt så langt.

Ellers holder jeg fortsatt på med Geert Mak sin "USA: en reise 1960-2010" hvor Mak reiser i John Steinbecks fotspor. Den er veldig interessant, men det går litt sakte, for jeg må ta den i mange etapper.

God verdens bokdag!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har nettopp lest Gabriel Scotts "Kilden". Den gjorde dypt inntrykk, anbefales varmt og inderlig! Nå leser jeg "Landscape with figures" av Richard Jefferies, naturskildringer fra England på 1800-tallet. Veldig fin lesing. Tenker ofte jeg skulle lest mer ny nordisk litteratur f.eks., men har så mye i hyllene jeg nesten ikke kan vente med å lese så jeg kommer ikke så langt. Skal se etter anbefalinger her! :-)

Synne sa...

Nå leser jeg en mørk, morsom krim som heter The Weed That Strings the Hangman's Bag, og så har jeg bestilt The Wind in the Willows som neste bok!

Maren sa...

Jeg leser Elleve år av Sigrid Undset. Veldig fin!

Jazzku sa...

For øyeblikket skriver jeg om skandinavisk realisme i bacheloroppgaven, så jeg leser Paula Hawkins' "The Girl on the Train" i pausene som motvekt. Jeg leser ikke så ofte krim, men jeg liker konseptet i denne - og fortellerteknikken, som uten tvil er litt "Gone Girl"-inspirert.

Line sa...

Jeg har lest Svetlana Aleksievitsj: Slutten på det røde mennesket.Tiden second hand" Det er sovjetisk historie sett gjennom historiene til vanlige mennesker. Boka er veldig bra, enda mer kanskje siden jeg har vært der selv og hørt historier fra folk. Mange av de historiene kom fram i minnet mens jeg leste. Ellers holder jeg på med Bodie og Brock Thoene sin Zion serie, har nådd bok 3. Og her på skoebiblioteket kikker jeg litt i en ny sci-Fi fantasy serie, Beta serien av Torborg Igland og Amund Hestsveen. De to første bøkene er utgitt. Jeg kikker litt i den første, og det ser lovende ut så langt.

Anonym sa...

I Djevelens tjeneste av Sebastian Faulks.
Det er om 007 James Bond :)

K sa...

Jeg leser The Goldfinch av Donna Tartt i hagen og på sengen. Den er helt fantastisk og anbefales sterkt! I tillegg leser jeg Not that kind of girl av Lena Dunham, den boka har jeg med i vesken og leser på trikken og ellers når anledningen byr seg.. Artig lesning for å forstå litt mer av tidsånden, men kanskje ikke så veldig minneverdig.

Glamourfilologen sa...

Jeg leser Ulrik Langens biografi om den gale kong Christian VII og Marianne Alenius' bok om den danske 1700-tallsforfatteren Charlotte Dorothea Biehl. Slutten av 1700-tallet er en spennende periode, og Biehl er en interessant og lite kjent kvinnelig forfatter ( hvert fall her i Norge) av brev og selvbiografi.

Rannveig sa...

Akkurat nå leser jeg "Empire of Night" som er andre bok i en fantasyserie av Kelley Armstrong. Hun er en av mine absolutte favoritter innen fantasysjangeren og anbefales på det sterkeste for de som liker sånt. På nattbordet har jeg også "Tordengudens sønn" av Arto Paasilinna. Har ikke lest noe av ham før, men gleder meg veldig til å begynne på den.

Ine sa...

I dag tok jeg Monstermenneske av Kjersti Annesdatter Skomsvold ut av bokhylla, den har jeg gledet meg til å begynne på! Ellers leser jeg i Tove Janssons Billedhuggerens datter litt når det passer. Det er fin til å lese en side her og en side der.

koristen sa...

Oi, jeg leser mye forskjellig for tiden! "Guder & monstre", bok 3 i Laini Taylors Strålende fantasytrilogi har akkurat kommet, og jeg nyter.

Men den er litt tung å ha i veska, så der ligger for øyeblikket "Bare kjærligheten varer evig" av Brian L. Weiss, en historie om kjærlighet mellom to sjeler gjennom flere liv. Litt annerledes enn bøkene jeg pleier å lese, men det er bare sunt, og når en fin venninne vil snakke om den - så leser man :-)Har planer om å sette meg et sted ute i sola med en kaffe og lese den ferdig senere i dag, gleder meg.

Har også begynt på "Mi briljante venninne" av Elena Ferrante, og synes den tegner bra.

Ellers blir det masse barnebøker i jobbsammenheng, og det kommer så mye fint!

Eli sa...


VI er en studiering i Trøndelag som repeterer en kjent
bok av trønderdikteren Peter Egge, nemlig " Hansine Solstad". Den utkom i 1925, og da skrev Sigrid Undset i anmeldelsen : " Det gjør godt når man en gang imellom får lov å lese en tykk bok tilende uten på noe punkt å kjenne trang til å gjøre innvendinger, uten andre følelser enn glede over bokens rikdom, skjønnhet, kraft og rommelighet".

Lektor Tørrdal sa...

Jeg holder på med "Stoner" av John Williams som jeg synes er helt vidunderlig. I tillegg lytter jeg til "Det som ventet meg" av Saniee, Parinoush. Veldig fascinerende

Elisabeth sa...

Åh, her var det mye kjent! Selv om jeg ikke er noen utpreget bokorm i voksen alder, i motsetning til hva jeg var før.

Jeg leser også Stoner av John Williams (i likhet med Lektor Tørrdahl), men har hatt en liten pause i den. Jeg leser også "En dag i Ivan Denisovitsj' liv" av Solsjenitsyn, og "H is for hawk" av Helen Macdonald.

Eli: Hansine Solstad står i bokhylla hos mine foreldre, og jeg leste den for et par år siden. Veldig fascinerende bok, og morsomt å lese noe som er så bra uten at det var en forfatter jeg kjente på forhånd. Heldige dere!

Stine Arkeologine: Hvis du vil lese ny norsk litteratur, anbefaler jeg på det sterkeste Ingvild M. Rishøj. Hun har gitt ut noen novellesamlinger som er utrolig fine, sånn at man 'sparer' på boka og bare leser ei novelle av gangen for at det skal vare lengst mulig. Jeg er i alle fall veldig begeistra for henne! (Anbefaler også Mustafa Can: Tett inntil dagene.)

For et par dager siden fikk jeg siste rest av et gammelt flyttelass i hus, og deriblant var det fire banankasser stappfulle av bøker. Nå er alle bokhyllene mine stappfulle. Jeg har egentlig ikke plass til mer, men pappa er i området (han er snekker!) og jobber, så han skal snekre meg ei ny hylle i løpet av uka eller noe. Jeg gleder meg stort over gjensyn med mange bøker jeg ikke har sett på flere år...

Anonym. sa...

Jeg leser "Og fjellene ga gjenlyd" av Khaled Hosseini. Nok en fantastisk bok fra denne forfatteren!

Tigram sa...

Eg les "Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet" av Eivind Hofstad Evjemo. Treffande skildringar av einskildmenneske og av ein tenkt kommune. Moro med slike ukjente funn i ein middelmådig bokhandel.

namnam sa...

Jeg leser igjen "To kill a Mockingbird". Elsker, elsker, elsker den boka!

Glamourlektoren sa...

Patrick Modiano (Nobelprisvinner 2014): "Gater i mørke" (lovende, om hukommelsestap, eksistensielle spørsmål, skrevet nesten som en detektivroman - hovedpersonen er da også etterforsker, og må forske på sitt eget, glemte liv). Skifter mellom denne og Johan Harstad: "Buzz Aldrin - hvor ble det av deg i alt mylderet?", med den fine åpningssetningen "Personen du elsker er 72,8 prosent vann og det har ikke regnet på flere uker." Virker å handle om identitet den også - om å være som Buzz Aldrin - den andre mann på månen, han som ikke fikk den oppmerksomheten som første mann på månen, Armstrong, fikk. Og som synes å trives med det...

Dahlia sa...

"Sent i november" av Tove Jansson var siste bok jeg fullførte. Nå leser jeg videre om Mummitrollet i Farlig midtsommer. Leste ikke disse bøkene som barn jeg, av en eller annen grunn. De er så fine!

Ellers har jeg akkurat begynt på Raymond Queneaus Stiløvingar, en liten artig sak. Boken begynner med en kortkort historie som så gjenfortelles på utallige måter.

Ellers har jeg også nylig vært gjennom Alfabet av den danske lyrikeren Inger Christensen. Den liker jeg så godt at det er andre gang jeg leser den.

Kristin sa...

Så inspirerende å lese hva dere leser :)
Jeg er endelig kommet igang med Innsirkling-triologien av Tiller, den første boken var så sterk at jeg måtte ta en pause og har nettopp avsluttet Den siste viking av Johan Boyer fra 1921, nydelig språk og fantastisk beskrivelse av Lofotfiske. Nå er det klart for Innsirkling 2.

Josefine sa...

Jeg leste nylig ut Neil Gaimans The Graveyard Book, som jeg likte kjempegodt! Er ikke helt sikker på hva jeg skal kaste meg over nå, men jeg kjøpte en novellesamling av Astrid Lindgren da jeg var i Göteborg forrige helg, så tror kanskje det blir den!

Anonym sa...

Jeg leser Finklerspørsmålet av Howard Jacobson. Anbefales ikke så veldig, men skal gjøre meg ferdig. Etterpå skal jeg lese Torgrim Eggens bok om Berlin, siden jeg snart skal dit, og så skal jeg også lese Mi briljante venninne Av Elena Ferrante. Den gleder jeg meg til!

Stine Arkeologine sa...

Elisabeth: takk for anbefaling! Ble nysgjerrig på Hansine Solstad også. Enig med Ine i at Tove Jansson-biografien er veldig fin i å lese litt om gangen i, den gir mye å tenke på. Fint å utvide horisonten med "Kva las du no"! :-)

Huldra sa...

Jeg holder på å lese Haren med øyne av rav av Edmund de Waal. En fantastisk familiehistorie.

Anonym sa...

Jeg har akkurat avsluttet "Rettsstridig forføyning" av Lena Andersson - anbefales! Mulig grunnen til at jeg likte den så godt, var at det var så gjenkjennelig. For min del mange år tilbake, men husket følelsen og måten å lure seg selv litt for godt.

Nå har jeg så vidt begynt på "Morfar, Hitler og jeg" av Ida Jackson.

Trude

Anonym sa...

Her leses det 'Fall of Giants', Ken Follett. Den er ganske så bra, ikke helt innertier men fengende nok at jeg gidder å lese 1000 sider. Mye historie får jeg også med meg, det liker jeg:)

Rigmo.

Spis, løp, les sa...

Jeg er på tredje bok om Skogsmatrosen av Jon Michelet og er helt fanget.
I årets leseprosjekt skal jeg ta for meg tolv klassikere, en for hver måned. Neste bok blir enten Krig og fred eller Klokkene ringer for deg.

Populære innlegg