torsdag, juli 09, 2015

Fin torsdag


Det har vært en sånn fin sommerdag. Værmessig litt både og, vi har absolutt ikke fjorårets tropesommer i år her på Østlandet, men det gjør egentlig ikke så mye. Vi har ruslet litt rundt i byen, hånd i hånd, og jeg går med nesa høyt i sky for tiden - for å virkelig fråtse i duften av lindeblomstene!   Det er helt nydelig! Disse sommerduftene avløser hverandre, og jeg blir like lykkelig hver det kommer en ny. Lindeblomstringen er svært velkommen siden skjærsminen er i ferd med å takke for seg, og den overtok jo etter syrinen, og magnoliaen før det, og epleblomstene osv osv. Og hele tiden nå er det nye roser som kommer ut. Gule, rosa, hvite, røde, alle velduftende og praktfulle! Så jammen er det mye å glede seg over selv om himmelen har delvis tunge skyer og gradestokken ikke viser tjue pluss. Som det å vandre i byen sammen, stoppe på et crêperie og spise det samme som vi gjorde i Paris, drikke rosa limonade, kjøpe et par plater med romanser av Schumann og Schubert, og aller best: Svi av et par av gavekortene jeg fikk til bursdagen min. LP-plater i mengder! James Taylor, David Crosby, The Beatles (oppdaga at jeg mangla et par av dem på vinyl, ble litt sjokkert over meg selv).

Og nå i kveld: Koke enda mer rabarbrasyltetøy - vi høster rabarbra hele tiden - lage vaffelrøre, overraske min elskede med nystekte vafler med rabarbra når han kommer hjem fra padletur. Ta oppvasken (sånt som ikke skal i maskina) og samtidig høre på Brahms' symfonier i radioen, i en konsert med Kringkastingsorkestret fra april som jeg gikk glipp av fordi vi var i New York. Så fikk jeg den med meg allikevel! 

Håper dere har fine torsdagskvelder, alle sammen! 

3 kommentarer:

Marianne sa...

Så nydelige roser :) Fin melding også, jeg var i utgangspunktet litt "down" men blir alltid glad av denne bloggen. Nå fikk jeg lyst på vafler.. kan man steke seg vaffel halv tolv om kvelden? Ja det kan man da. Ha en fortsatt fin kveld Glamourbibliotekar!

Ingrid sa...

... og HER understreker du nettopp hvorfor jeg kommer tilbake til denne bloggen, gang på gang. Stemning. Formidling av ro og tilfredshet. Gleden i det enkle. Dette er du god på, Glamourbibliotekaren! Takk igjen!

Glamourbibliotekaren sa...

Marianne: Så fint å høre at du blir glad i bloggen. Sånt blir jeg enda gladere av å høre! :) Håper vaflene smakte!

Ingrid: Tusen takk for nydelig kommentar. Det gleder virkelig mitt hjerte å høre dette!

Populære innlegg