torsdag, februar 11, 2016

Dag 4God morgen! I dag fant jeg frem det nærmest papirtynne porselens-teserviset som mamma fikk av sin søster som bodde i Hong Kong på 60-tallet. Made in China, hand painted. Hver gang jeg vasker det, føles det som om en forsiktig omgang med oppvaskbørsten er nok til å knuse koppene. Men de er fine!! I neste teselskap skal jeg dekke på med disse, så får jeg heller fylle tekanna ca tjue ganger (den er jo så liten). 

Jammen setter det en spiss på en torsdagsmorgen altså. 


Hva med dere? Hvis noen har lyst til å være med, er det bare å kaste seg ut i det! Plukk fram fine ting som du vanligvis ikke bruker i hverdagen, og gled deg over dem. Hele denne uka er viet til å trene oss på dette!

14 kommentarer:

Blyblå sa...

Så hyggelig og inspirerende å lese om alle de glamorøse aktivitetene og sakene alle finner frem!

I dag var det min kjære som gjorde min hverdag ekstra glamorøs; han brygget kaffe, smørte frokost og tente lys, for så å vekke meg og selv dra på jobb. Hvilken mann! Selv har jeg gitt meg 20 minutter forsinkelse på jobben for å lese ferdig et litterært storverk.

Ønsker dere alle en god dag.

Jørn Ivar sa...

Hvordan i all verden ble disse nydelige koppene, tefatene og tekanna frakta fra Hong Kong i sin tid? Det må ha vært en kolossal manøver å få de frem uten å knuse de?
De var kjempefine!

Jeg har tatt i bruk en kaffekopp i dag, som vanligvis står til utstilling.
Det er den siste koppen av en hel serie fra 60-tallet som sakte men sikkert ble knust en etter en, eller som har mistet hanken.
Jeg har arvet etter bestemor, og det er yndlingskopp nummer én.
Gode minner!

Stine Arkeologine sa...

Så fint det er! :-) (Et lurt tips er å vaske fint porselen med klut istedenfor børste, for oppvaskbørsten kan matte ned gulldekoren). Her har temaet for ta-i-bruk-uka blitt tekstiler. I går kveld gjorde jeg klart gjesterommet til et besøk, og la på farmors hvite, heklede sengeteppe som jeg har arvet. Det er velbrukt og skjørt og ligger vanligvis bortgjemt i et skap, så det var veldig koselig å ta det fram! En primula på nattbordet ble prikken over i-en. Fin velkomst for en hyggelig gjest senere i dag. :-)

Anonym sa...

Jeg har vært med hele uka, men ikke rukket å rapportere før nå:
Mandag: en bodylotion fra Avalon Organics som verken er dyr eller eksklusiv, men så deilig at jeg tar meg selv i å spare på den
Tirsdag: en kornblomstblå bluse som får øynene mine til å stråle
Onsdag: mine fineste sølvøredobber, bursdagsgave til meg selv på 34-årsdagen
Torsdag: tulipaner + sen frokost med te i Sadler-tekanna jeg arva fra bestemor

Ønsker alle glamourister en flott torsdag!

Lektor Tørrdal sa...

De kan neppe kalles glamurøse, heller kuriøse mine øredobber fra Kazakhstan som jeg fikk av en kollega på Fulbright kurs i USA. De er laget av ulike nyanser skinn som er surret rundt, og jeg kan ikke gå med de når det regner for da ville de nok gått i oppløsning. Men de passet utmerket til min brune bluse i dag.

Maje sa...

I dag er det premiere for et helt nytt smykke som jeg fikk av min kjære storesøster til jul. Jeg må være forsiktig med smykker om dagen ettersom små babyfingre har lett for å få tak i slik finstas, men jeg får heller være forsiktig. I dag skal det nye smykket luftes i vintersolen!

Glamourlegen sa...

Mistenker at jeg grunnet din påvirkning generelt er blitt flinkere til å bruke de fine tingene mine med årene, for det er vanskeligere enn man skulle tro å finne på ting denne uken! Å drikke Farris av krystallglass gidder jeg ikke, for oppvask er så blæh. Men i dag har jeg funnet på noe lurt :) Som nyforelskede på tur til India i januar 2009 plukket jeg ut en haug med sølvsmykker på et marked i Anjuna, Goa, og fikk prompte alt sammen i gave av min kjære. I stashet var det et tykt slangekjede i sølv, som nok ikke har blitt brukt mer enn en gang eller to, siden det er akkurat så tykt at jeg synes det er vanskelig å få til å passe inn i antrekket. Skyter fra hofta i dag, med kjede, t-skjorte, cardigan og jeans.

Kjenner jeg blir veldig nysgjerrig på skinnøredobbene til lektoren over her :-D

Nattsvartur sa...

I dag har jeg funnet frem ett fint max mara silkeskjerf med håndrullet kant. Jeg kjøpte det for flere år siden, men har av en eller annen årsak aldri brukt det. Men i dag fikk det være med på jobb, og jeg fikk flere komplimenter for det også :-)

Jeg burde virkelig bli flinkere til å bruke ting som ligger gjemt i skuffer og skap!

Anonym sa...

Det er gøy å lese hva alle finner fram fra skuffer og skap, kriker og kroker! Ikke minst gjenskaper vi en hel del gode minner parallelt med alt vi tar på oss og pynter opp med disse dagene, og det er jo et gedigent pluss :-) En kul svart topp, arvet på bytteparty, som har ligget altfor lenge bakerst i skapet, er mitt bidrag i dag kombinert med en knallblå stor glassring med svarte prikker.

Rotehovudet sa...

I dag har eg leita fram finskoa, og går i dei heime for å føle meg litt ekstra glamorøs ein mørk torsdagskveld. Fann faktisk ut at dei er så gode å gå i at eg skal bruke dei til kvardags når det blir sommar og varmt ute! Gler meg allereie.

Kunsthistoriestudinen sa...

I dag har jeg tatt i bruk en pen ullgenser i en høst-oransje farge med tre kvarte armer som jeg ikke bruker så ofte. Både fordi den passer best til litt penere anledninger og fordi den passer helst midt i mellom høst-vinter-vår-tider. I tillegg tenkte jeg å bruke en veldig fin tekanne i hvitt med blå stjerner som vi har fått av kjærestens besteforeldre, med god natt te senere i kveld. Artig å lese hva alle tar fram! :-)

Kultursnobb sa...

I dag er jeg med igjen! Perleøredobber og min favorittparfyme som jeg bruker altfor sjeldent!

Anonym sa...

I år har dette blitt den reneste skjerfparadeuka! Et nytt avglemt dyp blått sjal fikk komme opp til overflaten i dag, i tynn, tynn og deilig ull fra Massimo Dutti. Mon tro om jeg ikke må lete frem selveste storskatten blant alle skjerfskatter i morgen. Fortsettelse følger!
K.

Glamourfarmasøyten sa...

Idag ble det fin, tynn ullgenser fra Hunkydory, ett hakk opp på pynteskalaen, en skala jeg pleier å ligge lavt på siden jeg skifter til arbeidsklær på jobb. Men gøy å piffe opp stilen litt fram og tilbake til jobb da!

Populære innlegg