tirsdag, mai 19, 2015

Glamourspørsmål fra leser: Praha-tips?

Hei Glamourbibliotekar! 
 Jeg reiser til Praha om en uke og lurer på om du eller noen andre har noen tips? Har vært der før, men da hadde vi så lite tid. Jeg søkte på bloggen, men det som kom opp var litt gammelt. Tenker kafeer, bokhandler osv. :)

Hilsen Koristen. 


Hei!  Nå satte jeg meg ned og begynte å tenke etter hva jeg ville anbefale i Praha. Det var plutselig veldig diffust i mitt hode - og det er jo fordi jeg rett og slett ikke har vært der! Jeg har trodd at jeg har vært der! I min skoletid reiste man til London og St. Petersburg; Praha kom på moten året etter at jeg var ferdig på skolen (i allefall der jeg kommer fra). Vi har snakket mange ganger om å dra dit, men det har vi jammen ikke gjort ennå. Altså setter jeg min lit til leserne nå! Kom med deres beste Praha-tips innen Glamourbibliotekar-genren, er dere snille!

mvh
Glamourbibliotekaren

11 kommentarer:

Josefine sa...

Har det skjedd noe rart med kodinga? Jeg får ikke opp ditt svar, bare en masse symboler...

Glamourbibliotekaren sa...

Haha! Så absurd! Den hadde valgt WINGDINGS som font, fatter ikke hvordan det skjedde! Det så normalt ut på mac, og ble veldig rart på PC. Takk for tipset! :)

Lektor Tørrdal sa...

Jeg likte veldig godt monumentet over kommunisttiden. Det er et sterkt kunstverk over hvordan totalitære styrer tar fra mennesket dets verdighet.
Ellers er det MANGE turistfeller. Vaktskiftet på slottet er bare helt surealistisk, med uniformer og musikk skapt i Hollywood. Men slottet er flott og kirken er vakker. Vi gikk rett på Viggo Mortensen midt i min "Ringenes Herre" besettelse. Men min venninne slo fast at der vi gikk forbi han forulempet vi ham ikke. Og Muscha museet er veldig kjekt.

tonemor sa...

Det jødiske muséet og ikke minst den jødiske gravhagen. En helt spesiell atmosfære der.
Anbefaler også en trikketur, du får kjøpt billetter i matbutikker og i de små kioskene.

Sykepleiern sa...

Prøv den meget gamle og merkelige O'Medvidku. Ikke som ølbar, men som restaurant. Prøv de morsomme, gode og litt merkelig utseende pølsene med pepperrot, mmm, kjempegodt =)
Hyggelige kelnere og genuint usnobbete .......

Marianne sa...

Vi dro til saltgruvene. Det er fascinerende! To timers omvisning var nok for oss, men det er kafe 125 under jorda og diverse man kan få med seg i tillegg. Det er også mange gode restauranter, så ta en titt på TripAdvisor eller lignende og bestill bord et par steder. Szara på torget er bra, synes jeg, men det er også mange utenfor det verste turiststrøket. Og det er en rimelig by!

Anonym sa...

Rusle gatelangs og se vakker arkitektur! Praha er spesielt kjent for mange bygninger i Art Noveau-stil (Jugend, Secession). Muscha var en av fremste representantene for denne stilen, og han har utsmykket mange bygninger i byen, bl.a. det gamle kommunehuset hvor det nå er konsertlokale m.m.

Julia sa...

Faren min jobbet lenge halve uken i Praha, og var lommekjent i gamledager, men sliter med aa kjenne seg igjen naa om dagen (foreldrene min var der to ganger naa nylig ifbm bisniss). Deres tips er Hotel Maximilian, og en kneipe/restaurant som heter Lokal. Unngaa de verste turistfellene (det jödiske kvarteret er visstnok totalt umulig aa navigere for alle reisegruppene). Og saa syntes moren min at det var litt kult aa se paa tjekkiske glass hos Moser. Husker jeg saa Prins Charles paa slottet der i 1994! Det var stort for en seksaaring. Slottet ellers ogsaa, forsaavidt.

Anonym sa...

Ta metroen! Lett å bruke, og så rein at du (nesten)kan spise på gulvet.
Hotel K+K Central i Stare Mesto - art noveau-arkitektur, spisesal med glasstak og gratis champagne til frokost. Og en lekker glassheis.
Drop-in kirkekonserter.
Restaurant: Ambiente Brasileiro, Na Pricope. "Spis så mye du vil", grillet kjøtt og masse annet. Servitørene kommer hele tiden og tilbyr forskjellige typer kjøtt. Gjelder å ta bare litt av hvert, hvis du skal orke å smake på alt.
HegepegeAnonym sa...

Den jødiske synagogen er også ubeskrivelig vakker. Vi dro også til Kutna Hora (ca en time med tog, spør mange ganger om hjelp, for det er litt varierende hva slags svar man får og ren flaks at vi fant ut at vi måtte bytte tog). Kutna Hora står på verdensarvlisten og er et av de vakreste stedene jeg har sett. I nærheten ligger også beinkirken, som er fantastisk dekorert med skjelettene fra 40 000 mennesker.

Anonym sa...

St. Vitus-katedralen er definitivt verdt et besøk. Det samme er jazzklubben/baren U Malého Glena: http://malyglen.cz/en/pages

Populære innlegg