torsdag, september 17, 2015

Kva las du no?


Så merkbart mye mindre man har tid til å lese når sommerferien er over! Jeg leser hver dag, men det blir ikke alltid mange kapitler. Den siste tiden har vært temmelig travel, men nå i helga tar jeg en liten høstferie og da blir det kanskje litt mer tid. Særlig når regnet fosser ned som det gjør i dag!

Jeg leser for tiden "Never let me go" av Kazuo Ishiguro, en forfatter som skriver tekstene til de nyskrevne låtene Stacey Kent synger (altså de som ikke er standardlåter eller bossa) - og jeg har alltid likt de låtene så godt, så det er fint å lese romaner av han også. 

Få høre hva dere leser nå i september!

22 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Har akkurat lest "Now, voyager" av Olive Higgins Prouty, og likte den utrolig godt! Filmen er tro mot både dialog og stemning i boka, den berømte sluttreplikken også! Anbefales varmt. Nå hører jeg "Far from the madding crowd" av Thomas Hardy på lydbok, men holder på å sovne hver gang - ikke fordi boka er kjedelig (langt i fra), men han som leser er så behagelig å høre på. (Tror jeg må ha vært britisk i et tidligere liv, det er så beroligende å høre folk prate engelsk. Et problem på forelesninger!).

K sa...

Jeg leser Woody on Allen av Stig Bjørkman på svensk. Det er en intervjubok der Woody Allen forteller om alle filmene sine (fram til ca 2006) og om livet generelt. Utrolig interessant og morsomt for en fan som meg! Ellers leser jeg Anne Franks Diary, innkjøpt på Anne Franks hus i sommer. Leste den for en evighet siden da jeg var tenåring. Rørende og veldig velskrevet bok.

.mette sa...

Akkurat ferdig med Anna Quindlen: "Still life with bread crumbs".Utrolig fin bok - anbefales! .mette

Anaruh sa...

Leser African Stories av Doris Lessing i papirformat og hører The heart of the matter av Graham Greene på lydbok. Om høsten liker jeg å lese historier fra britiske kolonier i Afrika, av en eller annen grunn.

Inni mellom leser jeg Olav H. Hauges samlede dikt; det er nattbordboka mi. Høsten er også lyrikk, og en fin måte å avslutte en hektisk dag på.

Arkivaren sa...

Etter å ha hatt skikkelig lesetørke i lang tid har jeg nå lest ut flere bøker i løpet av sommeren. Er straks ferdig med den fine boka "Roskilde" av Linn Strømsborg. Selv om det nå er 11 år siden jeg sist var på Roskilde var det akkurat som jeg var tilbake på festivalen da jeg leste boka. Alle de gode minnene fra alle somrene jeg har tilbrakt i telt på Roskilde strømmet på. Fantastiske konsertopplevelser i både strålende sol og pøsregn, å ramle over konserter med ukjente artister som siden har blitt favoritter, gode venner og alt det andre som gjorde Roskilde så fantastisk! Veldig fin liten bok (kanskje aller helst for de som har vært på festival). Neste bok blir trolig "The Great Gatsby" av F. Scott Fitzgerald.

Rannveig sa...

Jeg har akkurat begynt på "Manhattan" av Torgrim Eggen. Det er en slags essaybok om New York hvor han skriver om byens historie og egne opplevelser i tiden han bodde der. Jeg elsker New York, særlig det New York som vi kjenner fra Woody Allens univers og andre filmer som "When Harry met Sally" og "You got mail), så jeg koser meg foreløpig veldig med denne boka.
På den litt tyngre siden leser jeg "Leadership basics for librarians and information professionals" ettersom jeg nylig fikk mellomlederansvar i biblioteket mitt. Mye fin jobbinspirasjon å finne der.

glow sa...

Jeg leser Harry Potter nå. Føler at det er veldig barnslig og teit å innrømme her, men det er nå det jeg leser... Forrige uke var jeg veldig dårlig, og mellom febertåkene var det det eneste jeg greide å lese. Nå som jeg først har begynt så er det bare kjempekoselig å lese videre! Jeg merker også stor forskjell på hvor lett det er å ta opp de bøkene etter en lang dag på lesesalen med tungt pensum, enn det er å ta opp andre bøker.

koristen sa...

I veska ligger "Jeg og Earl og jenta som dør" av Jesse Andrews - ungdomsroman om liv, død og High School. Jobblesning, jeg tror fjortisene vil like den og det er det viktigste.

Guder & monstre av Laini Taylor er dessverre snart ferdiglest, uhu. Da er det en trøst å vite at et leseeksemplar av Siri Pettersens "Evna" er på vei til meg, jippi!

namnam sa...

Jeg har akkurat begynt på The Bell Jar av Sylvia Plath etter å ha fullført et gledelig gjensyn med Little Women av Louisa M. Alcott.

Elida Stangeland sa...

Eg er i innspurten av den britiske Booker-prisen, men medan eg venter på ei bok i posten leser eg Irene Nemirovskys "David Golder."

Marit sa...

Leser Lars Saabye Christensens "Magnet" og hører Kafkas "Prosessen" på lydbok for å friske opp hukommelsen.

Anaruh sa...

Glow: jeg leser også Harry Potter! Riktignok sammen med åtteåringen min, men jeg liker den veldig godt jeg også. Dessuten har den serien fått så mange barn og unge til å bli glad i å lese at den er verd oppmerksomheten bare av den grunn :)

Beady sa...

Potter-elskere bør gi norske Siri Pettersen sin Ravneringene-trilogi en sjans. Mange med meg opplever å sitte med samme godfølelsen som under Potter-lesning.

Jeg deler for tiden oppmerksomheten mellom Erika Flatlands Sovjetistan og Anne Holts Sudden Death.

Anna sa...

På øret på veg til og fra jobb har jeg Englenes spill av Carlos Ruiz Zafón. Jeg likte Vindens skygge godt, og så langt har denne ikke skuffet. Jeg leser Monstrene fra Dunderly for 5 åringen, det er herlig tøysete: Dodraugen er med, hans navn er Pompido! :-D På nattbordet ligger The Haunting of Hill House av Shirley Jackson. Ikke så koselig sengelektyre akkurat, men hun skriver godt. Anbefaler forøvrig brettspillet "Betrayal at house on the hill" nå når høstmørket senker seg, og det er ekstra kjekt å ha innekvelder.

Maren sa...

Jeg savner sommerlesingen! Det har blitt altfor lite tid til bok i det siste, men det er jo ikke så rart når man såvidt har gått over i det virkelige arbeidslivet. Hodet har vært litt fullt når kvelden kommer, men jeg skal så absolutt prioritere lesing fremover også, slik jeg alltid har gjort. Det er så viktig! Nå leser jeg min første av Capote, Answered Prayers.

siljeblomst sa...

Never let me go er nydelig!
Jeg leser Evna av Siri Pettersen og skal etterhvert begynne på Pinnsvinets eleganse Muriel Barbery og Lila av Marilynne Robinson.

Oda sa...

I går kveld las eg ferdig to bøker:Da duerne forsvandt av Sofi Oksanen, elskar verkeleg hennar skildringar. Så har eg også lese ferdig Trollmannens hatt av Tove Jansson, som alltid fengjer hennar univers meg... tenker at det snart er på tide å byrje og lese nokre av hennar bøker som ikkje foregår i Mummi-universet også. No skal eg byrje på ei bok som eg har spart i nokre år, nemleg The enchantment of Lily Dahl av Siri Hustvedt. Det er den siste boka av ho som eg ikkje har lese, så det blir litt vemodig at det ikkje er fleire igjen (håpar ho held seg skrivande lenge, lenge)

Elisabeth sa...

Jeg har lest mye i sommer, særlig på tampen. Et beinbrudd og påfølgende stillesitting (i forhold til normal hverdag får ta skylda for det.

Jeg var innom det nydelige biblioteket vi har på havna, i Stormen her i Bodø, og fant meg to bøker på impuls her om dagen. Den ene leste jeg ut nesten umiddelbart, "Krysset en natt elven" av Izzet Celasin. Veldig fin bok, om flyktninger i Beograd, men storytelling i stedet for politikk og såntnoe. Kjempebok! Den andre jeg lånte på impuls, står for tur i helga. Det er ei bok av Hanif Kureishi som heter "Siste ord". Gleder meg - jeg liker Kureishi.

Må også komme videre i Innsirkling-trilogien snart. Er nesten ferdig med bok 2 og har den tredje liggende klar. Liker dem også!

Line sa...

For tiden er det travelt men jeg får lest litt på kvelden i den nest nyeste boken i Sally Goldenbaums serie Seaside knitting mysteries. Måtte få tak i den som e-bok av praktiske grunner. Ikke fullt så praktisk i halvsøvna med en i-pad mini på senga. Jeg få lagt boka( padda) fra meg før eg sovne, men selve boka er spennende. Når jeg er ferdig med den skal jeg gjenlese noen andre bøker. Akkurat i dag fikk jeg en fjernlånspakke med Anne deGraafs serie " Brød på vannet. Her skalnok leses litt mer ja. Før eller siden må jeg se å skaffe med disse selv, det er egentlig eie bøker og ikke låne bøker.

Anonym sa...


I dag kjøpte jeg Roy Jacobsens nyeste, og gleder meg til å ta fatt på den, ute eller inne på hytta. Jeg må med skam bekjenne at jeg tar ei pause fra "Syngja" av Lars Amund Vaage. Den er så bra, men tematikken er for tung akkurat nå. God helg til alle fra Rufsetufsa.

Kristin sa...

Lavendelhagen av Lucinda Riley. Startet i dag, og den fenger fra første side. Det blir nok en lesehelg!! :)

Lovise sa...

Jeg leser Jonathan Franzen, "The Corrections". jeg elsker Franzens fantastiske språk og gode setninger.

Populære innlegg