mandag, januar 25, 2016

JanuarfavoritterI tråd med "ta i bruk det du har i stedet for å kjøpe noe nytt hele tiden"-misjonen min her i bloggen, tenkte jeg jeg kunne ha en jevnlig oppsummering over hva jeg har likt ekstra mye akkurat den måneden. Her har vi noen favoritter fra januar! Vi går med klokka øverst fra venstre: 

 • David Bowies "Blackstar". Jeg ilte til platebutikken den dagen den kom ut, på hans 69-årsdag, livredd for at de skulle være tomme alt. Jeg husker jeg tenkte "dette er historisk, jeg må kjøpe den i dag!!" - og dessverre ble det litt for historisk. To dager senere var han borte. Plata er kjempefin, og den stod på non-stop hele helga som ble hans siste dager på jord. Har spilt den etterpå også, litt mer vemodig da. 
 • Mitt vintage David-Andersen-halssmykke som jeg fikk til jul for mange år siden av min elskede. Jeg har brukt det flere ganger, det er altfor fint til å bare brukes en sjelden gang. Det er fra 1920-tallet! 
 • L:A Bruket sin bergamot-patchouli-håndsåpe. Kjøper den i Sverige før jul hvert år, finnes sikkert i utvalgte interiørbutikker e.l. her i landet også. Blir glad hver gang jeg vasker hendene, den dufter oppkvikkende og samtidig klassisk old-school baderoms-finsåpe. Elsker patchouli! 
 • Bobbi Browns blush i fargen "Desert rose". Bobbi Brown-damen på Bloomingdales på Broadway (SoHo) mente jeg måtte ha den en vinter for mange år siden, og jeg fant etterhvert ut at hun hadde helt rett. Nå blir man jo rosa i kinnene i utgangspunktet i kulda, men den er allikevel fin å friske opp et vinterblekt ansikt med. 
 • En hårspenne som har reddet mang en bad hair day (litt for lang lugg). Kan like gjerne ha perler på, så får elektrisk og flatt vinterhår litt følelse av glamour. 
 • Min nye afternoon tea-notatbok som jeg kjøpte på flyttesalget til Nest. Den gjør meg glad! Noterer ned idéer jeg får, ting jeg må huske. Har alltid en liten notisbok i veska, ikke minst fordi jeg nesten alltid skriver ned stikkord underveis i konserter. (Jeg er 100% analog når det gjelder notater, planer og kalender; seks år med iPhone har ikke konvertert meg til å gå digitalt til verks når det gjelder sånt)
 • Givenchys L'Interdit, 2003-versjonen. En evig januarklassiker for meg. 
 • Chanels Rouge Allure-leppestift i fargen 135 Énigmatique. Fin og rød til vinterbruk og egentlig til hele året. 
 • Bob Willoughbys fotografier av Audrey Hepburn. Jeg kjøpte en gang en boks med mange av dem, og de er så flotte. Jeg var på utstilling med nettopp disse fotografiene i Nice i 2004. I tillegg kan følgende nevnes: 

 • Badekaret vårt - ubeskrivelig på iskalde vinterkvelder
 • Den digre tjukke boblejakka mi - ubeskrivelig på iskalde vintermorgener. Jeg føler meg som Donald når han skal ake (like før han havner i snøballkrig med Ole Dole Doffen), glamorøs er den ikke, men den holder varmen som ingen andre plagg jeg har. 
 • Å sitte ved verandadøraene og kikke ut på fuglene og den vinterkledde hagen vår. Så nydelig og skuldersenkende som ingenting annet. 
 • Dagslys

6 kommentarer:

Anonym sa...

Likte denne posten! :) Hadde vært artig å sett hva som forandret seg måned for måned :)

Eirin sa...

Dette var en fin post! Mine favoritter i januar har vært Ingebjørg Bratland (fordi jeg setter henne på når jeg har hjemlengsel, og tenker litt ekstra på mamma da), Sebamed kuldekrem, podkaster (Woman of the Hour har vært selskap når jeg har måkt snø eller tuslet til universitetet), ny vinterjakke (som nesten er for varm) og african tea red exfoliating lip salvation (OleHenriksen).

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Bra! Jeg kommer nok stort sett til å presentere forskjellige ting hver måned, men det er jo snakk om mer eller mindre evige favoritter, så det betyr ikke at januarfavorittene må vike plassen av den grunn. Jeg er ikke glad i å rangere ting uansett, så det vil aldri bli sånn at jeg plutselig liker februar-yndlingsparfymen mer enn januar-yndlingsparfymen :) Hyggelig at du likte posten!

Eirin: Takk for rapport! :) Nå fikk jeg assosiasjoner til en sensommer i Roma der jeg hadde med Ole Henriksen-produkter til dusj og bad... mmmmm. Passer fint å tenke på sommerkveld i Roma nå når det er vinterkveld i Oslo :)

Anonym sa...

Fin post, jeg har forresten veldig glad for en rouge du tidligere har omtalt, nemlig den grønne fra Benefit, den har rosa innhold da. Akkurat den er min året rundt absolutte sminkefavoritt. Takk :)

Vh Astrid

Bente sa...

Fint innlegg! Liker holdningen. Nydelig smykke!

Glamourbibliotekaren sa...

Astrid: Åja, Dandelion? Den er kjempefin! Veldig anvendelig.

Bente: Tusen takk!

Populære innlegg