fredag, januar 29, 2016

Glamorøs fredag


God morgen, det er endelig fredag igjen! Denne uka har vært lang - allerede tirsdag morgen våkna jeg og trodde det var helg. Men endelig er den her! Jeg har fremdeles masse blomster igjen fra forrige fredag, men skal fylle på litt også. Jeg har blå Givenchy-øredobber som dagens største glamoureffekt, dufter av Bleu de hit (vintage Yves Rocher), og en kopp rykende varm solbærte ved min side. I går var jeg på Rhinens bunn sammen med Richard Wagner, mens denne dagen vies vokalmusikk fra barokken. Mannen min har fri i kveld, det er veldig hyggelig, så vi skal lage god mat og spille plater. I morgen skal jeg se Spellemann sammen med en venninne hvis mann er nominert, så det blir spennende.

Dessuten skal jeg fortsette i bokbunken min fra teselskapet - akkurat ferdig med Dostojevskij, går rett over på Molly Ringwald.

Nå vil jeg gjerne høre om deres fredager! Det var så gøy forrige fredag, over 70 rapporter, og mange av dere har også svart på selvangivelsen tidligere i uka. Håper dagens svarprosent her kan fortsette å dra opp statistikken litt! Sett i gang, fyr løs, kommentarfeltet er deres.


En liten sang til slutt;  George Benson på rulleskøyter langs stranda (- akkurat som meg for mange år siden på denne tiden av året, i overgangen januar-februar; jeg suste på rulleskøyter langs Santa Monica Beach og havna midt i et filmsett og Anjelica Huston kom ut av sin trailer og stirret på meg med forakt.) 

 

Ha en fin dag alle sammen!

mvh Glamourbibliotekaren

40 kommentarer:

Anonym sa...

Rosa sko! Ellers ingen særlig glamour ennå. Skal kjøpe tulipaner etter jobb. Og se siste til Woody Allen på DVD i helga. Irrational man. Har du anmeldt den Glamourbibliotekaren ?

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, jeg så den i Haugesund i premierehelga, gjør et søk i et av søkefeltene så finner du omtalen min!

Hermia sa...

God morgon från Gävle! Prickiga strumpor och örhängen piffar upp och gör en lite grå dag glatt glamorös :) Snart väntar lönesamtal med chef och imorgon en extra jobbdag med evenemang för seniorer det ska bli skoj. Sedan tar jag helg med fika hos min kusin med familj som jag träffar alltför sällan fast vi bor i samma del av staden. Trevlig helg!

Anonym sa...

Fint med fredag! Jeg har kjole og Chanel eau fraiche, og har sminket meg for første gang på tre uker (noen ukers ferie fra ALT gjør godt). Jeg er i strålende humør, og ser fram til pizza og rødvin i kveld. Ellers blir det en rolig helg, og det kjennes veldig godt. God helg, alle!

Stine Arkeologine sa...

Jeg startet også dagen med solbærte, klokka halv sju satt jeg og eldstemann i sofaen med hver vår kopp! Nå er han på skolen, mens jeg er hjemme med den yngste som er syk og sover ennå. Antrekket er morgenkåpe, på bordet står ferske tulipaner og siden jeg selv ikke er helt frisk ennå sitter jeg med et ullteppe og ser - av alle ting - "Lassies sønn" på TCM. :-) Fin start på dagen, og det blir mer glamour etterhvert, har planlagt kjole og god mat og bollebaking. Riktig god helg alle sammen!

frk Frydefull sa...

God morgen fra Sørlandet! Nå er det jammen lenge siden jeg har rapportert, så dette må bedres.
Mørkt og regnfullt, men trivelig dag på kontoret. Glamoureffekt i form av rosa negler - du verden så lite som skal til for å føle seg utrolig mye freshere … haha … På vei hjem skal jeg kjøpe blomster og ettersom den planlagte helgeutflukten ble avlyst i siste liten kan jeg fortsette med innredning av loft hjemme. Hurra!

Anna sa...

Kjekt med fredag, men på vestlandet venter vi på stormen Tor. Veldig usikkert hvor hardt den treffer, men vi har skalket alle luker (skulle ønske vi kunne tjore fast taket) og tar tidlig hjemreise fra jobb. Det er jo ganske glamorøst med tidlig helg. Ellers blir helgen bursdagsglamorøs, som den forrige, men denne gangen er det min kjære mor og min svigermor som har bursdag. På samme dag! Vi gleder oss til å feire :-) God forblåst helg!

Siri sa...

Her i skogen er det også stille før stormen Tor. Vi har egentlig kjøpt billetter til Suffragette-filmen i kveld, men det spørs om det er så lurt å skulle ut og kjøre langsmed Mjøsa akkurat i kveld. Ellers i helgen blir det skitur og lesing.

Et velfylt kjøleskap med masse godt pålegg skal skape en glamorøs lunsj her på hjemmekontoret. Ellers går det i kosebukser og vedfyring. Utenfor kjøkkenvinduet koser småfuglene seg med resten av julens smultringer.

God helg!

namnam sa...

God glamorøs fredag!
I likhet med vertinnen trodde jeg også det var fredag alt på tirsdag. Laaaang, lang og ganske traurig uke på jobb er heldigvis snart over. Jeg gjorde meg litt ekstra flid på badet i morges og fikk en hyggelig kompliment av en kollega da jeg kom på jobb. Har pene øredobber som jeg fikk av mamma til jul og en dråpe av Paul Smiths Rose i nakken. Helgefølelsen startet egentlig med koselig venninnetreff med kveldsmat og bobler i går kveld. I helga skal jeg slappe av, gå på kino, treffe venner på cafe og kjøpe blomster. I kveld blir det tradisjonell fredagspizza + håndballkamp på TV.
Ønsker alle en riktig god helg!

Solbad sa...

Denne fredagen blir litt glamorøs helt av seg selv, da jeg plutselig fikk en gratisbillett til danseforestilling i kveld, og så blir det også god pizza på hyggelig spisested i forkant. Det blåser en mild vind (som snart blir til kuling) og fuglene synger om morgenen. Så litt nærmere våren kjennes det nå mot februar. Med en smak av gårsdagens vafler til frokostkaffen og 40-talls slagere på øret på vei til jobb (med takk for inspirasjon fra Glamourbibliotekarens mange musikkforslag!) så er det fredagsstemning her også!

Eirin sa...

Dagens glamour kom med litt ekstra tid på morgenen, jeg føler meg alltid mye bedre når jeg ikke løper ut av leiligheten som en galning. Jeg har lang svart skjorte/kjole og lang blåmønstret cardigan. Helgens planer er å bake knekkebrød, lese bok (Emma av Austen, noveller av Miranda July), gå på bruktbutikk, bytte en bukse (og heller lappe en gammel), kjøpe dadler og slappe av med film. Kanskje blir det en liten skitur med kjæresten også, og kjenner jeg meg selv rett blir det en tur på biblioteket som vanlig. God helg!

Rotehovudet sa...

Eg har fri i dag! Hurra! Skal på jakt etter ein gammal lenestol etterpå (fekk pengar med venninnene mine i bursdagsgåve til å kjøpe akkurat den stolen eg vil), og så skal vi besøke familien til kjærasten mln i kveld. Eg har på meg ein raud silke-kimono som eg kjøpte på ein marknad i Thailand, vaniljeparfyme, ein dus lilla neglelakk og ikkje så mykje anna.

God helg frå Trøndelag!

Anonym sa...

Ser frem til en hyggelig kino date, skal også se Suffragette-filmen. Før det et lite glass vin og en matbit.

Er glad jeg har funnet noen supre nye ankelstøvler på salg som er nydelige å gå i. Det er dagens glamour. Det som ikke er glamour er mammabekymring for datteren som skal ut på reise alene, håper ikke stormen, eller annet skaper problemer.

Vh
Astrid

Lektor Tørrdal sa...

Jobbdagen tilbringes i ny bluse i favorittfarger - burgunder og blå - og verdens mykeste bukse. Komforten er som alltid hovedfokus. Har med mine hyggelige pedstudenter som deltar i engelskundervisning med å tegne den amerikanske drøm.
Ellers skal jeg i teateret og se en komedie i Woody Allens, vurdere elevtekster til den store gullmedalje, og flykte på kafe.

Josefine sa...

God fredag! Antrekket er svart kjole og en hjemmestrikket jakke som jeg ble ferdig med forrige helg. Er så kry over den! Lukter av Doson av Dyptique og i dag drar jeg tidlig fra lesesalen hjem til mine foreldre. Skal på en fest i morgen, men bortsett fra det håper jeg på minusgrader og innekos!

Kunsthistoriestudinen sa...

God fredag! Ute er Tor på vei, og jeg sitter foreløpig inne med en kopp te og leser kunstteori. Snart skal jeg ut i uværet og handle inn til helgen, gleder meg allerede til å komme innomhus igjen! Glamouren er foreløpig den nyeste mummikoppen i samlingen, men tar seg opp senere i dag med fredagskjole, ullsokker og en fin film. Denne helgen jobber jeg og kjæresten er bortreist, så da har jeg tenkt å slå et slag for egentid på kveldene. Det er så lett å nedprioritere men det er så viktig å sette av tid til. Håper alle får en riktig fin helg!

Mari sa...

God fredag! Den begynte litt for tidlig, med hosting og syke barn gjennom natta, så i stedet for å være på jobb har jeg etablert sykepasserhovedkvarter med en av favorittkaffekoppene og favorittkaffen, utsikt til skogen og fuglene (husk hagefugltellingen denne helga), og et herlig avsnitt av MARC-formatet i utskrift. Om etpar timer blir jeg avløst for å delta på et møte, og da gleder jeg meg til å rusle til jobben i dagslys. Selvom det er glatt og smeltevær, setter jeg pris på de lysere dagene. Riktig god helg til alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Bodøbyen, hvor sola ikke blir helt enig med skyene om hvem som skal regjere himmelen, åpenbart. Tor skal ikke treffe så hardt her, så han inngår ikke i helgeplanene, heldigvis!

Dagens glamour er god tid på morgenen og tid til litt Montagne Bleue-te fra PdT i den nyeste vinterkoppen til Mummi, som jeg fikk da jeg ga blod tidligere i uka. Elsker dvale-temaet på den og får lyst til å grave meg ned under dyna hver gang jeg ser på den! Det varer dog bare til jeg kommer meg ut med hunden, heldigvis, for det er nydelig ute for tida. Jeg dufter av Valentina og har nyklipt hår, og så har jeg store ambisjoner om å øke glamouren med å lakke negler litt senere i dag. Helga blir brukt dels på møter på kveldstid, hvor jeg skal simultanoversette til engelsk, og dels sammen med pappa. Han kommer ned for å hente hunden, som de skal passe i flere uker ettersom jeg selv skal ut og farte litt. Skal også forsøke å komme meg videre i Havboka, som har blitt liggende høyst ufortjent på vent ettersom jeg har prioritert å fullføre noen strikkeprosjekter. Nå er det bok-helg igjen!

God helg til alle og enhver!

Anonym sa...

God fredag!
Sto opp grytidlig for å rekke et jobbintervju utenfor byen. Glamoureffektene skulle bestå av fin leppestift og pent oppsatt hår, men endte med hva jeg er redd var kaffetenner og luehår. Håper å skru opp glamouren med kjole og nyvasket leilighet om litt, før familien kommer på besøk. Men først må jeg ta en lur på sofaen :)

Håper alle får en fin helg!

S sa...

Endelig fredag!

Synes som flere andre at denne uka har vært særs lang, men nå er endelig fredagen her. I nord merker vi tydelig at det går mot lysere tider, og det gir en god følelse i kropp og sjel. Håper energien kommer med lyset, for det kan behøves.

Har ikke så veldig mange planer for helga, men drar og trener etter jobb i dag. Deretter hjem til hjemmelaget lasagne og kos med familien. Mulig at vi i morgen tar turen innom noen møbelforretninger - vi behøver absolutt å oppgradere både spisebord og sofa, de vi har er regelrett utslitt etter vel 16 - 17 års intensiv bruk. Ellers vil jeg forsøke tvinge meg selv til å sitte ned og lese, høre lydbok og strikke. Har kommet inn i en vond sirkel med å aldri ta det med ro og hvile skikkelig, og jeg føler meg helt utslitt for tiden.

Ellers venter vi på nyheter om valpen som vi planlegger å få i hus. Svært spennende tider!

Ønsker alle ei fin helg - snart er vi i februar.

Beste hilsen S

Sørlandspige sa...

Her i blæsten er jeg kledt i sort, grått og petroleum, enkle sølvsmykker og silkeskjerf i tre petrolnyanser, kjøpt i gamlebyen i Dubrovnik for noen år siden. Neglene er nylakkerte i lekker Nude. Snart skal jeg på hyggelig lunsjbesøk hos ei venninne, men først skal jeg innom et bakeri for å ha litt til gave og litt til ettermiddagskos med mannen. Helga vil nok gi muligheter til lesing, musikk og venner, tenker jeg!

Anglofilia sa...

Sterk vind, grått og regnfullt i Stavanger- området i dag. Har omtrent ikke brukt annet enn forede Doc Martens denne vinteren, og de er på også i dag! Ellers består antrekket av grå jeans og stripete genser under sort kort ullcape med hette. Dagens duft er Une Fleur de Cassie, har hatt den lenge men ikke brukt den noe særlig. Og det er jo for galt, det er en nydelig duft.

Helga skal blant annet brukes til å se Downton Abbey Christmas Special, litt vemodig at det er slutten. Det skal spises cheddar pai og drikkes god rødvin. God helg alle sammen!

Ine sa...

Jeg startet fredagen med en episode Gilmore girls til frokosten. Resten av dagen skal tilbringes med skrivekontor hos ei venninne og en tur i svømmehallen, før jeg skal hente lille O i barnehagen og lage pizza til oss to :) Tenker også å stikke innom blomsterbutikken for å kjøpe en bukett tulipaner – ingenting gir fredagsfølelse som det! Riktig god helg!

Jeanette sa...

Jeg tror så sannelig jeg skal grønne opp soverommet mitt med en fredslilje i dag. :) Og kanskje ta ned julegardinene fra stua (*host*).

Stud.med. sa...

God fredag! Dagens glamour er masse kaffe, gjenoppdaging av min indre lesehest (Så langt i år Damenes detektivbyrå bok 1 og 2 - jeg vet jeg er litt sent ute med å 'oppdage' denne - Innsirkling I av Carl Frode Tiller, og godt på vei til bok to i serien), utsikt over regnfullt Oslo fra kontoret og utsikter til en kjapp tur på biblioteket før helga starter for alvor! Må kanskje ta på litt rød leppestift før jeg går ut i regnet :)

Anonym sa...

God fredag!
Det er planleggingdag i barnehagen, så jeg er hjemme med minsten og vi har rett og slett innvilget oss inne- og kosedag. Dagens glamour: god tid til å lese aviser (mens det lekes og romsteres inne på barnerommet), Joni Mitchell på plate, fyr i ovnen og nytraktet kaffe. Planene for dagen er å vaske leiligheten og brette klær, og kanskje stikke nesa en liten tur ut for den friske luftas skyld. Vi er trygge, varme og så uendelig privilegerte i vår lille krok av verden.
Lotta

Huldra sa...

God fredag! Jeg har nettopp skrevet min siste jobmail og en nå klar for en stormaktig helg. Gleder meg til en rolig helg innendørs med cacaodrikking og lesing foran peisen.

.mette sa...

God fredag. Ute er det grått og trist, men jeg har kaffekopp, bøker, strikketøy og sosiale medier så dette skal gå fint. Jeg har lest innleggene som er skrevet før meg og tenker at jeg er hverken på røde negler, perler eller i kjole. Jeg har derimot for først gang siden 4. januar dusjet alene. Etter en operasjon i foten har jeg trengt hjelp til dusjingen, men idag tok jeg spranget. For en glede. Det inspirerte til å lakke neglene i Rose Romantique fra Yves Saint Laurent, og selvom jeg valser rundt i Espirit topp og Espirit bunn (yogaaktige klær) - så skal jeg skifte til noe mer fredagspassende seinere på dagen. Jeg får god tid til å lese for tiden - og kan anbefale Marit Eikemo: Alt inkludert. Litt sår roman om de som ikke passer inne i A4-konseptet. Akkurat nå leser jeg Det er mitt hav av Caroline K Palonen og dette er en smal, men spennende bok. Jeg har en stabel med bøker som skal leses før jeg skal tilbake på jobb - mye spennende i vente. Idag skal siste rakfiskfilet spises opp sammen med godt tilbehør og utover det er det ingen store planer. Håper på en liten luftetur i løpet av helgen - er litt avhengig av hvor glatt det er ute. Jeg ønsker glamourbibliotekaren og alle hennes lesere en fin helg. .mette

Anonym sa...

På kontoret ikledd slengbukser og silkebluse, halskjede i rosegull med ferskenfarget anheng og roseolje på leppene.
I kveld venter middag ute med venner.

HildeSofie sa...

God fredag fra et grått Oslo!
Her er det fullt kjør, vi skal flytte til nye kontorlokaler om en uke, så her er det flytteesker og et salig kaos, hoho!

Antrekket er casual med grå topp og jeans, neglene er mørkerøde og duften er Chanel Noir. Har fått meg et par kopper te i dag, og skal snart lage en til, og spise min medbrakte blodappelsin, endelig er det sesong for dem!

Planer for helgen: I kveld blir det kombinert bursdags- og innflyttingsfest hos en venninne, og resten av helgen går med til en kombinasjon av jobbing og fri. God helg til alle - og ta en tur på kino og se den nye filmen Suffragette!

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Har pyntet meg litt i anledning fredag med skjørt og bluse. Det har vært deilig å få pakket ut en del av de klærne jeg ikke har brukt på en stund, så hele uken har jeg kunnet ha noe gammet nytt på meg. Man går fort lei av en liten garderobe altså. Det er også utrolig digg å endelig ha det nye kjøkkenet mitt ferdig og kunne lage ordentlig mat igjen:)

Etter jobb i dag skal jeg trene litt og deretter på øvelse. NM-oppkjøringa er i gang, og jeg har øvelser mer eller mindre hver dag fram til neste lørdag, så ledig tid kan jeg se ganske så langt etter med det aller første. Men skal nok få presset inn både venninnetid, trening og kino (Suffragette).

Ha en fin helg alle sammen:)

Ulla-Britt sa...

Hei Glamourbibliotekar m. venner! Jeg ble så inspirert av å lese innlegget du skrev for ti år siden på nytt igjen. Du er i det hele tatt en kontinuerlig inspirator som fortjener tilbakemeldinger. I dag har jeg gjort rent hele huset - inspirert av yndlingsmusikk i det jeg våknet og vind og regn utenfor. Da er jo dongerbukse og ditto skjorte egnet antrekk. Men jeg har festet en tøyrose på dongeriskjorta og tatt på rouge, lebestift og nypussede hjerteformede øredobber i Huldresølv. God helg, folkens!

Anonym sa...

Nye (fine!) hengeøredobber og litt tunge øyelokk etter en feiring i går. TGIF! (selv om jeg i kveld må rydde og fikse til nok en feiring i morgen...). Håper det også blir tid til boklesing og tv-sløving i helgen.
p.s. I går gikk jeg hjem i dagslys på tidlig ettermiddag og det er glamorøst, det! Januar er snart over, hurra ;)

Synne sa...

Riktig god fredag!
Her i London er vintagekjolen og leppestiften på, og jeg har godt lesestoff og god kaffe innen rekkevide. I kveld er det spådd storm, så jeg tror jeg blir inne med vin og film, hoho! I morgen skal det visstnok bli bedre, så planen er å rusle litt i Notting Hill. Nå blomstrer kirsebærtrærne både her og der, så det er ekstra fint å bare promenere rundt i byen.
Håper alle får ei god og glamorøs helg!

Tina80 sa...

Lite glamour å melde om idag, men hadde på ett fancy bling armbånd tidligere idag. Ingen store planer denne helgen, utenom å kose meg og slappe av. Etter kveldens hjemmelagde pizza med blomkålsbunn er det nå håndballkampen som gjelder. Imorgen skal det monters nye dusjvegger på badet, det blir deilig. Må vel si at det er jo litt glamour i det :-)

God helg!

Oda sa...

Eg feira første glamorøse fredag i ny by! Dagen byrja tidleg og travel, og har blitt brukt på togturar og praksis, difor er det ikkje så mykje glamour her. Eg har på meg ein av yndlingsgensarane mine (ein flaskegrøn ein frå 24colours) og det er vel så og sei det mest glamorøse ved meg lige nu. I kveld skal eg og kjærasten min ete og feire at perioda med avstandsforhold no er over. Ellers skal helga brukast på å pakke ut og falle på plas i ny heim.

God glamorøs fredag til alle!

Rannveig sa...

Denne fredagen var kjærkommen etter en hektisk uke. Etter en liten sving innom jobben dro jeg på trening (elsker at jobben lar oss trene i arbeidstiden) Etter trening følte jeg meg glamorøs og opplagt i ny kjole (som jeg fikk mange komplimenter for i løpet av dagen) og duften Addict fra Dior. Nå på kvelden slapper jeg av sjokoladekjeks som datteren min og jeg bakte forrige fredag og ser første episode av NRK-serien Unge lovende som virker nettopp ganske lovende. God fredag og god helg til alle!

Marta sa...

Me har hatt innedag og venta på Tor. Merka ikkje like mykje til han som me forventa, men det er vel strengt tatt ein bra ting. Og har fått snakka maaasse om kor mykje teit regjeringa vår gjer for tida. Me oppmodar herved Krf om å trekka den parlamentariske støtta, så får me kanskje litt forandring. Helsing to engasjerte sofadebattantar. God helg!

Frøken AnnaK sa...

Fredagen vart diskret neglepynt med Dior Glow, ei fin klokke og tid til å krølle håret litt før jobb :) las ferdig ei Gaute Heivoll bok i går så no skal eg på jakt i bokhylla før eg legg meg. Har vore på besøk hjå ei glamorøs venninne og drukke te frå fine kopper og høyrt på musikk! God fredag!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle bidrag! Veldig hyggelig at såpass mange ville bli med, velkommen tilbake neste fredag! :)

Populære innlegg