onsdag, juli 08, 2015

Paris, del 1


Så var vi her igjen, ved Place Contrescarpe - denne gangen for å feire bryllupsdag og bursdag! Vi har feiret mange av mannen min sine bursdager i Paris i årenes løp (mai = perfekt), men faktisk aldri min. På tide! Paris i juli viste seg å være veldig varmt. Men deilig! Her følger noen bilder fra de første dagene, hvor vi egentlig bare forsøkte å venne oss til varmen.  Jeg ynder jo å ta bilder av herrer på benker. Her har vi en av arten, fordypet i litteratur i Jardin des Plantes. Mange trakk ned mot Seinen, slik som disse to som spilte sjakk. Ytterst på Ile St. Louis lå det noen ekstremt brune mennesker. Jeg tipper sololje med faktor 2. Vi slengte oss ned i skyggen på den andre siden av øya. Her slappet pariserne av. Noen sov. 
Noen spilte gitar. Noen hadde funnet seg et lesetre. Paris-wannabe'erne frydet seg over å bli gjenforent med Berthillon-isen. En kule rabarbrasorbet, en kule vingårdfersken.Vi studerte utsikten. Tenk å bo oppi der. 


Tilbake til vår yndlingsplass, som alltid er like dekorativ. Særlig når noen har parkert sykkelen sin der. Françoise Sagan var som vanlig med. Nå har jeg lest nesten alle, så jeg har snudd bunken. 


Om kvelden fortsatte folket å henge ved Seinen. God stemning. 


En kveld flyktet vi inn i en av de små kinosalene i Latinerkvarteret rett ved hotellet vårt, som alltid viser gamle filmer. Dette var "Stage door" fra 1937. 

Flere bilder kommer om en dag eller to - da skal jeg viser dere hvordan man feirer bursdag i Paris!

8 kommentarer:

Anna sa...

Ljuvligt!!

Ingrid sa...

Elsker Paris, og elsker alltid å se bildene dine derfra! Jeg reiser ned en tur til høsten (håper jeg), skal virkelig gosse meg og se gjenom hele Paris kategorien din nå. Nok en gang.

Anonym sa...

oh la la fantastique :)

Anonym sa...
Tusen takk for så stemningsfulle bilder. Den lille kinoen er flott. Deilige parker.
Lengter tilbake, alltid.

Anonym sa...

Så deilig! Har aldri vært i Paris om sommeren, kan det anbefales? Det ser i allefall fint ut med parker og kaféer..

koristen sa...

Åååh, så nydelig! Jeg har aldri vært i Paris, men har veldig lyst. Kanskje neste år, på en årstid som er ørlite kjøligere ;-)

Anonym sa...

Hei,
jeg lurer på hvor dere bor, når dere er i Paris?

Glamourbibliotekaren sa...

Anna :)

Ingrid: Hyggelig om bildene kan inspirere! God tur når den tid kommer!

KoseligKoselig :)

Anonym: Samme her. Må dit minst én gang i året, helst to.

Anonym: Jeg synes alle årstider er fine i Paris jeg. Man bare tilpasser seg. Sommeren kan anbefales!

Koristen: Ja da er det jammen på tide! :)

Anonym: Jeg pleier ikke lenger å skrive om hvor vi bor når vi reiser, men det er mange fine hoteller i Paris! Bare å velge og vrake! :)

Populære innlegg